Ingen særlig bedring for et storlag i fritt fall

193

I starten av sesongen lå Feyenoord og kjempet om medaljer i Eredivisie, men søndag tok laget sitt første poeng etter sju strake tap. Det er en tapsrekke klubben aldri har sett maken til tidligere. Og 1-1 hjemme på De Kuip mot 14. plasserte Roda er ikke akkurat et superbra resultat.

Nettsiden footballoranje.com, med nyheter om nederlandsk fotball på engelsk, skriver rett og slett «terrible» om Feyenoords prestasjon i denne kampen.

Etter de sju strake tapene ble Dick Advocaat hentet inn til Feyenoord i en rådgiverrolle, men det var ingen tydelige tegn på forbedring for laget skrekkform.  Riktignok hadde laget som ledes av Giovanni van Bronckhorst mye ballinnehav, men de slet med å skape mye mot et solid Roda-forsvar. Rett før pause headet Dirk Kuijt (bildet) inn sitt 100. mål for klubben og ga dem ledelsen 1-0, men i andre omgang la Feyenoord seg i forsvar og da innbytter Maecky Ngombo satte inn 1-1 var det fullt fortjent. Riktignok bedret Feyenoord seg mot slutten, og var nær seier da Eljero Elia skjøt i tverrliggeren på åpent mål.

I toppen av Eredivise er det fortsatt et tett gullrace mellom PSV og Ajax. Begge lagene vant i helga, og PSV leder med 59 poeng foran Ajax på 58 poeng. PSV vant 2-0 mot overraskelseslaget Heracles etter scoringer av Davy Propper (3. min.) og Gaston Pereiro (str. 45. min.).

Ajax på sin side vant 3-0 mot Excelsior. Det var Arkadiusz Milik (41. og 55. min.) og Davy Klaassen (85. min.) som scoret.

AZ Alkmaar er på tredjeplass, men hele 18 poeng bak Ajax. Men tredjeplassen er viktig da den gir direkte plass i Europa League. I helga vant de 4-1 mot Groningen, her merker vi at Markus Henriksen scoret ett av målene. Trønderen bommet også på straffespark. Alexander Sørloth kom inn i andre omgang for Groningen, og fikk gult kort.

Utrecht, Heracles (begge 38 poeng), Vitesse og Feyenoord (begge 37 poeng) ligger akkurat nå på de fire play-off-plassene som kjemper om en plass i Europa League. Her er det imidlertid jevnt med NEC Nijmegen (36 poeng), PEC Zwolle (35 poeng) og Groningen (34 poeng) hakk i hel.

Etter 2-2 hjemme mot Vitesse har De Graafschap godt håp om å unngå direkte nedrykk, de er nå forbi Cambuur Leeuwarden på tabellen. Cambuur er nå helt sist, mens De Graafshap og Excelsior ligger på play-off.