Intervju med Ørjan Heiberg, trener i Fu/Vo: Mitt mål er å bli topptrener!

1458
Ørjan Heiberg, trener i Fu/Vo, utenfor klubbhuset. Bilde: Kjell Arne Høviskeland, fotballnerd.no

INTERVJU AV ØRJAN HEIBERG, TRENER I FUNNEFOSS/VORMSUND 

Ørjan Heiberg (24) er i dag trener for A-laget Funnefoss/Vormsund, som er å finne i Norsk Tipping-ligaen avd. 6 (3.div). Han har en fortid som fotballspiller i samme klubb i perioden 2008-2010, var i Nybergsund IL Trysil 2011-2012, og kom tilbake til moderklubben i 2013.

Ifølge fotball.no er han bokført med 23 kamper og 2 mål for Nybergsund. Fra Morten Heiberg, i Nesinfo på facebook, får jeg opplyst at Ørjan har 153 a-kamper og scoret 54 mål for Fu/Vo.

Heiberg spiller også futsal for Kongsvinger, og der er han i dag bokført med 8 kamper og 14 mål.

- Annonse -

fotballnerd.no v/Høviskeland, fikk et lengre «dybdeintervju» med Ørjan før seriestarten braker løs førstkommende mandag, 2.påskedag.

Ørjan Heiberg. Foto: Jan Erik Hæhre, raumnes.no

» I hvilken alder begynte du å spille fotball for Fu/Vo?»

 • Jeg begynte vel å spille da jeg var 4-5 år. Var veldig ivrig i fotballen og det samme var min familie som fulgte meg opp. Debuterte på A-laget da jeg var 15 år. Spilte 6 kamper det året. Det året jeg var 16 år, spilte jeg fast på A-laget. Spilte fast i 2009 og 2010. Trente med Kongsvinger i januar-april 2011, fikk tilbud der i Adecco-ligaen (nå OBOS), sa nei til det og spilte vårsesongen i Fu/Vo. Begynte å studere på Elverum og fikk da et tilbud fra Nybergsund IL Trysil. Spilte i Nybergsund IL Trysil høsten 2011 og hele 2012. Kom tilbake til Fu/Vo i 2013.

«Hvorfor akkurat fotball og ikke en annen idrettsgren?»

 • I familien min har det vært mye fotball. I klubben har vi hatt andre idretter, men da jeg begynte var det stort sett fotball og boksing. Prøvde ishockey, danseskole og håndball som alle andre da jeg var i 6-7 årsalderen, men oppvokst 2-300 meter unna stadion så var det naturlig med fotball som interessen. Fotballen var livet mitt.

«Når debuterte du på A-laget til Fu/Vo?»

 • Jeg debuterte 6. juni 2008. Mot Lillestrøm3, vant 3-1 hjemme.

«Så hadde du to sesonger i Nybergsund IL Trysil der du fikk 23 kamper og scoret 2 mål. I  2011 spilte Nybergsund IL Trysil i Adeccoligaen (nåtidens OBOS-ligaen), kom på 14.plass med 23 poeng og rykket ned til Oddsen-ligaen sammen med Asker, Randaberg og Løv-Ham. I 2012-sesongen kom Nybergsund IL Trysil på 3.plass, 7 poeng bak Elverum som rykket opp i Adecco-ligaen. Hvordan vil du oppsummere tiden du hadde i klubben?»

 • Jeg spilte 3 kamper på høstsesongen i Adecco-ligaen 2011, og 23 kamper og scoret 4 mål i 2012-sesongen i Oddsen-ligaen. Tror jeg hadde 17 målgivende! Vi var opprykksfavoritt sammen med Raufoss. Vi ledet serien fra 3.serierunde til den 23.runden. Opprykket glapp i de siste 3 rundene. Oppsummeringen min går på veldig lærerikt og god erfaring. Veldig fin tid. Jeg kom fra 4 måneder i Kongsvinger og 2 måneder her, før jeg kom til Nybergsund IL Trysil. Jeg synes Nybergsund IL Trysil er en blanding av Kongsvinger og Fu/Vo. Kongsvinger var profesjonelle på en måte, laget kom ned fra Tippeligaen, mange godt betalte spillere, mens Fu/Vo var en sammensveiset gjeng og ikke så profesjonelle på den tiden. Fin supportergjeng i Nybergsund og klubben ble drevet profesjonelt. Fin mix av norske og utenlandske spillere på Nybergsund IL Trysil.
Ørjan Heiberg, her som spiller i Nybergsund. Foto hentet fra Ørjans FB-profil

» Er det noen stor forskjell på Nybergsund IL Trysil og Fu/Vo som fotballklubber?»

 • Jeg ser ikke noen stor forskjell på de klubbene idag. Den største forskjellen er at vi trener kl 19 på kvelden her i Fu/Vo fordi mange har jobb på dagtid eller fulle studier, og vi trente mer fellesøkter i Nybergsund, men vi har kommet langt her i Fu/Vo.
Avisutklipp fra Østlendingen (Ørjans eget arkiv)

«Så kom du tilbake og fortsatte din fotballkarriere i moderklubben, Fu/Vo, fra 2013-sesongen. Fu/Vo unngikk nedrykk fra 3.div i 2012 med et nødskrik da laget havnet på samme poengsum som Brumunddal, 21 poeng, men med bedre målforskjell. Hvorfor kom du tilbake etter bare to sesonger i Nybergsund?»

 • Jeg var med på den redningsaksjonen i 2012 ved å hente inn 2-3 spillere slik at vi unngikk nedrykk. Vi var 9-10 spillere som forlot Nybergsund, klubben satset ganske hardt økonomisk for å rykke opp igjen. Flere av oss fikk beskjed på at lønninger måtte kraftig ned og med 7-8 turer i uka til Trysil fra Elverum, så følte jeg kanskje at det var ikke rett. Jeg ble trigget av at det lå en utfordring her i Fu/Vo, et veivalg som måtte tas ved å satse mer eller være tilfreds ved å være i 3.div og ikke høyere satsing. Jeg ble da sportssjef og assistenttrener fra januar 2013. Fikk inn nye spillere og treningskulturen ble endret. Det ble oppmøte på trening og profesjonalitet utenfor banen. Satt ting mer i system.

«Du spilte 153 kamper og scoret 54 mål i perioden 2008-2010 samt 2013-2015 for Fu/Vo. I 2013 havnet Fu/Vo på 4.plass med 21 poeng opp til Stabæk2, som rykket opp. Men i seriestarten av 2013, så forsvant daværende trener, Rune Hagen (bror av Erik «Panzer» Hagen) fra Fu/Vo etter første kvalifiseringskamp i NM der det ble tap for Åkrene og han selv ble utvist. Da ble velkjente trener Teitur Thordarson kontaktet som skulle hjelpe klubben sammen med deg, ved å gi et sportslig løft og første seriekamp var borte mot Stabæk2, tap 6-0. Hvordan vil du beskrive denne tiden og hvor lenge var Thordarson her i klubben?»

 • Teitur var her fra 1.april til 1.november 2013. Teitur har masse erfaring! Han var i Brann i 2 sesonger. En kjempefin fyr og profesjonell. Jeg lærte mye av han, både på og utenfor banen. Teitur hadde sin egen stil a la Tom Nordlie og Dag-Eilev Fagermo, han var ikke en trener som formet laget sitt ut fra hvilke spillere han hadde til rådighet. Hans stil passet oss godt det året her. En fin start på min trenerkarriere som assistenttrener. Jeg trente rekruttlaget til Fu/Vo i 6.div også dette året og laget rykket opp til 5.div.

«I 2014-sesongen, var dere meget nær et opprykk i kamp med Lillestrøm2. Bare 3 poeng skilte lagene ved sesongslutt. Før siste seriekamp, ledet LSK2 med et fattig poeng på dere og Lillestrøm hadde bortekamp mot Gjøvik/Lyn 2, mens dere skulle avslutte hjemme mot Ottestad. Beskriv med dine ord hvordan du opplevde den serieavslutningen.»

 • Vi fikk løpende informasjon hvordan kampen på Gjøvik utviklet seg, men vi regnet med at LSK2 kom til å vinne greitt der oppe. Vi hadde nok slått Ottestad den dagen hvis utviklingen i kampen på Gjøvik hadde vært annerledes, men jeg mener at det var en 4-0 ledelse ved pause til Lillestrøm, og da var løpet kjørt for oss og vi gav ikke alt da. Luften gikk ut av oss. Vi tenkte bare å få spilte ferdig kampen mot Ottestad og komme oss inn på klubbhuset for å feire en flott 2.plass som var ny klubbrekord. Sesongen var meget bra i 2014 med Eivind Emblemsvåg som hovedtrener. Han var en annerledes trener kontra Teitur. Mens Teitur ønsket masse folk i angrep, var Eivind mer defensivt og strukturelt. Eivind var nærmere mitt alderstrinn, så vi hadde mer kontakt på dagtid. Men to gode trenere i Teitur og Eivind, helt klart! Det som jeg synes var bra med 2014-sesongen, var at den gav oss mange poeng. Vi slapp inn kun 25 mål takket være den defensive og strukturelle fasongen. Vi stilte nesten hele året med samme lagoppstilling fra start, sentrallinja var lik i hver kamp. I tillegg fikk vi inn Kim Brenna denne sesongen, som gjorde endel mål (red. 29 mål og toppscorer i avd. iflg. fotball.no)

«I hvilken kamp scoret du ditt første A-lagsmål for Fu/Vo?»

 • Jeg scoret mitt første mål 27.april 2009. Fu/Vo – Skjetten 1-3.

«Hvor mange hatrick har det blitt på A-lagsnivå?»

 • 4 eller 5 hatrick har det blitt.
Lagbilde Fu/Vo 2016. Bilde hentet fra Ørjans FB-profil

«Hvordan vil du oppsummere sesongen 2016, der Fu/Vo havnet på en 3.plass, med 8 poeng opp til avdelingsvinner Skedsmo og fornyet kontrakt i nivå 4?»

 • Først må jeg si at det var en spesiell fotballsesong i forhold at en måtte komme i topp 4. Vi havnet i en tøff avdeling, rent sportslig, som det lett kan bli her i Akershus og Østlandet. Tett befolkning og mange lag. Jeg synes sesongen var bra. Vi tok 55 poeng, vi var nestbest på færrest baklengsmål, 23 baklengsmål, vi holdt nullen i halvparten av kampene.
FUVOs trenerteam for 2016 er klart, Ørjan Heiberg (t.v.) blir hovedtrener, Geir Haakon Bekkevold (t.h.) blir assistenttrener. I midten klubbens nye keeper Petter Rønningen. Foto: Jan Erik Hæhre, raumnes.no

» Vi må jo innom toppscoreren, Kim Brenna – beskriv viktigheten av å ha han i stallen og hvordan han er som lagspiller på banen?»

 • Klart når han scorer 43 mål av lagets 81 mål i fjor, er jo ekstreme tall. Scoret flest mål i de 4 øverste nivåene. I 2014 og 2015 scoret Kim mange mål mot lag fra 4.-5.plass og nedover på tabellen, og scoret av og til mot topplagene. Scoret 31 og 33 mål på de to sesongene. Vi fikk brukt han enda mere rett, slik at målene også kom mer hyppigere mot topplagene også.

» Hva var din største fotballopplevelse på banen som spiller?»

 • Utrolig gøy å spille den første kampen for Nybergsund i Adecco-ligaen, det var stort å komme inn og debutere der. Kampen var hjemme mot Hønefoss BK 16/10-2011. Du følte at du hadde vunnet litt over målsettingen din som fotballspiller. Cupkampen jeg spilte for Fu/Vo mot Lillestrøm var veldig stort 1.mai 2011. Tapte 3-0 foran 1600-1700 tilskuere her. Men jeg synes det er veldig gøy hver lørdag det er kamp her på FUVO, gleder meg hver gang og å forberede meg til hver kamp her igjennom uken.

«Hva er høydepunktet i din fotballkarriere som trener så langt?»

 • At vi klarte målsetningen på å komme topp 4 i fjor.

«Hva er din største fotballopplevelse utenom din egen fotballkarriere?»

 • Første gang jeg var på Anfield og så mitt favorittlag Liverpool spille, det var stort! Mot Fulham og 4-0 seier, mener det var i desember 2012. Luis Suarez scoret siste målet! Martin Skrtel scoret det første, så Steven Gerrard, og det tredje signert Stewart Downing! Gøy å være på San Siro for å se kampen Milan-Roma.

«Hva er din målsetting fremover som trener ? DU gjennomførte etter sesongslutt 2016, UEFA B-lisenskurs i Kristiansand. Har du en drøm om å kunne bli trener for en større klubb på et høyere nivå?»

 • Jeg har ambisjoner, det er helt klart! Å være trener på fulltid! Jeg har lyst til å fortsette som fotballtrener. Jeg er også sportssjef, det er også en vei å gå. Jeg stresser ikke, er bare 24 år som jeg har god tid. Mitt mål er å bli topptrener!

«Hva synes du om den nye serieordningen som NFF har innført og som gjelder fra inneværende sesong 2017 der 2.div er halvvert og det samme med 3.div som nå heter Norsk Tipping-ligaen?»

 • Jeg synes det er fint! Fint for oss i FUVO som ønsker å rykke opp. Synes det er et fint steg for oss, men det jeg synes var litt dumt var at NFF bestemte denne ordningen i mars 2016 og seriestarten var i april.

«Det er mange som ønsker at alle 2èrlagene skal plasseres i egne divisjoner siden mange lag er oppgitte over at 2èrlagene toppes med a-lagsspillere på slutten av sesongen for bl.a. å unngå nedrykk?»  Er du enig i dette?»

 • Jeg har ikke opplevd den gangen 2èrlagene spilte i egen serie. Lang tid tilbake, så jeg er vant med å spille mot 2èrlag. Slik når vi møtte Lillestrøm2 ifjor, så vet vi at de skal ta 6 poeng fra oss, fordi de gidder ikke å sende det beste laget til Valdres. Jeg pleier å snu dette og sier at det er en god referanse for oss å møte disse gode lagene. Hadde det vært mulig og økonomi til det, så er det jo bedre å samle 2èrlagene i en egen serie, alle vil jo det, men det er ikke så realistisk det. Slik som Tromsø2 sier da, at de stiller med juniorlaget hjemme og det beste laget borte. Lillestrøm er mitt favorittlag, og jeg synes klubben hadde tjent på å hatt sitt rekruttlag i 2.div, og ikke 3.div.

«Hva er ditt synspunkt på at det er fotballspillere som tjener opptil 3,7 mill i uka, mens Statsministere eksempelsvis tjener 1,6 mill i året? Burde det vært et lønnstak?»

 • Nei, jeg synes ikke det. Når du har valgt fotball som yrke, så er det akkurat som en matvare. Det er forskjellig verdi på alt. Så jeg skjønner ikke at Ronaldo og Trond Olsen skal tjene like mye, eller Ronaldo eller en høyreback på Granada skal tjene det samme. Men kanskje det burde vært et stopp på hvor høyt lønnstaket burde være, ja… det synes jeg. Men alt dette styres av penger og investorer. Mennesker generelt har samme verdi uansett, men fotballspillere har forskjellige verdier ut i fra kvaliteter hver enkelt har.

«Annen idrett du har stor interesse for utenom fotball og som du følger godt med?»

 • Jeg følger med på håndball, på resultater. Det samme gjør jeg med norsk ishockey, men jeg ser på mesterskap når Norge er med. Følger ellers med litt ski og golf.

«Hva var dine sterke og svake sider som fotballspiller?»

 • Sterke sider: Godt fotballhue, god fotballforståelse med begge føtter. Målfarlighet. Svake sider: Tempo og fysikk.

«Du er ikke registrert med røde kort i din fotballkarriere, kun gule kort, hvis du ser bort fra det røde kortet du fikk i Futsal for Kongsvinger ifjor. Var du en fair fotballspiller som aldri tok en større sjanse i taklinger og bevarte roen i opphetede situasjoner på banen?»

 • Aldri røde kort i seriespillet, men to røde kort har det blitt i treningskamper og det ene røde du nevner i futsal.

«Hvilke sterke sider/egenskaper har du som hovedtrener i Fu/Vo?»

 • Sterke sider: Jeg kjenner motstanderne veldig godt. God til å legge opp en plan etter motstandere. Veldig nøye i forberedelser til kamp-og treningsforberedelser. Ganske flink til å se kampbildet og forandre på det fortløpende. Svake sider: Erfaring!
FUVO – Gjerdrum 5-0. Ørjan Heiberg. Foto: Jan Erik Hæhre, raumnes.no

«Beskriv deg selv med 3 ord som person?»

 • Smilende, omtenksom og sosial.

«Har du noen dårlige egenskaper?»

 • Er sta!

» Hvem er din viktigste medspiller på laget?»

 • Vi kan dele det i to: Jeg har familien min som en stor støttespiller. Veldig god til å gi tips, veldig balanserende og kan roe meg ned når det går bra. Noen tips er dårlig, andre tips er bra, men det får meg til å tenke. Så må jeg nevne Tom Hagen, han er god å ha i forhold til at vi kan prate om alt og han ser verken svart eller hvitt på ting. Må også nevne assistenttreneren min, Geir Haakon Bekkevold, er en viktig person. Vi prater mye sammen når det går bra og når det går dårlig. Blir lett en 2-3 timer daglig via sms og samtaler på tlf. Han har vært med i gamet en stund.

«Hva gjør deg glad?»

 • At de rundt meg har det bra. Fotballopplevelser. Andre gode opplevelser. At folk rundt meg trives i lag, at det er en fin tone.

«Hva gjør deg sint?»

 • Folk som jukser og tar snarveier. Det gjelder fotballspillere og andre mennesker.

«Du har nevnt at favorittlaget ditt er Liverpool, har du en favorittspiller som ditt store forbilde?»

 • Som spiller, hadde jeg Steven Gerrard i Liverpool. Men favorittspilleren min nå, er Luis  Suarez, i Barcelona, tidl. Liverpool. Det finnes ikke bedre spiss enn han!

«Som fotballtrener, har du selv en trener som et forbilde du ser opp til?»

 • Vanskelig å svare på, men hvis jeg skal velge, så blir det Diego Simone.

«Hva håper du at du gjør om 10 år?»

 • Jeg håper at jeg trener et eliteserielag eller et OBOS-ligalag! Et lag som har spillere som jobber med fotballen på heltid. Som nevnt er mitt mål å bli topptrener.

«Favorittreisemål?»

 • Barcelona.

«Drømmereisemål?»

 • Australia.

«Har du èn eller flere hobbyer du dyrker ved siden av å være fotballtrener?»

 • Jeg er glad i musikk, liker all slags musikk. Er glad i å reise på turer. Være med venner og familie.

«Noe du brenner for?»

 • Ikke noe annet enn fotballen!

«Er du glad i å lese og i såfall, hva leser du?»

 • Jeg leser nok mest biografier. Leser mye nyheter og fotballsaker. Fotballforskning.

«Hva provoserer deg som menneske?»

 • Folk som jukser og tar snarveier, det samme som gjør meg sint!

«Hva er ditt favorittmåltid?»

 • Pølser!

«Hvilken kjendis uansett kategori ville du ha invitert ut på middag?» Ørjan tar seg en lang og gjennomtenkt pause mens han kommer fram til et kjendisnavn…

 • Det måtte ha blitt Jenny Skavlan, men ho er vel opptatt!?
FUVO, Ørjan Heiberg og Stian Westerheim (bak). Foto: Jan Erik Hæhre, raumnes.no

«Til slutt, noen spørsmål rundt årets sesong: Hva er målsettingen for Fu/Vo i årets sesong?»

 • Målsettingen er å etablere seg i divisjonen. Det er 4 lag av 14 som rykker ned og det er uvisst hvordan det er å møte de forskjellige lagene samt dette med reiser, så det å etablere seg i divisjonen, er vår målsetting. Men vi går jo for å vinne fotballkamper!

«Når avdelingsoppsettet ble publisert, hvor fornøgd var du med lagene dere skulle møte i årets sesong? Var det andre lag du håpet skulle havne i samme avdeling som Fu/Vo?»

 • Hadde vi fått flest lag fra Akershus og Oslo, så hadde det vært best økonomisk og reisemessig. Men sportslig, så er det tøffere, trur jeg. Men jeg hadde nok valgt det oppsettet vi havnet i. Det er dyrt økonomisk, en fordyrelse på rundt en halv million kroner, men vi flyr i ca 1 1/2 time i staden for å sitte på en buss i flere timer til f.eks. Sørlandet, annenhver helg, det er blytungt. Da er det bedre oppladning ved å reise med fly.

«Hvilke lag er favoritter til å vinne avd. 6 i Norsk Tipping-ligaen 2017?»

 • Fløya og Skedsmo!

«2.påskedag står Tromsø2 på motsatt bandehalvdel. Dine vurderinger av motstanderen og kampen som skal spilles? Blir det en tøff match?»

 • Alle kamper blir tøffe! Jeg mener det er 30 kamper i de siste 4 sesongene vi har vunnet 4-0 eller mer. Men det var før, nå møter vi et godt strukturert fotballag og de sier at de kommer med 4-6 a-lagsspillere, så vi får en god motstander. Vi kommer til å ha en klar plan på hvordan kampen skal vinnes!
Ørjan Heiberg, Fu/Vo. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

fotballnerd og Høviskeland takker Ørjan Heiberg i Fu/Vo for intervjuet og ønsker han og laget lykke til i årets sesong.

kilder: fotball.no, takk til Morten Heiberg, nesinfo, samt Jan Erik Hæhre, raumnes.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -