Kamprapport: Chelsea berget uavgjort på St.James Park

127

Før kampen ville sikkert Newcastle-sjef Steve McClaren vært veldig fornøyd med uavgjort mot den regjerende mesteren. Tonen er nok en annen etter kampen.

To managere under press møttes på St. James Park og da aller mest Steve McClaren som måtte se laget sitt helt i bånn da han leste tabellen etter forrige serierunde. Og Chelsea hjemme er ikke den enkleste kampen for et lag som ligger helst sist, selv om man hadde vunnet hjemme mot dem de siste tre og at Chelsea hadde startet sesongen svakt.

Det var imidlertid Chelsea som skulle få kampens første sjanse. Etter 11 minutter fikk Branislav Ivanovic kranglet inn ett innlegg som fant en lite oppmerksom Loic Remy som avsluttet utenfor. I den grad man kan kalle det en avslutning da. Var mer en refleks.

Men det var Newcastle som var det beste laget denne første omgangen. Etter flere gode halvsjanser fikk de to veldig gode muligheter et par minutter før halvtimen var spilt. Først da Janmaat med en nydelig stikker fant Perez som avluttet rett på Begovic. Like etterpå kombinerte de to igjen og da var rollene byttet om. Dessverre for hjemmefansen klarte ikke Janmaat heller å overliste Begovic.

Chelsea slet med å skape de store mulighetene. Sett bort fra sjansen med Remy i starten var det bare en overgang som endte med langskudd fra Pedro som var småfarlig fra gjestene.

Newcastle fortsatte å kjøre kampen og vi skulle få en scoring før pause. Den kom egentlig ut av ingenting. Det startet da Janmaat tok et rolig innkast tilbake til Anita som slo direkte inn i boksen. Der lurte Ayoze Perez som snek seg mellom Ivanovic og en nølende Kurt Zouma. Spanjolen tok ballen nydelig ned på utsiden av foten og banket inn 1-0 via stolpen. En nydelig Newcastle-scoring som gjorde at det sto 1-0 til hjemmelaget da lagene gikk til pause.

Den andre omgangen skulle bli helt annerledes. Chelsea kom ut på banen som et helt annet lag og Newcastle fikk røre ballen lite. Åtte minutter ut i omgangen slo Oscar et godt innlegg som fant Loic Remy. Den franske Diego Costa-erstatteren klarte imidlertid ikke å styre ballen på mål og headingen gikk over.

Etter 60 minutter kom hjemmelaget på en overgang som skaffet både en og to hjørnespark. På det siste skulle det skje. Perez slo inn og Wijnaldum raget høyest og styrte ballen flott ned i lengste hjørne. På reprisen så man hvilket slapt markeringsarbeid det var fra Chelseas Cesc Fabregas, som lot nederlenderen kom opp helt alene. 2-0.

Mourinho satte inn både Falcao og Willian. Chelsea fortsatte å kjøre kampen og etter 72 minutter fant Hazard Oscar med en lur pasning. Brasilianeren siktet på krysset, men bommet og ballen gikk utenfor. En god sjanse for Chelsea.

Ramires var også en spiller som kom innpå for Chelsea. Ikke den mest kreative spilleren som er kjent for scoringer og assists, men i dag bidro han veldig godt i sitt innhopp på 17 minutter pluss tillegg. Det startet helt nede ved stopper Kurt Zouma som slo en strålende kross-pasning over til Eden Hazard på venstrekanten. Belgieren tok den flott ned og spilte ut til Ramires som fra omlag 20 meter hamret ballen opp i venstre kryss. En meget pen scoring som gjorde at det plutselig var kamp igjen på St.James Park.

I det 83.minutt slo Fabregas en fantastisk presis pasning i bakrom til Pedro som stakk inn bak Newcastle-forsvaret. Alene med Tim Krul sleivet den tidligere Barcelona-spilleren ballen over og stillingen var fortsatt 2-1.

Men det skulle ikke gå mange minuttene før Chelsea fikk muligheten igjen. Innbytter Willian slo inn et hardt innoverskrudd frispark som gikk gjennom alt og alle og rett i mål. Plutselig var det 2-2 i Newcastle. Chelsea hadde kommet tilbake!

To minutter senere fikk Chelsea en ny brukbar mulighet på dødball, men denne gangen reddet Tim Krul headingen fra Ramires. Dermed endte kampen 2-2. Et resultat Steve McClaren garantert er skuffet over når man ledet 2-0 så sent i kampen. Mourinho på sin side, har all grunn til å være fornøyd når kampen ble som den ble, men Chelsea fortsetter å slite og befinner seg helt nede på 15.plass etter 7 kamper.

Mål: 1-0 (42) Pérez • 2-0 (59) Wijnaldum • 2-1 (78) Ramires • 2-2 (86) Willian

Ballbesittelse: 35% – 65%
Avslutninger: 11 – 16
Avslutninger på mål: 5 – 4
Cornere: 4 – 6