Kamprapport: Everton glitret da de senket Chelsea

100
Jose Mourinho
Jose Mourinho. Foto: Flickr

Før lørdagens kamp sto Chelsea med bare fire poeng og dette  var lagets dårligste start i ligaen på 20 år. Lørdag fortsatte den dårlige formen.

Everton sto frem som det klart beste laget de første 35 minuttene på Goodison Park denne lørdags formiddagen. Så bestemte Nemanja Matic seg for å dra til det han hadde fra omlag 25 meter. Et skudd som suste som en rakett inn bak en sjanseløs Tim Howard i Everton buret.

Men som sagt, det var hjemmelaget som sto for det meste av det som skjedde frem til da. Etter 9 minutter måtte Muhamed Besic av med skade. Besic fikk skaden da han kombinerte flott med Galloway da Everton hadde et fint angrep helt i starten av kampen. Inn kom Steven Naismith og det viste seg å være en «blessing in disguise».

Etter 17 minutter spilte han vegg med venstreback Brendan Galloway og da han fikk ballen tilbake satte han den i hjørnet med et nydelig hodestøt. Dermed 1-0 til Everton.

Fem minutter senere var Naismith på farten igjen. Everton rullet opp et nydelig angrep som til slutt endte med at Ross Barkley fant Steven Naismith på ca 25 meter. Skotten tok med seg ballen noen meter før han banket ballen nede i høyre hjørnet. 2-0 Everton.

Videre fortsatte Everton å kjøre kampen, men etter 35 minutter bestemte som nevnt Matic seg å dra til fra langt hold.

Etter dette ble Chelsea plutselig med i kampen igjen og bare noen minutter etter reduseringen hadde de en god mulighet da John Terry headet like over etter et innlegg fra Eden Hazard.

Den andre omgangen ble langt kjedeligere. Chelsea hadde mye ball, men slet med å trenge seg gjennom et kompakt og solid Everton-lag anført at særdeles solid stopperpar i Phil Jagielka og, ikke minst, John Stones. Det eneste de hadde var en hel haug med hjørnespark.

Josè Mourinho gjorde grep og satt inn både Kenedy, Falcao og Willian, men det hjalp lite. Everton ble også tvunget til å gjøre bytter og en Seamus Coleman som nok en gang leverte en knallkamp måtte ut etter 77 minutter ut med skade. Da var det duket for ny-signeringen Ramos Funes Mori.

Everton holdt videre stand og hadde også  noen fine overganger. Etter 82 minutter fant Ross Barkley Steven Naismith med en strålende stikk-pasning og Naismith banket inn 3-1 og sitt tredje mål for dagen. Dermed endte det 3-1 til Everton over Chelsea på Goodison Park denne lørdagen.

Mål: 1-0 (16) Naismith (Galloway) • 2-0 (21) Naismith (Barkley) • 2-1 (35) Matic (Mikel) • 3-1 (82) Naismith (Barkley)