Hattrick av "Rashani og Stamnestrø» i en kamp RBK vant enkelt

543

Rosenborg vant enkelt over Kristiansund BK. Hvor to av hjemmelagets spillere fikk vist seg skikkelig frem for Kåre.

Ja, det var bare en enkel treningskamp, men det er en dato som Magnus Stamnestrø neppe vil glemme når han legger fotballskoene på hylla. Antakelig heller ikke Elba Rashani, selv om han neppe flytter til Kyrksæterøra når han legger opp. Begge må overbevise treneren om at dem fortjener en plass i startelleveren, når alvoret starter om en måned.

I et fyrverkeri av en førsteomgang tok det bare tre minutter før Stamnestrø viste seg fram for første gang. Et hardt skudd fra 14-15 meter – 1-0 bak tidligere lagkamerat Conny Månsson i Kristiansund-målet. Det skulle bare gå fire minutter før gjestene fikk utligningen Daouda Bamba hælflikket et innlegg bak Andre Hansen. Stamnestrø var på farten i det sjuende minutt, inne Kristiansund-feltet igjen. Halv volley, strak vrist. 2-1. 2-1 ble til 2-2 signert Jean Mendy etter et indirekte frispark.  3-2 ble 3-3 gjennom Daniel Berg. Igjen ganske umarkert inne i RBK-boksen.

Da RBK kom ut til 2. omgang, var Stamnestrø en av seks RBK-spillere som var byttet ut til pause. Et bytte som var planlagt før kampen. Og et bytte som nok gjorde godt for en tidvis gjennomløpt Kristiansund-midtbane.

Så hører det selvsagt med til historien at trener Ingebrigtsen ikke ble noe klokere med tanke på backfireren som starter mot Odd 19. mars.  For Kristiansund var med på notene, særlig når de fikk kontre: Og 3-2 ble 3-3 gjennom Daniel Berg. Igjen ganske umarkert inne i RBK-boksen. Før altså Stamnestrø scoret rett før pause til 4-3.

Da hadde også kampens andre store spiller, Elba Rashani, også rukket å score – med et kremmerhus til 3-2 midtveis i omgangen. Og når vi er inne på Rashani: Etter å ha varmet tribunen i Brøndby i fjor høst, virker han å være forberedt til sesongen.

Han var et aktivum kampen gjennom, og økte også til 5-3 gjennom en regelrett perle et drøyt kvarter inn i 2. omgang. Skuddet fra 20 meter gikk i en frekk bue over Kristiansund-keeper Månsson – og i mål. Hjemmelaget fikk straffe, og  Christian Gytkjær  sørget for 6-3. Og som ikke det var nok: 75 minutter på klokka, og fyrer  i vei et skudd fra 16 meter. Via en Kristiansund-spiller – men målet er like fullt vingens. 7-3.

Etter Rashanis siste scoring ebbet kampen litt ut. Innbytterne Matthias Hjelle og Ola Solbakken hadde begge hvert sitt forsøk, men begge ble avverget.

I sum: Rosenborg 7. Kristiansund 3. Onsdag venter Odd i Abrahallen.