Kina-U20 skal spille i tysk 4. divisjon

456

Kinesisk fotball fortsetter sin ekspansjon og, som vanlig, dreier det seg om et ambisiøst og innovativt prosjekt.

U20 landslag skal spille i Tysklands Regionalliga Südwest (fjerde nivå). Avtalen er ikke offisiell ennå men forbundets vise-president og Regionalliga-leder Ronny Zimmermann har fortalt til Kicker magasin at forhandlingene er nesten fullførte.

15000 euro i bonus, pluss ytterligere marketing sjanser i Kina, har overbevist de 19 klubbene i ligaen.
Motstanderne (blant andre Stuttgart, Hoffenheim og Kaiserslautern sine reservelag) skal spille begge kamper på hjemmebane, mens Kina U20 skal kanskje ikke engang rangeres på tabellen. Det er ikke bestemt hvor treningssenter skal opprettes, med Heidelberg som et av mulige steder.

Floppet i Portugal

Dette er ikke Kinas første forsøk på å «kolonisere» en europeisk liga. Samarbeidet med portugisisk andredivisjon har likevel ikke vært en stor suksess.
Ligaen fikk en ny sponsor og et nytt navn (Ledman Pro League) og til gjengjeld skulle de beste klubbene låne 10 kinesiske profiler og gi dem betydelig spilletid.
I fjor har derimot bare 6 spillere flyttet til Portugal, uten å få utrettet mye. Venstreving Wei Shihao var den eneste med brukbar innsats (13 ligakamper og ett mål), men 22åringen hadde vært i Portugals juniorfotball siden 2013 og kan vel regnes som en slags lokalspiller.

- Annonse -

De unge talentene fra Kina kan nå prøve seg i tysk fotball uten å risikere å råtne på benken for klubben ikke har ikke noe bruk for dem.
Regjering i Beijing har vist stor interesse i fotball og selveste President Xi Jinping har vært involvert på en viss grad. FIFA er, som vanlig, oppmerksomme på den nye trenden og skal sannsynligvis hjelpe hvilket som helst prosjekt som kan popularisere fotball i et land med en milliard potensielle fanser og kunder.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -