Kjetil Berge: -Vi skal bygge klubb!

1096

Kjetil Berge: -Vi skal bygge klubb!

Igår ble det klart at den tidligere blant annet Sarpsborg 08 og Sandefjord-spilleren Kjetil Berge signerte for Moss FK. Ikke bare skal han være spiller, Berge er også ansatt som daglig leder på Melløs.

Moss FK rykket ned fra Postnord-ligaen forrige sesong og skal i år ta fatt på en ny tilværelse i Regionsligaen (3.Divisjon)

Berge hadde tilbud fra flere klubber, også høyere i divisjonssystemet, så hvorfor falt valget på Moss FK?

– Det er flere grunner til det. Moss er tradisjonsrik fotballklubb, et uforløst potensiale. Vi skal få ryddet skikkelig opp i klubben nå. Vi skal bygge klubb og det er spennende. I Moss får jeg bidratt på nesten alle plan, sier en entusiastisk Berge til Fotballnerd.no

- Annonse -

Hva blir det første du kommer til å ta tak i som daglig leder?

– Først skal jeg skaffe meg en oversikt over klubben, fra A-lag og ned til bredden. Få en oversikt over hvem som gjør hva og de frivillige. Så blir det å få en oversikt sammen med marked, og starte på den jobben. Vi må få full kontroll over utgifter, kutte enda mer, samt få en oversikt over hvordan vi skal øke inntektene, og der er det spennende ting på gang, fortsetter Berge.

Med nedrykk til 3.Divisjon så kan man vel ikke basere seg på billettinntekter? Hva blir den største inntektsposten slik du ser det? Sponsorer?

– Nei, det er sant. Samtidig møter vi mange av de samme lagene som i fjor, og vi får lokalderby mot Sprint/Jeløy. Men vi skal ikke basere oss på usikre inntekter, så vi skal jobbe hardt inn mot næringslivet i Østfold.

Du skal jobbe under en ung trener (Ole Martin Nesselquist) Hvordan blir det? Vil du også bidra på treningsfeltet utover det å kun være spiller?

– Det virker og bli veldig bra. Han er ekstremt profesjonell, kanskje den treneren jeg har vært borti som virker og ha mest kontroll. Han jobber hardt hver eneste dag, er lærevillig og nysgjerrig. Så skal vi jobbe sammen om og få teori ut i praksis. Det vil være naturlig at vi sparrer sammen, og vi skal lære masse av hverandre. Den fysiske biten vil jeg bidra mye med, sier Berge.

Så det vil si at det blir tøffere å være Mosse-spiller på treningsfeltet?

– Helt klart. Vi legger lista etter topp OBOS-ligaen nivå. Vi skal trene så mye og riktig som overhodet mulig. Vi har en ung og treningsvillig tropp.

Ole Martin Nesselquist er svært fornøyd med både godord og signeringen av Kjetil Berge.

– Det er hyggelig at Kjetil sier det. Nå blir det min jobb å sørge for at han sier det samme i fremtiden. Jeg gleder meg masse til å jobbe med han, han er utrolig dyktig, sier Nesselquist til Fotballnerd.no

Bilde: Ole Martin Nesselquist. Foto: Alvin Holm, Mossfk.no

Hva har du å si om spilleren Kjetil Berge?

– Vi er veldig glade for å ha Kjetil på plass. Han er selvsagt en veldig god spiller, og en spiller vi trenger i arbeidet med å utvikle en prestasjonskultur, fortsetter Nesselquist.

Hva betyr det for Moss FK og ha ansatt Kjetil Berge som daglig leder?

– Kjetil besitter masse kompetanse innenfor drift, marked og ledelse. Det er et kjempe stort steg i riktig retning for MFK å få han på plass som daglig leder også. Sammen kan klubbens styre, engasjerte, frivillige og oss to dra klubben i riktig retning, avslutter Nesselquist.

Hva har du å si til at at bettingselskapene har satt ned oddsen på opprykk for Moss FK etter at du ble signert?

– Hehe, de anser vel meg som en forsterkning da, sier Berge før han fortsetter;

– Vi har ikke opprykk som det viktigste målet for klubben i 2017. Vi skal bygge opp klubben, få kontroll over økonomien, skape en god treningskultur, og Moss FK skal bli en fin klubb og spill i. Det skal være mulig og bli en god spiller i Moss, og utvikle seg både som spiller og menneske. Gjør vi denne jobben helhjertet, så vil vi utvikle oss hele tiden, ta nye steg, og da rykker vi opp når vi er gode nok.

Starte på nytt

– Ting har gått galt på veien. Nå kan vi starte litt på nytt. Moss som by er i en rivende utvikling, mange kommer til og bosette seg i regionen, når intercitytogene er på plass blir det 8 avganger i timen til Oslo, med 27 minutter reisetid. Denne utviklingen og reisen skal Moss FK være med på, avslutter en engasjert og optimistisk Berge til Fotballnerd.no

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -