Klasseforskjell da Tyskland vant mot Slovakia

483

(Bilde: El Mundo Deportivo)

Dagens andre åttendedelsfinale mellom Tyskland og Slovakia. Selvfølgelig med Tyskland som STORE favoritter. Men til nå i mesterskapet har vi sett gigantene har slitt med å avgjøre kamper og i mange tilfeller har vi fått et mål i sluttminuttene. Slik gikk det ikke her.

Tyskland skaffet seg et skikkelig overtak helt fra start, og fikk 1-0 allerede etter 7 minutter ved stopper Boateng som hadde kommet opp på en corner. Boateng kom på klareringen og skjøt via en forsvarer og i mål. Tyskerne skaffet seg med en gang et spillemessig overtak og hadde ballen og sjansene gjennom hele omgangen. Gomez skaffer Tyskland straffe etter 13 minutter. Kanskje litt billig, men Skrtel holder i trøya. Uansett, Øzil klarer ikke å sette den og det står fremdeles 1-0. Gomez hadde en god mulighet til å øke, men avslutningen blir blokkert. Like etter serverer Draxler til Gomez igjen. Han kriger i lufta og ballen havner hos Øzil som skyter rett utenfor.

Slovakia kom til noen muligheter, men farlig var det ikke før i 41. minutt. Etter bra spill og et innlegg fra høyre som Kucka vinner mot Kimmel i lufta og header mot krysset, men der er Neuer med en kjemperedning. Et par minutter etter får Draxler ballen på venstre side og drar av en mann, kommer til dødlinjen og legger perfekt ut til Gomez som setter inn 2-0 fra kort hold.

Slovakia har ballen noe mer i starten på andre omgang, uten at det skapes så veldig mye. Etter drøye timen spilt, får Tyskland corner. Hummels stusser til Draxler som banker inn 3-0. Draxler fortjener masse skryt for dagens innsats. Et aktivum hele kampen igjennom. Han ble tatt av til fordel for Podolski etter drøye 70 minutter. Det samme med Boateng, som ble erstattet av Howedes. Etter 75 minutter får Schweinsteiger også sjansen som erstatter for Khedira. Siste kvarteret ble en transportetappe. Ingen grunn for Tyskland til å bruke mer krefter enn nødvendig og Slovakia hadde forlengst innsett at de er ute av dette mesterskapet.

Veldig fortjent og aldri noen tvil om hvilket lag som var best i denne kampen. Tyskland virker sterke og står frem som et meget solid mannskap. Det er vel heller ingen som blir overrasket om de blir mestere. Men i kvartfinalen skal de opp mot vinneren av Italia og Spania. Uansett vinner av den kampen, blir motstanden langt tøffere enn den var i dag. Die Mannschaft er på gang som de pleier å være i mesterskap.