Kroatia topper Gruppe D etter grei tomålsseier

192

Ett mål per omgang sørger for en grei seier i en åpen kamp som var kanskje ikke like spennende som man kunne forvente.

Kroatia starter best men de må nøye seg meg skudd fra distanse som suser vel forbi buret. Nigeria prøver å kontre uten stor suksess og nøyaktighet heller.
I sånne kamper er det småmarginene som teller. I 32. minutt tar Kroatia en hjørnespark; Rebic på nærmeste stolpen stusser ballen videre, Mandzukic stuper inn, headingen treffer Etebo og triller inn.
Baklengs vekker afrikanere opp og de virker piggere ut før og etter pause. Likevel både Iwobi og Moses treffer ikke målet med sine forsøk mens eks-Lyn Ighalo header rett på Subasic. Den var keeperens første ekte redning i 60.minutt.

Kampens kvalitet stagnerer litt og det er en corner til som avgjør den for godt.
Trost-Ekong river Mandzukic ned i feltet, dommer nøler ikke og blåser straffe. Modric sender Uzoho feil vei og seieren er i boks.
Nigeria fosser frem med mer hjerte enn hjerne og derfor klarer ikke å skape ekte målsjanser. Derimot tillater de Kroatia noen farlige kontringer som Perisic og Kovacic ikke utnytter.

Kroatia kan vinne gruppen

Etter Argentinas overraskende uavgjort mot Island var kveldens kamp enda viktigere. Kroatia har ikke imponert i seier heller, men tre poeng er tre poeng. Når de har fått mer rom har lagets egenskaper blitt tydeligere, noe som kan gjøre det vanskelig til det usikre argentinske forsvaret.
Mandzukic er også stor og sterk nok til å kjempe mot islendingene, skulle Modric sin silkefot og Perisic sitt løpsstyrke ikke klare å flytte bussen parkert foran Halldórsson.

- Annonse -

Nigeria på sin del har mye å angre på. Laget har vært temmelig farligere når de faktisk har prøvd å bevege ballen raskere.
Mangel på rutine og et ganske rotete spillestil kan igjen koste mål og poeng. Noen positive tendenser i andre omgang kan bygges på men det begynner å haste allerede.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -