Kvartfinaler i Copa del Rey

141

På onsdag ble to kvartfinaler i Copa del Rey spilt. Atletico Madrid mot Celta Vigo var den ene kampen. Første kamp endte 0-0 og det var derfor en helt åpen kamp i utgangspunktet, selv om de fleste holdt Atletico som favoritter på hjemmebane. Celta hadde derimot andre planer og vant 3-2 og er dermed klare for semifinale for første gang siden 2001. Celta gikk opp i ledelse i første omgang ved Pablo Hernandez. Gleden varte ikke så lenge før Griezmann utlignet for Ateltico. I annen omgang kom svenske Guidetti på scoringslisten og rett etter var det på nytt Herandez som skaffet gjestene 3-1. Atletico kjempet i sedvanlig stil og fikk en redusering da det gjenstod ca. 10 minutter ved innbytter Angel Correa.

I den andre kampen i går kveld tok Barcelona imot Atletic Bilbao til den 6. kampen mellom de to lagene denne sesongen. Barcelona hadde en ledelse på 2-1 fra første kamp og var således favoritter til å ta seg videre. Barcelona spilte en veldig svak første omgang og Atletic ledet fortjent 1-0 ved pause etter scoring av Inaki Williams som forøvrig spilte en veldig god kamp. Han skapte mye problemer for et ikke helt patent Barcelona forsvar. Vermalen og Mathieu er ikke de sterkeste kortene. Det ble mye feil avleveringer og dårlige markeringer.

Det var et mer tent Barcelona lag som kom på banen i annen omgang. Høyere tempo og bedre pasningssikkerhet gjorde at de overtok mer og mer av spillet. Det tok bare 8 minutter før Suarez satte utlikningen. Det var etter en lekker pasning fra Sergio Roberto til Messi, som la en perfekt ball inn til Suarez foran mål. Det stod 1-1 lenge, og Atletic hadde muligheter til å komme ajour ved et par anledninger, men det var Barcelona og Pique som fikk det neste målet. En pen heading på et perfekt innlegg fra Dani Alves. Pique hadde minuttet før en heading som mange så i mål, men en fantastisk redning av Iago Herrerin gjorde at det ble en corner av det. Da var det spilt 81 minutter og det virket avgjort, siden Atletic da måtte ha 2 scoringer. Likevel ble det et mål til da Neymar banket inn 3-1 rett i krysset fra 10-12 meter. Dette skjedde på overtid og var det siste som skjedde i kampen. Neymar viser nok en gang at han er i god form med mange gode involveringer. Messi virket ikke helt inspirert i går. Var ikke så toneangivende som vi er vant til. Barcelona hvilte Iniesta, Busquets, Turan og Vidal, samt at Alba er skadet. På lørdag venter toppkamp i La Liga på Camp Nou mot Atletico Madrid.

Barcelona og Celta Vigo er dermed klare for semifinaler. De andre to blir avgjort i kveld da Sevilla møter overraskelsen Mirandez og Valencia reiser til Kanariøyene og møter Las Palmas.