La Liga – 6 runder gjenstår!

205

6 runder før slutt er det ikke så mange spenningsmomenter igjen i la liga. De viktigste plasseringene er i praksis avgjort, selv om det teoretisk finnes muligheter.

Barcelona vinner serien om ikke noe helt spesielt skulle skje. De vant 2-1 i gårsdagens toppkamp mot Valencia etter scoringer av Suarez og Umtiti. De leder med 11 poeng på Atletico Madrid og det må en solid sprekk til for at mesterskapet skal ryke.

Det blir i så fall den 7. ligatittelen på de siste 10 årene for katalanerne. Barcelona er også store favoritter til å vinne «el doble», da de møter Sevilla i finalen neste helg (21. april). Om det skulle skje, så kan Valverde være fornøyd med første året som trener for et av verdens beste lag. Kravene i Barcelona er ekstremt store, og det vil henge ved et lite minus rundt Champions League exiten da de klarte å rote bort en 4-1 ledelse mot Roma. Pr. nå så er det interessant om Valverde klarer å lose sitt lag gjennom 38 serierunder uten tap. Det er i så fall en bragd av dimensjoner. Det har aldri skjedd etter at La Liga ble utvidet til 20 lag.

De 3 neste lagene som kaprer CL-spill neste blir Atletico Madrid, Valencia og Real Madrid. De har en solid luke til 5. plassen. Valencia ligger 13 poeng for Betis på 5. plass. Atletico befestet i dag 2. plassen ved å slå Levante 3-0 på hjemmebane (Correa, Griezmann og Torres målscorere). Fernando Torres scoret sitt La Liga mål nr. 100. Real Madrid fikk en 2-1 seier mot Malaga i kveld. De hvilte en del spillere. Ronaldo var ikke en gang med til Malaga.

- Annonse -

5. og 6. plass gir spill i Europa League. De to plassene er ikke helt avgjort ennå. Betis har vist fremragende spill og resultater i det siste og har et godt grep om 5. plass. Betis vant helgens oppgjør borte mot Girona med 1-0. Villareal og Sevilla kniver pr. nå om 6. plass og det skiller kun 1 poeng. Lagene møttes i helgens runde og spilte uavgjort 2-2 i Sevilla. Girona som spiller sin første sesong i toppdivisjonen har også en mulighet til å kapre en plass i Europa med en god sesongavslutning. Det ville i så fall være en stor overraskelse og en fantastisk prestasjon.

Nederst har det lenge sett ut til at Malaga, Las Palmas og Deportivo La Coruña var klare for segunda division. Det gjør det fremdeles, men Deportivo har tatt to strake seire og de har faktisk en mulighet til å klare seg på bekostning av Levante. Det er fremdels 5 poeng til sikker plass, så det blir vanskelig, men det er en reell mulighet fordi formen har bedret seg sakte men sikkert etter Seedorf overtok som trener. Spørsmålet er om det var litt for sent.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -