La Liga – tabelltips (3) plassene 6-10

260

 

Da har vi kommet til plassene 6-10 i La Liga. Det betyr at de beste lagene i denne gruppen skal ble belønnet med spill i Europa League neste sesong. Det er mange lag om beinet til disse plassene. Det har en tendens til å være ganske jevnt også. Det er veldig mange gode lag i Spania som ligger på nivået bak de tre store.

6. Villareal

De endte på 5. plass i fjor. Det kunne endt i en dårligere plassering, men en sterk avslutning på sesongen reddet mye av æren for Villarreal. Enkelte vil si at spillet deres i Europa gjorde at prestasjonene i La Liga ble svekket, og det er jo en diskusjon som dukker opp hvert år når et lag som er med i Europa gjør det dårlig i hjemlig liga. Sikret seg plass i årets Europa League med den sterke avslutningen.

- Annonse -

Overgangsmarkedet:
Fjorårets toppscorer Carlos Bacca har reist tilbake til AC Milan etter ett år i Villarreal på lån. Rodri som spilte omtrent samtlige av Villarreals kamper i fjor er solgt til Atlético Madrid. Med pengene de fikk for Rodri samt litt ekstra har de virkelig handlet inn før denne sesongen. Gerard Moreno er tilbake i den gule drakta, Karl Toko Ekambi fra Angers er kjøpt inn, samt Ramiro Funes Mori fra Everton. De har hentet en del spillere denne sesongen, kanskje for å ha en bredere tropp når kampprogrammet fyller seg opp med La Liga, Copa del Rey og Europa League?

Nøkkelspillere:
Gerard Moreno, ble toppscorer i Espanyol forrige sesong og er nå tilbake i den gule trøya. Han er en spiller som fint kan ta opp hansken etter at Carlos Bacca reiste tilbake til Italia og vil nok sette en del baller i nettet også denne sesongen. Denis Cheryshev, de som fulgte med på VM i Russland denne sommeren har nok merket seg denne spilleren. Cheryshev er en god spiller å ha med seg når det skal gå fort og frem på banen og vil bli viktig for Villarreal denne sesongen.

Forventninger:
I år igjen vil Villarreal spille i Europa. Men vi tror de har en bredere og sterkere tropp i år i forhold til i fjor og at de vil takle det intense kampprogrammet bedre denne sesongen. Likevel har lagene vi har tippet foran Villarreal på tabellen signert bedre spillere og vi tror Villarreal vil slite med å ende noe høyere på tabellen enn 6. plass.

  1.    Real Betis

Real Betis hadde en god sesong sist og endte på en 6. plass og ble belønnet med spill i Europa League. Det var til og med foran storebror Sevilla. Det er ikke så ofte Betis er best i byen, men det ble de forrige sesong.

Overgangsmarkedet:

De overrasket med å signere William Carvalho fra Sporting Lisboa. 20 mill. EUR. Han blir et spennende innslag. De har mistet Fabian Ruiz til Napoli for 30 mill. Ellers så har de fått inn noen på free transfer bl.a Inui fra Eibar, og Pau Lopez, keeper fra Espanyol. De har mistet forrige sesongs førstekeeper Adan som har gått til Atletico Madrid.

Nøkkelspillere:
Kapteinen Joaquin. Kanskje over toppen i en alder av 37 år, men en herlig kaptein og fremdeles en viktig bidragsyter. Det er mye spennende i dette laget. I forsvaret gjorde de en bra signering i Marc Bartra for et år siden. En annen ex-Barcelona spiller i Christian Tello blir spennende å følge. Videre toppscorer Sergio Leon og Sanabria. Vi tror også at nysigneringen Carvalho skal bli en viktig spiller denne sesongen.

Forventninger:
Det skal bli tøft og forsvare 6. plassen, men det er innen rekkevidde og små marginer kan avgjøre. De har mye bra på gang og er i god flyt. Vi tror vi skal se Real Betis kjempe seg til en plass i Europa også neste sesong.

  1.    Celta Vigo

Fjorårets sesong gikk ikke slik Celta Vigo hadde håpet på. De hadde en ny trener på plass og håpet at laget skulle skyte oppover på tabellen, men det ble med kun en plassering. De endte på en skuffende 13. plass og selv om Iago Aspas (22 mål) og Maximiliano Gómez (18 mål) gjorde alt de kunne endte sesongen som en katastrofe. Og hvem andre må betale for det enn treneren..

Overgangsmarkedet:

Ny trener i argentinske Antonio Mohamed. Av viktige spillere har Daniel Wass pakket ned utstyret og flyttet til Valencia. Inn har talentet Fran Beltrán fra Rayo Vallecano kommet. Néstor Araujo og Okay Yokuslu har også ankommet den spanske klubben. De har klart å beholde både nevnte Aspas og Gómez, noe som blir svært viktig for Celta Vigo denne sesongen.

Nøkkelspillere:
Iago Aspas, han må nevnes igjen. 22 mål forrige sesong for et lag som endte på 13. plass, må være der oppe når det gjelder antall scoringer også denne sesongen for at Celta Vigo skal innfri vårt tips. Pione Sisto, den danske landslagsspilleren gjør seg ikke mest bemerket med scoringer, men han kan bli en viktig spiller for Celta Vigo når det gjelder å legge ballen til rette for nevnte Aspas og Gómez. 10 assist i fjor, så får vi se om Sisto kan legge noen baller til rette også i år.

Forventninger:
Vi tror Celta Vigo igjen vil bli å regne med der oppe etter to svake sesonger. Ny trener på plass er alltid risikabelt, men vi tror Mohamed får skikk på dette laget og sammen med en sterk angrepsrekke tror vi Celta Vigo kan være med å kjempe om en plass i Europa.

  1.    Real Sociedad

Real Sociedad, laget fra San Sebastian har en tendens til å havne midt på tabellen. I forrige sesong ble det 12. plass, noe som nok er litt skuffende for de. De har nok en ambisjon om å kjempe om spill i Europa. De har et jevnt besatt mannskap som absolutt har muligheter til å kjempe om EL spill. De har byttet manager siden sist, og Asier Gaitano har kommet fra Leganes. Det gjenstår å se om han får det beste ut av Real Sociedad. Det har vært litt turbulent på den fronten Sacristan som hadde de i forrige sesong fikk sparken i mars. Real Sociedad har hatt 18 managere siden 2000. Da får Gaitano ha oss unnskyldt, vi vil gjerne se at han får det til før vi tipper laget lengre opp.

På overgangsfronten har det ikke skjedd så mye, men de har mistet Odriozola til Real Madrid for 30 mill. EUR. Tilbake har de lånt Theo Hernandez fra Real Madrid og de har kjøpt Mikel Merino fra Newcastle.

Nøkkelspillere:
Toppscorer Willian Jose scoret 15 mål i fjor. Illarnmendi og Juanmi bør også trekkes frem som viktige brikker i laget.

Forventninger
Real Sociedad er intakt i forhold til fjoråret. Det er ikke store endringer som har skjedd. Det blir spennende å se hvordan den nye manageren vil få det til. 9. plass er realistisk med tanke på forrige sesong. Dette sjiktet på tabellen er som regel veldig jevnt. Det er mange lag som er på dette nivået og gjerne vil være med å spille i Europa. De starter sesongen med 3 bortekamper, Villareal, Leganes og Eibar.

  1. Girona

Nok et lag som var nyopprykket i fjor men som imponerte de fleste. De endte på 10. plass, men spesielt en mann skal ha mye av æren for dette. Girona som lag scoret 50 mål i fjor, Christian Stuani scoret 21 av disse målene. En svak avslutning på sesongen ødela mye for den ellers så gode sesongen til Girona.

Overgangsmarkedet:
Det største spørsmålet da vi startet sommeren var om Christian Stuani ville forbli i Girona. Det ble han, selv om vinduet ikke er stengt enda tror vi ikke Stuani blir å finne i en annen klubb en Girona den kommende sesongen. De har ikke mistet noen av sine faste spillere, men har hentet inn Marc Muniesa fra Stoke og Johan Mojica fra Rayo Vallecano. De har valgt litt av det samme som Getafe gjorde, ikke bytte ut for mye av den gode stammen.

Nøkkelspillere:
Christian Stuani, mannen må nevnes. 21 mål i La Liga forrige sesong, ett år eldre nå med ett år bak seg i La Liga. Stuani blir svært viktig for dette Girona-laget, og han kan fort skyte Girona til Europa denne sesongen. Portu, den lille spanjolen som spiller på midtbanen til Girona blir viktig også denne sesongen. Han er kreativ, har stor fart og er svært intelligent i sitt spill på banen. Finner han, Stuani og de andre offensive spillerne tonen denne sesongen blir Portu en stor og viktig spiller for Girona denne sesongen.

Forventninger:
De har det vanskelige andre året. Men vi tror ikke de vil få det like tøft som de andre lagene. Stuani er med enda, Portu er med enda. Laget er stort sett det samme som spilte forrige sesong og vi tror dette kan bli en meget fra sesong for Girona. Vi tror ikke det holder til Europa-spill, men det er ikke langt unna.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -