Lehne Olsen-dobbel sikret Lillestrøm tre poeng mot Ranheim

165
Lehne Olsen Bilde: Cato Edvardsen, Wikimedia

(Lillestrøm -Ranheim 2-1) Lillestrøm SK har vunnet sin første seriekamp mot Ranheim IL siden 1955. Thomas Lehne Olsen konverterte to pasninger av Daniel Alexander Pedersen og sikret Lillestrøm årets første seier i Eliteserien.

Lillestrøm styrte kampen fra begynnelsen og skapte sin første sjanse etter fem minutter. Thomas Lehne Olsen spilte ballen til Daniel Gustafsson. Svenskens avslutning gikk utenfor lengste stolpe.

Ti minutter senere belønnet hjemmelaget seg selv. Daniel Alexander Pedersen forlenget Frode Kippes innlegg med hodet. Ved lengste stolpe var Thomas Lehne Olsen umarkert og styrte ballen i nettmaskene.

LSK fortsatte å styre kampen etter målet og skapte to flere sjanser. Mats Haakenstads skudd fra utenfor boksen fløy så vidt over tverrliggeren. Alex Dyer bommet på mål etter at han hadde fått ballen i god posisjon av Kristoffer Ødemarksbakken.

Utenom det produserte vertene flere lovende angrep, men manglende presisjon og dårlige valg sørget for at det ikke oppstod flere målsjanser. Ranheim var harmløse og produserte kun noen få ufarlige avslutninger i de første 45 minuttene.

Etter pausen trengte Ranheim kun fem minutter for å utligne. Daniel Kvande slo et hjørnespark i boksen. Ingen Lillestrøm-spillere markerte Eirik Valla Dønnem som headet ballen over streken.

Ti minutter etter utligningen utnyttet Lillestrøm en tabbe i Ranheims forsvar. Dønnem klarte ikke å kontrollere pasningen fra Even Barli. Noen meter utenfor sekstenmeteren fikk Pedersen derfor tak i ballen. Dansken sentret ballen mot Lehne Olsen som scoret alene med Barli. LSK-spissen har dermed scoret samtlige av klubbens tre seriemål så langt denne sesongen.

Ranheim hadde nesten svart omgående. Michael Karlsen forlenget et lavt innlegg. Olaus Skarsem fikk avslutte, men bommet så vidt på målet.

Gjestene hadde også kampens siste målsjanse drøye tjue minutter før slutt. Magnus Blakstad headet ballen mot mål etter Kvandes frispark. Marko Maric var våken og reddet forsøket.

Selv om Lillestrøm ikke lengre dominertepp banen og slapp Ranheim inn i kampen i andre omgang, klarte vertene deretter å holde Ranheim unna eget mål. Hjemmelagets angrepsspill var dog svakt etter pausen, og Lillestrøm skapte ingen flere muligheter selv.

Mens Lillestrøm har åpnet sesongen med fire poeng, har Ranheim tapt begge seriekamper i år.