Leipzig slo Bremen – Schalke-seier i Stuttgart

88

RB Leipzig avslutter den første halvdelen av sesongen på en Champions League-plass. Det østtyske laget slo Werder Bremen sent 3-2 og ligger på fjerde plass. I den andre enden av tabellen har Schalke skapt en luke til nedrykksplassene etter seieren i Stuttgart.

RB Leipzig – Werder Bremen 3-2

Bremen var best i starten og burde tatt ledelsen. Milot Rashica brente den største muligheten. Kosovos landslagsspiller var alene foran åpent mål, men Lukas Klostermann sklitaklet avslutningen over tverrliggeren.

Leipzigs back sørget også for hjemmelagets første scoring. Klostermann kunne trekke inn i sekstenmeteren og hamret ballen via tverrliggeren i nettmaskene fra 14 meter.

Deretter oppstod det muligheter på begge sider. Etter en gavepakke økte Leipzig ledelsen. Max Kruse spilte et utspill tilbake til keeper Jiri Pavlenka. Pasningen var for svak og ble brutt av Timo Werner. Landslagsspissen satte ballen i mål alene med keeper.

I andre omgang var Bremen klart best. Bortelaget kom til mange sjanser, men sløste foran målet. Først i andre halvdel av omgangen utnyttet gjestene mulighetene. Theodor Gebre Selassie spilte en pasning tilbake mot sekstenmeterstreken. Kruse, som var svært delaktig i 2-0-målet, satte ballen i mål.

Ti minutter senere utlignet Bremen. Yuya Osako spilte en fin pasning på Josh Sargent. 18-åringen scoret alene med Peter Gulacsi.

Bremen jaktet flere scoringer og var nærmest seieren, men likevel avgjorde Leipzig kampen. Marcel Halstenbergs innlegg havnet hos Bruma. Portugiseren skjøt, og mellom beinene til Pavlenka gikk ballen i mål.

Med 31 poeng ligger Leipzig på fjerde plass, mens Bremen er på tiende plass med 22 poeng.

VfB Stuttgart – FC Schalke 04 1-3

Schalke tok en tidlig ledelse i bunnduellen. Etter en kontring spilte Bastian Oczipka ballen til Steven Skrzybski. Sistnevnte scoret fra kort hold.

Stuttgart prøvde deretter å spille offensivt, men pasningene i siste tredjedel var for upresise. Schalke satset på overganger og kom til noen gode situasjoner. Akkurat som hjemmelaget var dog også gjestenes for upresise i pasningsspillet.

Rett etter pausen måtte Stuttgart utligne. Ralf Fährmann spilte en katastrofal pasning i foten til Nicolas Gonzalez. Argentineren dempet ballen, skjøt på det åpne målet – og traff stolpen.

Schalke, derimot, viste seg å være kliniske foran målet. Via Mario Gomez headet Salif Sané et hjørnespark av Oczipka i nettmaskene.

Fem minutter senere sørget Gonzalez for nytt håp i Stuttgart-leiren. Spissen stanget inn Chadrac Akolos innlegg.

Håpet varte likevel ikke lenge: Kun to minutter senere scoret Schalke på nytt. Marc Oliver Kempf mistet ballen mot Skrzybski. Spissen spilte ballen til Ahmed Kutucu og 18-åringen avgjorde kampen. Etter seieren har Schalke (18 poeng) økt avstanden til Stuttgart (14 poeng) på kvalikplassen.

Bayer Leverkusen – Hertha BSC 3-1

Hjemmelaget var sterkest i begynnelsen. Kevin Volland traff tverrliggeren etter drøye tre minutter.

Ett minutt senere siktet spissen bedre. Etter en fin kontring via Leon Bailey, Kai Havertz og Charles Aranguiz scoret Volland Leverkusens første mål.

Også deretter var vertene best og styrte kampen, men uten å skape muligheter. Leverkusens andre scoring var en gavepakke fra Hertha. Jordan Torunarigha spilte ballen tilbake til Rune Jarstein. Ballen spratt rett før den norske landslagskeeperen og Jarstein traff ikke ballen riktig. I stedet for et langt utspill havnet den hos Havertz, som styrte den over streken.

Ut av ingenting var Hertha tilbake i kampen tre minutter senere. Etter et hjørnespark headet Fabian Lustenberger ballen mot lengste stolpe. Der var Torunarigha umarkert og satte ballen i mål fra kort hold.

Etter scoringen kom Hertha bedre inn i kampen. Bortelaget kom ikke til mange gode muligheter, men hadde noen avslutninger rundt sekstenmeteren. Flere scoringer ble det dog ikke før pausen.

Fire minutter etter pausen kom kampens siste scoring. Aranguiz spilte en fin pasning på Havertz, som lobbet ballen over Jarstein.

Leverkusen forsvarte seg deretter smart mot et bortelag som prøvde mye. Likevel hadde Hertha kun én god sjanse i hele andre omgang da Lukas Hradecky reddet mesterlig mot Davie Selke.

Med 24 poeng ligger begge lag på midten av tabellen.

Hannover 96 – Fortuna Düsseldorf 0-1

Bunnduellen hadde ikke høyt nivå i første omgang. Hannover hadde ballen mest, men var ikke kreative nok til å true Düsseldorf. Gjestene forsvarte seg smart og hadde omgangens største sjanse, men skapte heller ikke mange muligheter.

I andre omgang var bortelaget klart best. Hannovers forsvaret havnet på etterskudd flere ganger og Düsseldorf kom til en del kjempemuligheter, men utnyttet dem dårlig.

På overtid sørget en keepertabbe for borteseieren. Oliver Fink skjøt fra 16 meter. Skuddet var ikke godt plassert, men likevel klarte ikke Michael Esser å få grep på ballen.

Mens Düsseldorf har 18 poeng etter halvspilt sesong og ligger på 14. plass, er Hannover nest sist med kun elleve poeng.

1. FC Nürnberg – SC Freiburg 0-1

På siste plass er Nürnberg med like mange poeng som Hannover. Etter at begge lag hadde vært slurvete i starten av kampen tok Freiburg ledelsen. Manuel Gulde headet Christian Günters frispark i nettmaskene.

Deretter våknet Nürnberg og satte stort press på Freiburg. Vertene kom til en del farlige avslutninger, som enten havnet utenfor målet eller hos den gode keeperen Alexander Schwolow.

Nürnberg jaktet også scoring i andre omgang. Sett under ett manglet hjemmelaget dog kreativitet og gjennomslagskraft. Freiburg forsvarte seg godt og vant kampen. Med 21 poeng ligger Freiburg på 11. plass.