LSK Kvinner er norgesmestere etter 4-0 mot Sandviken

240

(LSK Kvinner – Sandviken 4-0) LSK Kvinner har vunnet cupgull for femte gang. Guro Reiten var nok en gang sentral da Lillestrøm slo Sandviken i finalen.

Sandviken prøvde å sette opp eget spill og ikke bare forsvare seg, men kampens første mulighet hadde LSK. Emilie Bosshard Haavi ble spilt gjennom av Ingrid Syrstad Engen. Avslutningen var dog for svak til å overvinne Nora Neset Gjøen.

Kort tid senere dukket Haavi opp alene med keeper igjen etter en fin pasning av Anna Westerlund. Haavi traff tverrliggeren, men returen havnet til slutt hos Guro Reiten som satte den i mål.

Kort tid senere økte Reiten. Under en kontring spilte Emilie Woldvik ballen til Reiten. LSKs angrepsspiller løp fra midtbanen mot keeperen, rundet Gjøen og satte ballen i målet – 2-0 til LSK etter ti minutter.

Selv om LSK deretter hadde grei kontroll, prøvde Sandviken fortsatt å skape muligheter. Ingrid Spord skjøt fra utenfor boksen, men siktet litt for høyt.

Seriemesterne stod likevel for de fleste sjansene i første omgang. Synne Skinnes Hansen brøt en pasning i Sandvikens forsvar. Hun sendte ballen videre til Reiten, men Gjøen reddet meget sterkt.

Kort tid senere var Gjøen heldig da hun reddet et innlegg og gav retur rett foran mål. Ingen LSK-spillerne nådde fram til ballen, og Sandvikens sisteskanse slapp med skrekken.

LSKs forsvar gjorde stort sett en god jobb, men fikk aldri helt kontroll på Kennya Cordner. Spissen fra Trinidad og Tobago hadde omgangens siste mulighet da hun tvang fram en god redning av Cecilie Fiskerstrand med et plassert skudd.

Rett før pausen var Cordner dessuten uheldig da hun ble spilt gjennom og avblåst for offside – en meget tvilsom avgjørelse.

Haavi og Roman Haug økte ledelsen

Kort tid etter hvilen var LSK Kvinner nære igjen. Haavi slo et lavt innlegg på Sophie Roman Haug. Spissen fikk avslutte under press, men traff ikke målet.

Utenom det utviklet seg i andre omgang en kamp med få målsjanser. Lillestrøm hadde kontroll på kampen, men skapte lite selv. Sandviken kom kun til noen halvsjanser.

Kampen tok seg opp igjen rundt tjue minutter før slutt. Haavis skudd etter en solo reddet Gjøen til corner.

Det påfølgende hjørnesparket spilte Reiten lavt mot første stolpe. Anja Sønstevold la ballen tilbake til Haavi som hamret den i nærmeste kryss.

LSK Kvinner gav seg likevel ikke. Reiten spilte en fin pasning på Roman Haug som scoret alene med keeper.

Skinnes Hansen og Roman Haug hadde deretter én mulighet hver, men Gjøen reddet forsøkene. På den andre siden ville det seg ikke for Cordner som skrudde ballen forbi lengste stolpe.