Malaga og Alaves med viktige seiere

200

(Bilde: Sport.es. Luiz Suarez runder keeper og setter 1-0)

Alle topplagene vant sine oppgjør denne runden og stillingen på tabellen er uendret. I bunnen derimot fikk Malaga og Alves sterkt etterlengtede poeng. 

Runden startet på fredag kveld med et skikkelig bunnoppgjør. Alaves mot Las Palmas. Hjemmelaget vant en svært etterlengtet seier 2-0 etter scoringer av Munir og Gomez. Det betyr opp til 18. plass og fremdeles nedrykk, men noe nærmere lagene over. Las Palmas ligger nå desidert sist.

På lørdag spilte Getafe og Eibar 0-0. Senere på dagen var det duket for storkamp på Santiago Bernabeu da Real Madrid tok i mot Sevilla. Begge lagene på 28 poeng før kampen på hhv. 4. og 5. plass. Da kampen ble satt i gang var det lite som tydet på at dette var to jevnbyrdige lag. Sevilla fikk regelrett grisebank og lå under 5-0 etter første omgang etter scoringer av Fernandez, Ronaldo (2), Kroos og Hakimi. Andreomgangen ble et stor gjesp, men det var nok godt for hjemmelaget som har slitt en del i serien så langt. 5-0 over Sevilla er sterkt uansett.

- Annonse -

Deportivo La Coruña møtte Leganes og vant 1-0. Viktig for hjemmelaget som ligger akkurat over nedrykksstreken. Leganes som åpnet bra har begynt føle litt på nivået nå med en seier og 5 tap på de siste 6 kampene.

Overraskelseslaget Valencia som ligger på 2. plass fikk nok å slite med hjemme på Mestalla da Celta Vigo var på besøk. Valencia tok føringen ved toppscorer Zaza i første omgang, men Celta og så klart Iago Aspas utlignet rett etter pause og det stod 1-1 helt til det 81. minutt, da satt kaptein Parejo inn vinnermålet på straffe. De holder fremdeles stand rett bak Barcelona.

Kl 12. på søndag fikk vi en av rundens store overraskelser. Real Sociedad møtte bunnlaget Malaga. Kampen endte 0-2 og Malaga tok sine første poeng på bortebane denne sesongen etter scoringer av Baston og Castro. Meget viktig seier for Malaga som nå kanskje skal begynne å klatre litt. De har hevet nivået sitt i det siste og var også nær ved å ta poeng fra Real Madrid for to uker siden.

Real Betis mot Atletico Madrid 0-1. Scoring Saul Niguez. En kamp der Betis har store deler av spillet og sjansene, men det lyktes ikke for Sevilla-laget som hadde fortjent minst et poeng her.

Levante mot Athletic Bilbao 1-2. Normalt solide Bilbao har slitt så langt denne sesongen og trengte veldig en seier. Det startet bra med straffe etter 5 minutter og scoring av Aduriz. Levante utlignet ved et selvmål av Laporte. Men til alt hell for Bilbao så får de seieren en etter nok et selvmål, denne gang fra Postigo.

Storoppgjøret på søndag var definitivt Villareal mot Barcelona. Ligaleder mot nr. 6 på tabellen. Villareal er alltid vriene å hanskes med på Estadio de la Ceramica. Det var et tøft oppgjør lenge og Barcelona spilte sitt vanlige spill med mye ballinnehav og skapte en del sjanser. Det samme gjorde hjemmelaget på sine sjeldne visitter foran Ter Stegen som definitivt hadde flere matchvinner redninger i første omgang. Ter Stegen har virkelig tatt steget til å bli en av de store keeperne denne sesongen. Ikke bare glimrende for Barcelona, men også meget god for Tyskland i Neuers skadefravær.

Målene ble scoret av Suarez og Messi. Det virker som om Suarez begynner å finne førmen igjen. Han var langt friskere enn på lenge. Villareal ble redusert til 10 mann etter at Raba fikk direkte rødt kort etter en veldig stygg takling av Busquets som hadde flaks at det ikke ble et beinbrudd i den situasjonen. Sesongens storsignering for Barcelona, Ousmane Dembélé er tilbake i trening og snart klar for å komme i spill igjen. 20 åringen som kom fra Dortmund og skulle fylle rommet etter Neymar, fikk kun 2 ligakamper før han ble skadet.

Ligarunden avsluttes i kveld med et rent katalansk oppgjør mellom Espanyol og Girona på  Estadi Cornellà-El Prat i Barcelona. Hjemmelaget er favoritter, men nyopprykkede Girona har skapt trøbbel for mange denne sesongen så dette er et helt åpent oppgjør.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -