Man City vinner mot Southampton

142

Manchester City levde opp til favorittstempelet før dagens hjemmekamp mot Southampton. Tittelkandidatene vant til slutt komfortabelt 3-1 i det som var alt annet enn en transportetappe.

Manchester City har hatt en stri tid i det siste. Med braktapet for Liverpool forrige helg og det knepne tapet for Juventus i Champions League friskt i minne var det viktig for de lyseblå å plukke med seg tre poeng da Southampton var på besøk. Uten Vincent Kompany og David Silva har City sett preget ut, og mot et Southampton i god borteform kunne dette se ut som nok et bananskall. Keeper Joe Hart måtte også se kampen fra tribunen.
Southampton på sin side måtte stille uten toppscorer Graziano Pellè grunnet suspensjon samt Jay Rodriguez og Cedric Soares. Yoshida inntok høyre backposisjon og Shane Long fikk tillit på topp. Merkelig nok var formspiller Dusan Tadic henvist til benken i denne tøffe bortekampen.

City startet kampen med en offensiv innstilling og gikk rett til verks mot et tilsynelatende søvnig Southampton. Allerede etter 9 minutter serverte Raheem Sterling en formsterk Kevin De Bruyne, og det sto 1-0 på tavla. Hjemmelaget hadde tatt grep om kampen og presset fram flere sjanser. City fortsatte det høye presset og Southampton fortsatte å gi bort ballen på midtbanen. De lyseblå fikk betalt og i det 21.minutt måtte Stekelenburg i Southampton buret se et skudd fra Fabien Delph snike seg i mål etter å ha vært innom midtstopper Virgil Van Dijk. 2-0.

Van Dijk gjorde nesten opp for seg i det han lekent vendte av seg en City-spiller på 18 meter og klinket ballen i kryss-stanga. Men vondt skulle bli verre for Ronald Koeman og Southampton i det kaptein Jose Fontè måtte hinke inn i garderoben ett kvarter før pause. Inn kom Steven Caulker. Southampton fikk spilt seg litt inn i kampen utover omgangen men klarte ikke sette ballen i mål før dommeren blåste i fløyta.

Andre omgang var det Saints som skulle komme kjappest ut av startblokkene. Bare 4 minutter inn i andre omgangen stanget vikaren Shane Long inn et presist innlegg fra Sadio Manè og plutselig var det kamp igjen. City ble presset lenger bakover på banen i det Southampton var i ferd med å få det spillemessige overtaket. Dog var Machester-laget farlige på kontringer gjennom De Bruyne og Sterling. Den mye skadeplagede Sergio Aguero måtte dessverre hinke av banen i det 64. minutt, hvorpå Wilfried Bony kom inn som hans erstatter.
Dusan Tadic, som kom inn for Oriol Romeu i pausen, var livlig og skapte store problemer for en temposvak Martin Demichelis. Han var nære på å overliste City målvakten i det han løp ifra alt og alle i motstanderforsvaret, men keepervikar Willy Caballero var ute og avverget.
Likevel var det Manchester City som skulle få det neste målet, og igjen var De Bruyne involvert. Etter en kjapp kontring fikk Belgieren plass på hjørnet av 16-meteren, tittet kjapt opp og fant venstreback Kolarov på bakerste stolpe. Backen dunket til med venstreslegga og ballen føk i hjørnet bak Stekelenburg. 3-1 og kampen var i praksis over.

Det hele endte med en sårt tiltrengt seier for Manchester City, som nå ligger på toppen av tabellen før toppoppgjøret mellom Leicester og Manchester United.