Manchester United vinner på Old Trafford

243

Manchester United vinner på Old Trafford

Det var knyttet høye forventninger til hjemvendte Paul Pogba i Manchester Uniteds første hjemmekamp. På grunn av gule kort i den italienske cupen måtte han stå over sesongens første ligakamp med suspensjon. Den franske midtbanespilleren innfridde, men nok en gang var det superspissen Zlatan Ibrahimovic som stjal overskriftene.

Matchvinneren hadde dette å si til Skysports etter hjemmedebuten på Old Trafford: «Dersom laget spiller bra, gjør enkeltspillerne det bra. Alltid. Jeg prøver å gjøre det jeg kan best, skape sjanser, hjelpe mine medspillere og score mål. Vi har to seire på to kamper, og blir bedre og bedre. Det er en bra start og vi må fortsette å vinne. Fordi den mentale biten er også viktig, ikke bare det fysiske.»

 

Paul Pogba åpnet med kjempebrøler, og Zlatan fortsetter å score

Kampen startet med en kjempebrøler av debutant Paul Pogba, som Southampton villig kontret på. Dessverre for gjestene endte det bare i et frispark som ble slått i muren. Manchester United roet ned spillet, og forsøkte å ta over styringen ved å trille ball. Dette ser ut til å være en del av den spillestilen Mourinho ønsker å spille, men i motsetning til Van Gaals filosofi går ballen i hovedsak fremover.

- Annonse -

Etter 11 spilte minutter ble Southampton tvunget til å gjøre sitt første bytte. Det defensive ankeret Oriel Romeu fikk seg en trøkk og måtte ut. De neste 20 minuttene virket noe rotete fra begge lag, og forutenom en herlig chip fra Pogba gjennom til Mata var det ikke mange store sjanser.

Den svenske superspissen Ibrahimovic sa før Premier League start at det alltid er vanskelig å komme til et nytt land og en ny liga. Og at det vil ta tid å tilpasse seg et nytt lag. Akkurat nå virker det ikke som at uttalelsene tilhører svensken. Før kampen hadde spissen 2 mål på 2 kamper for de røde djevlene. Men i en ellers rolig kamp på Old Trafford øynet han en sjanse for å stjele showet igjen. Etter 35 minutter fikk kaptein Rooney svingt en ball inn fra høyre side og Ibrahimovic viste ingen nåde i duell mot Jose Fonte- og headet ballen hardt i mål. Det var spissens 3. mål på 2 kamper, og Old Trafford publikumet viste sin takknemlighet ved å skru opp lydnivået 10 hakk.

 

Mer tempo og sjanserikt i den andre omgangen

Med en 1-0 ledelse med seg inn til pause, var det et mer løssluppent United som entret gressmatta i andre omgang. Men det var gjestene som noterte seg for den første store etter hvilen, da Tadic header ballen i nettet. Men en korrekt avblåsning for offside hindrer Southampton i en tidlig utligning.

På den andre banehalvdelen stod det like etterpå en målgarantist og gjorde seg klar for å ta straffe. Etter flott offensiv fotball fra vertene blir Luke Shaw kakket på foten av Jordy Clasie inne i 16-meteren, dommeren nøler ikke lenge og blåser straffe til hjemmelaget. I fjorårssesongen var Juan Mata fast straffetaker etter at kaptein og spiss Wayne Rooney viste noen ustabile ferdigheter fra krittmerket. Men med en Zlatan Ibrahimovic inn på laget var det ingen som helst tvil om hvem som skulle gå frem å skyte mot Fraser Forster. Som så mange ganger før sendte Ibrahimovic keeperen til en side og ballen til motsatt side. Og svenskens 3. mål i Premier League var et faktum.

Zlatan stjal overskriftene i Pogbas hjemkomst på Old Trafford. Spissen ser ut til å ha funnet seg til rette i England og har nå 4 mål på 3 kamper. Foto: Skysports
Southampton ser ut til å savne Mané

Gjestene spilte uavgjort i sin første kamp hjemme mot Watford, og så ut til å mangle det siste lille i angrepsspillet. De fleste av Southamptons sjanser ble enkelt klarert unna av Uniteds forsvar, og det kunne se ut som at Manés fart og evne til å bryte gjennom var sårt savnet. Det ble mange avslutninger på skudd utenfor 16-meteren med Steven Davies i front.  Gjestene viste tidvis vakkert pasningsspill, og det vil overraske om de ikke er med å kjempe på den øvre halvdelen når kalenderen skrive Mai. Manchester United så ikke ut til å ville gi bort noen mål gratis, og da dommer Anthony Taylor blåste i fløyta for siste gang var seieren sikret. De røde djevlene har startet sesongen bra, og står nå med to seire av to mulige i Premier League.

Van Dijk spilte strålende for gjestene, men dessverre ble ikke innleggene hans tatt like godt vare på av Southamptons spisser. Foto: Skysports

 

Fellaini stråler under Mourinhos ledelse

Før sesongstart var det mange som var overbevist om at den storvokste belgieren Marouane Fellaini hadde spilt sin siste sesong på Old Trafford. 28-åringen har siden han kom til Manchester United under Moyes vært utsatt for mye kritikk, og fått mye oppmerksomhet rundt sin usportslige albuebruk. Etter de to første rundene av Premier League har det derimot snudd. Belgieren ser ut til å ha skrudd opp tempoet og vinner dueller på lovlig vis. Han ser nå ut til å bli en viktig spiller for de rødkledde fra Manchester, og sørger for at konkurransen på midtbanen er blitt tøff. Mange av Uniteds spillere har de siste dagene uttalt i ulik intervjuer at de er veldig fornøyd med Mourinhos lederstil. Og det ser ut til at det for tiden er en veldig god stemning i den engelske klubben.

 

Kampfakta

 

Manchester United- Southampton

Sted: Old Trafford

Dommer: Anthony Taylor

Resultat: 2-0 (1-0)

Banens beste:

Zlatan Ibrahimovic, er vanskelig å ikke kåre han til banens beste når han igjen blir matchvinner med to mål. Svensken ser ut til å ha funnet seg til rette i Manchester United og gjør seg spillbar under hele kampen. I tillegg scorer han to mål, sikrer tre nye poeng og foreløpig tabelltopp for de røde djevlene.

Manchester United (4-2-3-1):

De Gea – Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Fellaini, Pogba – Mata, Rooney, Martial – Ibrahimovic

Southampton (4-1-2-1-2):

Forster – Cedric, van Dijk, Fonte, Targett – Romeu, Højbjerg, Davis, Tadic – Long, Redmond

 

Gule kort :Ingen

Røde kort: Ingen

 

Bytter- Manchester United:

75. min.: Mata ut- Mkhitaryan inn

81. min.: Marital ut- Herrera inn

88. min.: Rooney ut- Smalling inn

 

Bytter- Southampton:

11. min.: Romeu ut- Clasie inn

66. min.: Davies ut- Austin inn

83. min.: Long ut- Rodriguez inn

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -