Maric og Ødemarksbakken sikret Lillestrøm tre poeng mot Haugesund

98

(Lillestrøm – Haugesund 1-0) Etter to tap på rad har Lillestrøm vunnet igjen. Kristoffer Ødemarksbakken scoret det avgjørende målet mot Haugesund, mens Marko Maric vartet opp med flere sterke redninger.

I en sjansefattig første omgang der ballen var mest på midten, stod Haugesund for samtlige av de få mulighetene som ble skapt. Den første hadde Thore Baardsen Pedersen etter en drøy halvtime. Forsvarsspilleren fikk ballen i boksen etter et frispark og avsluttet. Via Daniel Alexander Pedersen og Marko Maric havnet skuddet i stolpen.

Sju minutter senere kom bortelaget til en ny sjanse. Maric ga retur på innlegget til Alexander Sjølås. Christian Grindheim fikk deretter avslutte. Mats Haakenstad blokkerte skuddet foran målet.

På overtid kom Haugesund til sin neste store mulighet. Etter et frispark reddet Maric mot Grindheims heading. Returen havnet hos Ibrahima Wadji som heller ikke klarte å overvinne LSKs sterke sisteskanse.

Seks minutter etter pausen skapte Lillestrøm sin første målsjanse. Daniel Gustafsson ble spilt gjennom av Thomas Lehne Olsen. Helge Sandvik reddet svenskens avslutning.

Deretter var kampen jevn, dog uten store muligheter. Begge lag kom til noen halvsjanser, men ingen av lagene var særlig farlige foran motstandernes mål.

En overgang et kvarter før slutt skulle avgjøre kampen. Lillestrøm vant ballen i egen banehalvdel og kontret via Alexander Melgalvis. Innbytteren spilte en god pasning på Kristoffer Ødemarksbakken som plasserte ballen via tverrliggeren i mål.

Deretter var Lillestrøm meget defensive, mens Haugesund jaktet utligningen. Torbjørn Kallevåg hadde Haugesunds siste store målsjanse da han fikk heade umarkert i boksen. Maric reddet også dette forsøket.

Etter fem runder har begge lag sju poeng. Neste helg tar Haugesund imot Molde. Lillestrøm reiser til Bodø/Glimt.