Mario Gomez returnerer til Stuttgart

246

Overraskende overgang i Bundesliga: Mario Gomez forlater Wolfsburg, og returnerer til Stuttgart. Allerede fra januar av kommer han til å spille for laget fra Baden-Württemberg. Det var spissen selv som ønsket å bytte klubb.

Overgangssummen ligger på rundt 3,5 millioner Euro. I tillegg returnerer den utlånte kantspilleren Josip Brekalo et halvt år tidligere fra Stuttgart til Wolfsburg. Gomez (281 kamper, 155 mål i Bundesliga) hadde i 2004 begynt sin Bundesligakarriere i Stuttgart, og spiller nå fra nytt for hjemmeklubben.

I Wolfsburg hadde Mario Gomez spilt ett og et halvt år., og har vært kaptein denne sesongen. I forrige sesong reddet han Wolfsburg med 16 mål i Bundesliga og ett mål i kvaliken fra nedrykk. Denne sesongen, derimot, har spissen så langt spilt svak. Han klart kun å score ett mål, samt tre assister, i tolv kamper i Bundesliga. Sesongens mål for Gomez er å være med i landslagstroppen til VM i Russland, men for å oppnå dette trenger landslagsveteranen (71 kamper, 31 mål) en god vårsesong. Gomez har spilt sin siste landslagskamp så langt da Tyskland slo Norge 6:0 i september.

Overgangen gir også mening for alle involverte parter. Gomez trenger flere mål for å bli med i VM, men i Wolfsburg så Martin Schmidts system ut til å ikke passe ham. Schmidt ønsker å spille fotball med kjappe overganger, noe som er vanskelig for Gomez. Hvis Stuttgart bruker et system som passer ham, er det godt mulig at Gomez scorer en del mål i vårsesongen. Stuttgart selv har kun scoret 13 mål i 17 kamper, og har nå fått en spiller med store kvaliteter foran målet. For Wolfsburgs del kan Divock Origi nå brukes som spiss, der han er best. I tillegg trenger Wolfsburg kantspillere, og med Josip Brekalo kommer en kant tilbake i klubben. Å selge Gomes frigjør dessuten midler til å kjøpe en kant til.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -