Gammel LSK-helt tilbake i Bundesliga

557
Mainz 05 har signert den nigerianske spissen Anthony Ujah. Bilde: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons), Wikimedia

1. FSV Mainz 05 har kjøpt en ny spiss. Fra den kinesiske klubben Liaoning Whowin kommer Anthony Ujah. Den nigerianske spissen hadde allerede i sesongen 2011/12 spilt for Mainz. Ujahs kontrakt med Mainz varer til 2021. I Norge er Ujah mest kjent for å ha spilt for Lillestrøm SK mellom januar 2010 og juni 2011.

I Norges øverste divisjon scoret spissen 27 mål i 36 kamper. Etter byttet til Mainz i 2011, trengte Ujah tid for å bli vant med Bundesliga. Etter et skuffende år i Mainz gikk han til Köln i 2. Bundesliga. I Köln fikk han sitt gjennombrudd i Tyskland, og han rykket opp til Bundesliga. I 2015/16 spilte Ujah ett år for Werder Bremen, og i juli 2016 gikk han til Liaoning Whowin. Til sammen scoret han 26 mål i 73 kamper i Bundesliga.

Etter kun 19 mål i første halvparten av sesongen trengte Mainz en ny spiss, særlig fordi Jhon Córdobas avskjed til Köln før sesongen ikke kunne kompenseres. Så langt denne sesongen har Yoshinori Muto vært den mestscorende spissen for Mainz, med kun tre mål.

– Anthony Ujah er en atletisk og målrettet spiss med gode avslutninger. Han har tidligere bevist sine styrker i Bundesliga, og med disse kvalitetene hjelper han stallen vår, sier sportsdirektør Rouven Schröder til klubbens hjemmeside. Ujah selv er også glad for å være tilbake i Mainz.

- Annonse -

– Jeg gleder meg veldig over å være tilbake i Mainz, fordi jeg bare har gode minner fra min tid her. Jeg gleder meg også til å spille i Bundesliga igjen, sier spissen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -