Nardo FK i dyp krise

832
Nardo logo

Nardo har kommet i økonomisk krise, og allerede 20. desember kan Nardos A-lag være historie.

Nardo FK styrer mot underskudd. Klubben har havnet i rød sone hos Norges Fotballforbund (NFF). Slik situasjonen har utviklet seg vil styret trekke A-laget, og de truer med å gå, om de ikke får viljen sin. Nardo skylder over to millioner kroner. Styret foreslår å trekke A-laget fra 2.-divisjon. Det betyr at Fløy kan beholde plassen i 2.-divisjon.

Ta dere sammen!

I Adresseavisen kan vi i dag lese at krisen i Nardo FK er en ventet krise. Det snakkes om manglende samhandling innad i klubben gjennom flere år. Spesifikt dårlig kommunikasjon mellom ressurser rundt A-laget for herrer og tillitsvalgte i klubben.
Senest i 2016, ble årets komet i Eliteserien Ranheim IL, begjært konkurs. Årsaken til svikt på inntektssiden var manglende sponsorer. Ranheim mistet to store sponsorer fra 2015 sesongen. Disse klarte klubben ikke umiddelbart erstatte. Men klubben hadde likevel en visjon for fremtiden.
Daglig leder i Ranheim toppfotball, Frank Lidahl, var krystallklar i sin kommentar den gangen; “Ranheim har mange gode krefter både i spiller- og trenerteam. Vi skal leve videre, slik at unge trøndere fortsatt skal få spille toppfotball i Ranheim.” Resten er historie.
 

Klubblegenden Roar Strand sier dette om Nardo-krisen; “Heller et A-lag enn et styre.”

- Annonse -

Nardos hovedtrener Tormod Bjerkeset jr. slakter eget styre og fyrer løs på mange punkter. “De har vært fullstendig lukket og totalt fraværende.” Bjerkeset mener styret prøver å legge skylden på A-laget herrer for den økonomiske krisen.

Massiv støtte til Nardo

Bydelsklubben har både herre- og damelag i 2. divisjon, og får frem mange gode årganger i barne- og ungdomsfotballen.

Nardo FK herrer sesongen 2018

Nardo G-19 Interkrets 2018

Nardo er nok som Ranheim avhengig av sponsorer for videre satsing på både dame- og herresiden.

Dette er bare en av flere klubber som man har kunnet lese om i norsk fotball de siste sesongene, dårlig økonomi er ikke noe nytt. Økonomien kan Nardo FK få gjort noe med.

Det er imidlertid vanskeligere å utvikle en god klubbkultur. Det handler også om å få på plass tillitsvalgte. Det er mye som skal fungere hvis man skal lykkes.

Når styret i Nardo uttaler at de ønsker å legge ned A-laget, blir det kanskje vanskelig å få med seg lokalmiljøet, de som kunne tenke seg å støtte klubben økonomisk. I bydelen er det mange potensielle beslutningstakere.

Det handler om lokal forankring, samhold, og trua på det man kan få til sammen.

Nardo: Når man er i 2. divisjon, er det fornuftig med en A-stall med 61% spillere fra andre steder enn Trøndelag? Når kun tre spillere kommer fra Nardo bydel? Er det grunnlag for “elitesatsing når det kun er familie og venner som kommer på hjemmekampene?

Det er nok ikke bare styret som har utfordringer.

Mange klubber i Norge har vært i gjennom denne prosessen de siste årene.

Fotballnerd.no håper Nardo FK kommer ut av dette på en god måte. Det handler vel mest om kommunikasjon, god ledelse, og felles målsetting.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -