Her er Norges gruppe motstandere i Nations League

242
UEFA Nations League logo

I dag ble gruppene for det nye konseptet Nations League trukket.

I dag ble det klart at Norge møter lagene Kypros, Bulgaria og Slovenia i pulje C, i gruppe tre. Norge ble først trukket i gruppe to, men ble senere flyttet til gruppe tre etter at det viste seg at dem havnet i gruppe to sammen med to andre «vinterland», Finland og Estland. Noe som gjorde i utgangspunktet at de havnet i en tøffere gruppe en først.

Kan slå alle lagene i gruppen

– TV 2S fotballekspert og tidligere landslagskaptein Brede Hangeland var klar på at Norge kan slå «alle» lagene i gruppen, vel og merke om vi presterer på vårt høyeste nivå. Det er en helt ok trekning for oss.

Slik fungerer det nye konseptet Nations League

- Annonse -

I alt er det 24 nasjoner skal spille fotball-EM i 2020, og av disse kommer fire til å kvalifisere seg via det nye konseptet Nations League. Hvor den vanlige EM-kvalifiseringen gir 20 plasser til EM, men nå kommer det en ekstra mulighet. Som vil gi de lagene som ikke klarte å kvalifisere seg via kvalifiseringen, muligheten til å faktisk nå et mesterskap.

I dag ble gruppene trukket. Hvor vi vet at Norge havnet i gruppe med Bulgaria, Kypros og Slovenia på nivå tre. Lagene er fordelt på fire divisjoner: A, B, C og D. I gruppespillet møter man kun lag som er rangert på samme nivå, og i utgangspunktet skal én nasjon fra hver divisjon til EM via dette systemet.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -