Norsk trener til Finland

369
HIFK Jalkapallo logo

Den tidligere Moss og Sandefjord-treneren Tor Thodesen skal ta over hovedansvaret for finske HIFK.


Det ble i dag klart at Tor Thodesen har signert en ett-årskontrakt med finske HIFK. Thodesen har tidligere vært hovedtrener i Sandefjord, Moss og Tønsberg her hjemme i Norge. I tillegg har han vært assistent trener for Brann og Estland sitt A-landslag. Nå går altså turen til Finland, hvor Thodesen ikke har vært trener tidligere.

– Jeg har jobbet i fotballen i over 25 år nå, og hatt et par utenlandsopphold tidligere. Konkurransefotball er spennende uansett, og for meg er det ekstra spennende å få være med på det i et annet land, sier Thodesen til Fotballnerd.no fredag kveld.

De fleste er enige om at den finske serien er under den norske, det er Thodesen selv enig i.

– Har ikke nok kunnskap om finsk fotball enda til å gi en veldig nøyaktig vurdering av styrkeforholdet mot norsk fotball. Jeg antar at de beste lagene ville prestert også i Norge, men at ligaen som helhet er sterke i Norge. Og økonomien i norsk fotball er sterkere kontra Finland.

– Vi skal ikke parkere bussen!

HIFK vant Ykkonen, det vi kaller OBOS-ligaen, med to poeng forrige sesong, og skal dermed opp og kjempe mot de aller beste lagene i det finske seriesystemet. Thodesen er klar på hva man ikke vil se av HIFK den kommende sesongen.

– Jeg har ikke rukket å snakke om konkrete målsetninger med klubben enda. Jeg er innforstått med at de er nyopprykket, samtidig som noe av grunnen til at de valgte meg er at de anså meg som offensiv og uredd. Det blir garantert ikke en “parkere bussen-tilnærming!”, sier Thodesen videre.

Les også: Vi søker skribenter

Om vi får se noen norske spillere i HIFK den neste sesongen gjenstår å se, men Thodesen har fått flere tips om norske spillere allerede.

– Klubben har en sterk sportssjef som i disse dager jobber med å komplettere stallen. Han ser etter forsterkninger i hele sentrallinjen. Jeg har allerede fått flere tips på norske spillere. Hvorvidt det vil være mulig å lokke noen til Finland gjenstår å se.

Kommentarer

kommentarer