Ny dobbelttriumf – med et skuldertrekk

79

Ny dobbelttriumf – med et skuldertrekk

Det ble nærmest trukket på skuldrene i Trøndelag over at Rosenborg tok nok en dobbelttriumf i den hjemlige serien. Trønderne er helt utilnærmelige her hjemme, men klubben er på ingen måte fornøyd med sesongen.

- Annonse -

For Rosenborg er det nemlig suksess i europacupene som gjelder, og nok en gang gikk flaggskipet ned uten at flagget på noen som helst måte var heist. Mangelen på framgang i Europa var også noe av grunnen til at Kåre Ingebrigtsen måtte ta hatten å gå i midten av sesongen.

Fiasko i Europa

Det er nemlig Mesterligaen som betyr noe på Lerkendal, men nå begynner det faktisk å bli ca. 20 år siden laget hevdet seg i verdens beste fotballturnering. De fleste fotball tips antydet derfor at Rosenborg kom til å slite mot Celtic, men selv ikke pessimistiske trøndere hadde regnet med at laget skulle ryke allerede i den andre kvalifiseringsrunden. Nåløyet til å spille i Mesterligaen blir allikevel stadig trangere, og det spørs om trønderne heller bør stikke fingeren i jorda, og innse at lagets beste håp er Europa League

Dette klarte allikevel ikke Rosenborg denne sesongen, og lagets innsats i gruppespillet har vært direkte pinlig for norsk fotball. Vi skal innrømme at trønderne havnet i en av de tøffeste gruppene, men Rosenborg har nærmest blitt utspilt i alle de fem gruppespillkampene. Vi skal tross alt ikke lenger enn til Sarpsborg for å se at det er mulig å hevde seg i Europa med begrensede ressurser.

Det blir vinterrengjøring

Den svake innsatsen har ført til at det kan bli en ordentlig storrengjøring på Lerkendal i løpet av vinteren, og flere underpresterende spillere står i fare for å måtte finne seg en ny arbeidsgiver. Nicklas Bendtner var en sterk bidragsyter i cupfinalen, men dansken har på ingen måte stått fram i de viktige kampene i europacupen. En annen som ligger utsatt til er Yann-Erik de Lanley. Lynvingen ble hentet fra Viking for et par år siden, men mange skader og lite spilletid har ført til mange spekulasjoner om at han blir sendt tilbake til Rogaland denne vinteren.

Nicklas Bendtner blir neppe å finne på Lerkendal neste sesong, men han vender garantert ikke tilbake til Arsenal.

(CC BY 2.0) av wonker

 

Rosenborg stanger i taket

En ugunstig beliggenhet og en uattraktiv liga gjør det vanskelig for Rosenborg å utvikle klubben videre. Laget kan vinne den hjemlige serien på halv maskin, men klarer ikke å lokke til seg gode nok spillere til å hevde seg i Europa. Uansett om klubben hadde hatt penger til å betale høyere lønninger, kommer de fleste ambisiøse spillerne til å takke nei til en overgang til den norske serien. Skulle trønderne allikevel være så heldige å utvikle et nytt storlag, er dessverre faren stor for at de beste spillerne raskt forsvinner utenlands. Redningen kan fort bli den tredje europeiske klubbturneringen som starter opp fra høsten 2021. Dette blir en cup for de tredje beste europeiske ligaene, og dermed en turnering en klubb som Rosenborg kan hevde seg i framover. Oppgjørene mot Real Madrid og Milan kommer nok aldri tilbake, og det er først når ledelsen på Lerkendal innser dette at Rosenborg kan utvikle seg videre som toppklubb.

Vil du være med på vår storsatsing? Les mer her

Kommentarer

kommentarer