Ny Osnabrück-seier – Unterhaching-krisen fortsetter

78

VfL Osnabrück nærmer seg 2. Bundesliga med stormskritt. Etter 3-1-seieren mot Uerdingen ligger klubben tolv poeng foran kvalifiseringsplassen. SpVgg Unterhaching tapte 0-1 mot FSV Zwickau og har ikke scoret på 792 minutter.

KFC Uerdingen 05 – VfL Osnabrück 1-3

Serielederne tok ledelsen etter kun fem minutter. Marcos Alvarez skjøt et frispark over muren og i nettmaskene.

Utenom scoringen var det dog Uerdingen som hadde overtaket. Hjemmelaget viste noen fine kombinasjoner og nærmet seg utligningen, men klarte ikke å utnytte noen lovende situasjoner.

Etter at Uerdingens Maximilian Beister hadde hatt en kjempemulighet til å utligne i andre omgang, var Osnabrück iskalde. Anas Ouahim vant ballen på kanten og lobbet den i mål fra rundt tjue meter. Noen minutter senere spilte målscoreren en fin pasning på David Blacha som banket ballen i krysset fra langt hold.

Fram til det siste kvarteret hadde Osnabrück full kontroll. Først mot slutten av kampen våknet Uerdingen igjen. Et straffespark konverterte Beister og kort tid senere ble Osnabrücks Konstantin Engel utvist.

Til tross for det ble det aldri spennende igjen, ettersom Osnabrück forsvarte seg smart og lot ikke Uerdingen komme til flere muligheter. Klubben fra Niedersachsen mangler kun fire poeng til sikker opprykk. Uerdingen på tiendeplassen ligger sju poeng foran nedrykksplassene.

SpVgg Unterhaching – FSV Zwickau 0-1

Unterhaching har ikke scoret på 792 minutter og innehar nå målløs-rekorden i 3. Liga. Til tross for det hadde hjemmelaget noen gode muligheter før pausen. Den største sjansen misbrukte Stefan Schimmer da Johannes Brinkies reddet spissens straffespark.

Zwickau, som skapte lite hele kampen, tok ledelsen ut av ingenting. Etter en time headet Lion Lauberbach Morris Schröters innlegg i mål.

Etter scoringen skjedde det lite. Unterhaching manglet kreativitet til å skape flere sjanser. Zwickau sikret seieren gjennom godt forsvarsspill.

På tabellen har Zwickau nå passert Unterhaching. Den østtyske klubben ligger seks poeng foran nedrykk, mens Unterhachings avstand til nedrykksplassene kun er fire poeng.