Nytt Uerdingen-tap mot Kaiserslautern

67
Timmy Thiele scoret to mål da Kaiserslautern slo Uerdingen. Bilde: Thomas Hilmes, Wikimedia.

(Uerdingen – Kaiserslautern 2-4) Krisen i Krefeld fortsetter: KFC Uerdingen har ikke vunnet på tolv kamper på rad. Kaiserslautern ligger foreløpig sju poeng bak kvalifiseringsplassen til 2. Bundesliga.

Kriseplagede Uerdingen tok ledelsen etter ti minutter. Maximilian Beister snappet opp returen etter hans eget innlegg ble klarert. Fra 24 meter skrudde den tidligere Bundesliga-spilleren ballen i krysset.

Kaiserslautern svarte nesten omgående. Drøye fem minutter etter Beisters scoring fikk Uerdingen ikke klartert et hjørnespark. Returen havnet hos Florian Pick utenfor boksen. I likhet med Beister skrudde Kaiserslauterns spiss ballen i krysset.

To minutter senere ble vondt til verre for hjemmelaget. Theodor Bergmann forlenget Timmy Thieles innlegg mot bakerste stolpe. Der var Christian Kühlwetter umarkert og scoret fra kort hold.

Etter scoringene styrte Kaiserslautern kampen og kom til flere avslutninger. Uerdingen manglet ideene i angrepsspillet og klarte ikke å bryte ned gjestenes forsvar.

I andre omgang tok det ikke en gang ti minutter før Kaiserslautern scoret på nytt. Jan Löhmannsröben slo en lobbpasning i bakrommet mot Thiele som overvant Robin Benz fra spiss vinkel.

Deretter hadde begge lag noen muligheter. Den største sjansen misbrukte Beister som hamret et nytt langskudd i stolpen.

I motsetning til Beister klarte Thiele å scoret sitt andre mål for dagen. Etter to enkle pasninger hadde Dominik Schad mye rom på høyre kant. Fra dødlinjen spilte han ballen på tvers foran mål. Thiele var på riktig sted til riktig tid og styret ballen over streken fra kort hold.

Fem minutter senere var Kaiserslautern uoppmerksomme i forsvaret. Stefan Aigners løp på kanten ble ikke fulgt og Uerdingens midtbanespiller slo ballen langs bakken i boksen. Adriano Grimaldi stod helt alene ved straffemerket og plasserte ballen mellom beina til keeperen Lennart Grill.

Mot slutten av kampen prøvde Uerdingen å sette press på Kaiserslautern. Gjestene forsvarte seg dog meget bra og skapte i tillegg kampens siste gode muligheter.

Med 44 poeng ligger Kaiserslautern foreløpig på femteplassen. Uerdingen på tiendeplassen har førti poeng og ligger foreløpig kun seks poeng foran nedrykksplassene.