Old Firm uten mål

226
Craig Gordon sikret Celtic poenget mot Rangers med sterke redninger. Bilde: www.theedinburghblog.co .uk, Wikimedia

Old Firm mellom Celtic Glasgow og Glasgow Rangers endte uten mål. Kampen bestod av to helt forskjellige omganger, og til slutt var det Celtic-keeperen Craig Gordon som reddet poenget for hjemmelaget.

Før kampen var hjemmelaget favorisert. Celtic ledet ligaen med 50 poeng etter 21 kamper, og 8 poeng for Aberdeen FC. Rangers lå på tredje plass med 39 poeng. I tillegg kom den siste Rangers-seieren mot Celtic i ligaen for nesten 6 år siden, den 25. mars 2012.

Likevel var det ikke Celtic, med Kristoffer Ajer fra starten, men Rangers som startet best. Etter en tabbe under press fra den tidligere Rosenborg-spilleren Mikael Lustig kom Alfredo Morales til en avslutning i god posisjon, men Gordon klarte å redde skuddet (5.).

Celtic brukte litt tid på å få grep på kampen, men ble sterkere etter rundt 10 minutter. Den første sjansen for hjemmelaget hadde Moussa Dembélé etter et frispark, men bortelagets sisteskanse Wesley Foderingham klarte å redde (11.).

- Annonse -

Dette innledet en sjansebonansa for hjemmelaget. Først strøk James Forests skudd hårfint forbi lengste hjørne (13.), og etter et nytt frispark ble det kaos i sekstenmeteren til Rangers. En heading fra Dembélé, som vant en luftduell mot Bruno Alves, reddet Foderingham med en god refleks, men han slo ballen rett på foten til Scott Sinclair. Fra spiss vinkel ble ballen blokkert av James Tavernier og kom tilbake til Sinclair, som bare klarte å produsere en svak avslutning, som den liggende Foderingham holdt fast (16.).

I luftduellen mot Dembélé ble dessuten Rangers’ kaptein og forsvarssjef Bruno Alves skadet. Den portugisiske landslagsspilleren kunne ikke fortsette og ble erstattet av David Bates.

Deretter roet kampen seg litt, og begge forsvarsrekker gjorde en god jobb. Selv om Celtic var best også i denne perioden, tok det lang tid før den neste store muligheten kom. På overtid av første omgang ble ballen spilt i Rangers’ sekstenmeter fra høyre, og havnet til slutt hos Sinclair. Venstrevingen stod helt alene åtte meter foran åpent mål, men klarte å sette ballen utenfor. Dermed ble det ingen mål før pausen, noe Rangers kunne være fornøyde med, mens Celtic burde ha tatt ledelsen.

I andre omgang var det på nytt Rangers som startet best. Et innlegg fra Candeias tok Tavernier direkte seks meter foran målet, men Gordon reddet mesterlig (48.). I motsetning til første omgang lyktes Celtic i det følgende ikke å etablere seg som det dominerende laget. Rangers klarte å holde kampen åpen, og virket farligst i den første halvdelen av andre omgang, selv om ingen av lagene kom til store sjanser.

Den neste store muligheten kom etter 67 minutter. Tavernier løp forbi to motspillere på høyrekanten, og slo et innlegg i Celtics sekstenmeter. Fire meter foran målet headet Morales, men igjen vartet Gordon opp med en feberredning. Kombinasjonen Tavernier og Morales førte også til Rangers’ neste mulighet. Igjen kom et innlegg fra høyrebekken, og Morales, som stod umarkert fem meter foran målet, fikk hodet på ballen. Denne gangen traff han ikke ballen fullt, og headingen gikk et lite stykke utenfor (79.). Selv om begge lag gikk for seier i sluttminuttene, var dette kampens siste store mulighet.

En underholdende kamp endte dermed uten mål. På grunn av kampens to helt forskjellige omganger er dette også et rettferdig resultat. Celtic var best i første omgang, og Rangers i andre. Banens beste spiller var Craig Gordon, som reddet poenget for Celtic med to eventyrlige redninger i andre omgang.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -