Oppsummering Eliteserien: Bakenga-hattrick i Bergen og RBK-smell på Lerkendal

202
Her setter Mushaga Bakenga sitt tredje mål for dagen. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

Uavgjort i «Ælv Classico», Bakenga-hattrick i Bergen og Rosenborg-smell på Lerkendal: Les vår oppsummering av dagens kamper og reaksjoner fra de involverte.

Mjøndalen – Strømsgodset 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Martin Rønning Ovenstad (58), 1-1 Halldor Stenevik (67)

Martin Rønning Ovenstad sendte Mjøndalen i føringen. Halldor Stenevik utlignet for Strømsgodset på vakkert vis kun ti minutter senere. Dermed endte derbyet uavgjort på Consto Arena. Les vårt kampreferat her.

Kampens mest kontroversielle situasjon kom like før pause. Niklas Gunnarsson rev ned en Ole Amund Sveen på vei i gjennom, og MIF-leiren protesterte kraftig da dommeren kun tok fram det gule kortet i situasjonen. Les hovedaktørenes tanker i vårt intervju her.

- Annonse -

Les også: Martin Rønning Ovenstad om scoringen i derbyet

Les også: Halldor Stenevik om utligningen i oppgjøret

Molde – Stabæk 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Ohi Omoijuanfo (15), 2-0 Ohi Omoijuanfo (20), 2-1 Kosuke Kinoshito (65)

To tidlige Ohi-scoringer sørget for en drømmestart for Molde. Laget fra Rosenes By dominerte fullstendig, og hadde en rekke store sjanser. Allikevel kom reduseringen til Stabæk ved Kinoshita etter noen halvsjanser tidligere i oppgjøret. Stabæk flyttet frem mot slutten, men klarte aldri å utligne. Dermed sikret Molde en ny trepoenger på Aker Stadion.

Vil du bli en del av vårt skribentteam? Les mer her

Rosenborg – Sarpsborg 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Joachim Thomassen (62)

Alexander Tettey startet oppgjøret og fikk endelig sine første minutter etter RBK-comebacket. Positiviteten ble fort snudd om til det motsatte da det lugget i det offensive spillet til trønderne. Det utnyttet Lars Bohinens gutter fra Sarpsborg. Etter drøye timen spilt var det bortelagets kaptein som banket ballen via stolpen og inn. Thomassens scoring ble kampens eneste, og Rosenborg gikk dermed på en stygg hjemmesmell. For Lars Bohinen og Sarpsborg 08 var dette en fantastisk borteseier og tre verdifulle poeng.

Sarpsborgs forsvarsklippe Bjørn Inge Utvik var ekstremt fornøyd etter den sterke seieren på bortebane.

– Vi spiller en veldig god første omgang. Skaper to gigantiske sjanser vi må score på. Ellers har vi god kontroll i førsteomgangen og styrer mye av kampen. I 2.omgang er det en jevn kamp frem til vi scorer 1-0, og etter det må vi jobbe godt defensivt mot RBKs angrep, sier Utvik til Fotballnerd.no.

Han ser også en positiv utvikling i de offensive relasjonene.

– Kommer gradvis det! Bare å jobbe mer med det så blir det bedre, fortsetter Utvik om Bohinens offensive preg på Sarpsborg-laget.

Lagkamerat Eirik Wichne var også svært fornøyd med lagets prestasjon søndag ettermiddag.

– Vi var solide og gode i første omgang hvor vi trykker ned Rosenborg og skapte en del solide sjanser. 2. omgang starter litt på samme vis, og etter et bra mål begynte Rosenborg å trykke oss ned. Etter en solid defensiv jobb står vi igjen med tre poeng, tilføyer Wichne til Fotballnerd.no.

Brann – Odd 1-3 (0-0)

Mål: 0-1 Mushaga Bakenga (49), 0-2 Mushaga Bakenga (72), 1-2 Jon Helge Tveita (81), 1-3 Mushaga Bakenga (88)

Med flere tusen tilskuere tilbake på Brann Stadion var det store forventninger til et energisk Brann-lag. 1.omgangen var relativt innholdsrik, og vertene hadde flere store farligheter ved Bamba og Simba. Filip Delaveris var frisk på kanten og utfordret Odd-forsvaret gang på gang. I andre enden av banen var det en Odd-spiss med navn Mushaga Bakenga som allikevel sørget for en ny bekmørk aften i Bergen. Angriperen var i storslag etter hvilen og satte inn hele tre scoringer for gjestene fra Skien. Reduseringen til Jon Helge Tveita på en heading ti minutter før slutt ga håp for bergenserne, men to minutter før slutt punkterte Bakenga kampen og kunne dermed ta med matchballen hjem til Skien.

Odd-spillerne kunne juble i Bergen. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

Odds sisteskanse Sondre Rossbach var full av lovord om Odds angrepsspiller.

– En veldig solid bortekamp av oss. Vi spiller tidvis god fotball, og mener vi fortjent sitter igjen med seieren. Brann er alltid et tøft lag å møte på gress i Bergen, men jeg synes vi klarer å eliminere styrkene deres godt gjennom hele kampen. Blir litt spenning på slutten når Brann reduserer, men i dag er vi heldige som har «Mush» som scorer tre mål og drar seieren i land for oss, sier Sondre Rossbach til Fotballnerd.no og fortsetter:

– For oss er han ekstremt viktig. En klassespiller som virkelig har funnet scoringsformen etter at han kom til oss. Viktig at vi klarer å beholde han fremover, men ser nok kanskje vanskelig ut, konstaterer Rossbach til Fotballnerd.no.

Sondre Rossbach er usikker på hvor lenge Mushaga Bakenga blir værende i Odd. Her fra dagens kamp i Bergen. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

Branns målscorer Jon Helge Tveita var skuffet etter kveldens kamp.

– Jeg synes det er en jevnspilt førsteomgang. Begge lag skaper noen sjanser. Har ikke sett straffe-situasjonen om igjen enda, men første tanke er at det ikke er straffe.
Men straffen får de, og vi må begynne å jage. Får ikke helt med meg hva som skjer på det andre målet, da jeg er på vei inn på banen. Føler vi har dem på gaffelen da vi går opp til 1-2, så roter vi det litt til for oss selv. Det er skuffende at vi ikke får med oss noe. Hjemme mot Odd bør vi få til noe mer! konkluderer Tveita til Fotballnerd.no og legger til:

– Godt å få noen minutter i beina igjen, men det hjelper så lite når vi sitter igjen med 0 poeng, sier Tveita til Fotballnerd.no.

FK Haugesund – Kristiansund 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Mikkel Desler (63), 2-0 Ibrahima Wadji (71), 3-0 Niklas Sandberg (str. 90+3)

Kristiansund har vært bunnsolide defensivt denne sesongen. Med kun fem innslupne mål før dagens kamp, stod Haugesund fremfor en stor utfordring med å bryte ned det kompakte KBK-forsvaret. Flere gode redninger av sisteskansen Sean McDermott sørget for at det stod målløst til pause. I 2.omgang raknet det fullstendig for gjestene. Ti minutter etter Deslers scoring, ble Ibrahima Wadji spilt gjennom. Alene med keeper på nesten en halv banelengde sørget angriperen for stor jubel på Haugesund stadion. På overtid var også Niklas Sandberg sikkerheten selv og økte til 3-0 på kampuret.

Torgil Gjertsen var skuffet etter dagens opptreden i Haugesund.

– Som alltid en vanskelig bane å kom til, men vi er dessverre ganske langt fra våres beste. Da blir det tungt å ta poeng, og vi er aldri i nærheten av å matche dem.
Vi får gå litt i oss selv i dag, men ny kamp til uka så vi får bruke det her som motivasjon og virkelig kjøre på mot MIF, sier Torgil Gjertsen til Fotballnerd.no.

Gjertsen får støtte fra sin lagkamerat.

– Svært tøff kamp mot et ålreit Haugesund. Vi får til minimalt med ballen, og makter ikke å dekke mellomrommet som dem får brukt gang på gang.
Vi sliter generelt med banespillet på gress, og i dag var dessverre ingen unntak, sier Bent Sørmo til Fotballnerd.no.

Tromsø – Lillestrøm 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Thomas Lehne Olsen (2), 1-1 August Mikkelsen (26), 1-2 Thomas Lehne Olsen (52)

Thomas Lehne Olsen fikk en pangstart på Alfheim. Etter to spilte minutter brasset spissen ballen i lekker bue over en sjanseløs Karlstrøm i TIL-buret. Tromsøs unggutt August Mikkelsen svarte med en ny flott scoring på frispark. Like etter pause utnyttet LSKs målscorer en stor blemme fra Karlstrøm og TIL-forsvaret. Lehne Olsen plasserte kula fra distanse, og ble med sin dobbel dagens matchvinner i nord.

Lillestrøms forsvarsspiller Lars Ranger var fornøyd etter seieren på Alfheim.

– Tøff kamp på tøff bortebane. Vi tar vare på sjansene vi skaper, og tetter godt igjen defensivt. Tromsø skaper lite. Fornøyd med kampen, oppsummerer Ranger til Fotballnerd.no.

TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen hadde følgende å si etter hjemmetapet for Lillestrøm.

– En tøff kamp der vi fikk en tøff start. Spiller oss inn i kampen og får fortjent 1-1. Vi kommer under igjen i 2. omgang, og klarer ikke bryte ned LSK nok til at vi fikk med oss noe. Skuffende resultat og prestasjon. Vi kommer sterkere tilbake, sier Ruben Yttergård Jenssen til Fotballnerd.no.

Vålerenga – Bodø/Glimt 1-1 (0-0)

Mål: Ola Solbakken (53), Jonathan Tollås Nation (67)

Storoppgjøret på Intility søndag kveld endte i poengdeling. Bodø/Glimt tok ledelsen etter en heading fra Ola Solbakken. Kvarteret senere utlignet VIFs kaptein Jonathan Tollås Nation, og sørget for at ett poeng ble værende i hovedstaden. Vålerenga ble tydelig snytt for scoring når Henrik Udahl setter ballen i nota. Det er tydelig ut ifra tv-bildene at det ikke er offside.

Bodø/Glimts Ulrik Saltnes hadde følgende å si etter poengdeling i Oslo:

– Jeg synes ikke vi gjør noen stor kamp, men vi er veldig fornøyd med at vi klarte å heve oss utover i kampen, og på 1-0 føler jeg vi har et bra momentum i kampen. Jeg vet ikke om det var offside eller ikke, men uansett heldig for oss at det ble offside. Også var det utrolig gøy med publikum igjen, sier Saltnes til Fotballnerd.no

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Vil du bli en del av vårt skribentteam? Les mer her

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -