Palermo uten president og i gjeld

216

Det går fra vondt til verre for Palermo.
Klubben har nylig rykket ned fra Serie A men dette er ikke det eneste supporterne skal bekymre seg om.
Den nye presidenten, Paul Baccaglini, og hele styret trakk seg for noen dager siden og Palermo er nå tilbake i Maurizio Zamparinis hender.
Baccaglini, en slags TV-kjendis, dukket opp helt uforventet i mars og mange var umiddelbart skeptiske til hans involvering i fotball. Forretningen virket litt mistenkelig ut, med en del uklare aspekter, blant andre Zamparini sin rolle, Baccaglini sin pålitelighet som businessmann og eier og operasjonens kostnader.
Nå ville Zamparini avsløre noen saftige detaljer om den avbrutte saken, men klubbens juridiske avdeling har hindret ham på grunn av den avtalte taushetsplikten i kontrakten.

Økonomiske vansker og en uvillig eier

Palermos gamle sjef har likevel ikke mye å glede seg til, for Guardia di Finanza, Italias økonomiske politi, ransakte klubbens hovedkvarter, Zamparinis kontorer og privathus i nesten et døgn. Myndighetene hevder Palermo sitter rundt 40 millioner euro i gjeld, 10 derav skyldes til banker, 20 til fotballagenter og 7 til skattekontor.
Zamparini var mindre enn fornøyd om nyhet og slo tilbake.
«Jeg er et av de reneste mennesker i italiensk fotball. Det er uakseptabelt at politi kan komme inn i ens hus istedenfor å bare innkalle en for å vise dokumentasjon frem – sa han – Jeg solgte min gruppe til fransk Pinault Printemps Redoute i 2000-2002 for rundt 400 millioner euro og mine investeringer stammer derfra. Kontoene til mine selskap og familie er vel tilgjengelige til myndighetene. Jeg har aldri tjent en øre i svarte penger».

Zamparini ut igjen, Cascio inn?

Eieren nekter også at han lekte med Palermo.
«Hvordan kan man si dette etter at jeg har brukt minst 80 millioner fra min egen lomme? Jeg synes jeg er altfor gammel for dette og vil finne pålitelige investorene» hevder Zamparini. Litt mer fornuftige ord enn det han sa rett etter politis besøk.
«Overgangsmarkedet for oss er altså over: jeg gir blaffen i Palermo likevel – spyttet han ut – Vi skal spille med juniorlaget og med de som vi allerede har i stallen. Vi er likevel i samtale med en amerikansk entreprenør…».

Den amerikanske entreprenøren er ingen annen enn Frank Cascio, mannen som fikk sitt tilbud på 50 millioner avslått av Zamparini for ett år siden.
Opprinnelig fra Palermo, Cascio var en god venn til Michael Jackson og fikk god suksess i byggenæring.
Begge partene har nektet å angi detaljer om de pågående forhandlingene. Sesongen begynner snart men det sportslige har hittil vært fullstendig underordnet.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -