Petr Cech legger opp

329

Arsenal.com har bekreftet på sin hjemmeside at den tsjekkiske keeper-veteranen Petr Cech legger opp etter sesongen.

Midt blant januar-vinduets rykteflom kom nyheten om at Arsenal- og tidligere Chelsea-keeper Petr Cech har bestemt seg for å legge opp etter sesongen.

Arsenal kom i går med denne skriftlige uttalelsen som sin offisielle bekreftelse:

«Petr informerte oss nettopp om hans beslutning. Som alle fotball-fans, er vi lei oss for dette, men vi har full forståelse for avgjørelsen og støtter Petr. Vi vet at Petr vil fortsette med å bidra stort i fremtiden, uansett hva han velger å gjøre. 

Petr har vært en ekstraordinær spiller under 15 år i Premier League og en eksemplarisk proff, på og utenfor fotballbanen. Han har vært en fantastisk ambassadør for Arsenal, Chelsea og Tsjekkia og vil alltid holde en spesiell plass for alle supportere med forkjærlighet for fotball verden rundt.

 Petr, vi ønsker deg fremtidig suksess og takker deg for alt du har gjort for klubben vår, på og utenfor banen, og det bredere spillet. Vi ser fram til at du skal hjelpe oss mot en spennende avslutning på denne sesongen og ønsker deg alt godt i fremtiden.»

- Annonse -

Petr Cech spilte i klubbene Chmel Blsany, Sparta Praha og Stade Rennais før turen gikk til Chelsea, i 2004. Der spilte han mesteparten av karrieren sin. I 2015 byttet han klubb til Arsenal, som også blir hans siste stoppested som fotballspiller på toppnivå.

Enorm keeper-statistikk
I skrivende stund har Cech spilt hele 717 kamper totalt på toppnivå. Blant dem 443 kamper i Premier League og 111 i Champions League. Tsjekkeren har ungått å slippe inn mål i hele 202 av Premier League-kampene sine, noe ingen andre har klart i toppdivisjonen. Mannen som kanskje er mest kjent for sitt karakteristiske beskyttelseshjelm endte opp med 124 landskamper for Tsjekkia.

Merittene hans består av 4 Premier League-troféer, 1 Champions League-trofé og 5 ganger vinner i FA-cupen. Han har også vunnet prisen for beste keeper i Premier League, også kalt «Golden Glove», 4 ganger.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -