Premier League-tips: Var han bare et blaff?

244
Tottenham
Tottenham logo

Premier League-tips: Var han bare et blaff?

Tottenham Hotspur

Harry Kane var uten tvil fjorårets største komet i Premier League. For Tottenham-fansen er det nok ekstra deilig at kometen Kane kommer fra deres eget akademi. I sommer har mange spådd en tøff andresesong for den engelske 22-åringen. Har de rett? Var Harry Kane virkelig bare et blaff?

Han var kjent fra før av, men han var ikke kjent som en veldig god spiss. For min egen del, så jeg på Kane som en typisk akademi-spiller som fikk en kamp og noen innhopp her og der, men som aldri ville slå gjennom og kom til å spille for et bunnlag i Premier League eller for et lag i Championship i fremtiden.

Nå har pipen min fått en helt annen lyd og jeg er nok ikke alene om det, selv om jeg ikke er 100 % sikker på at Kane vil levere på samme nivå som forrige sesong. Han fikk plutselig regelmessig tillit forrige sesong og under hans beste periode var også Tottenham veldig gode og hadde en fin rekke kamper. Et godt eksempel på at tillit kan gjøre underverker med enkelte spillere.

- Annonse -

Til tross for at Kane ikke var fast i Tottenhams 11’er før i oktober, knivet han om toppscorer-tittelen med Manchester Citys Sergio Aguero. Han måtte gi tapt til slutt, tross sine 21 scoringer.

En artikkel The Mirror publiserte i vinter viste Kanes karrièregang steg for steg og milepæler underveis. En ganske artig og interessant greie.

2001: Tilbringer et år i Arsenals akademi.
2004: Ankommer Tottenhams akademi.
Oktober 2009: Første gang på benken for Tottenham i ligacup-kamp mot Everton.
Januar 2011: Drar til Leyton Orient på lån. Scorer 5 mål på 18 League One-kamper.
August 2011: Debuterer for Tottenham i EL-kvalikk mot Hearts. Skaffet en straffe som han misset og det endte 0-0.
Desember 2011: Scorer sitt første mål for klubben i en 4-0 seier over Shamrock Rovers i en europaliga-kamp.
Januar 2012: Drar til Millwall på lån ut sesongen. Scorer 9 mål på 27 kamper og vinner klubbens beste unge spiller-pris.
August 2012: Debuterer i Premier League for Spurs når han kommer inn fra benken i en kamp mot Newcastle.
August 2012: Blir lånt ut til Norwich for en hel sesong, men blir senere kalt tilbake igjen da klubben ikke evnet å hente inn en spiss i januar.
Februar 2013: Går til Leicester på lån resten av sesongen. Scoret to mål på tretten kamper.
August 2013: Debuterer for England U21 mot Skottland.
Oktober 2013: Scorer hattrick for England U21 mot San Marino.
Oktober 2013: Scorer første mål i straffekonk-seier over Hull i ligacupen.
April 2014: Scorer i sin første kamp fra start i Premier League for Tottenham. Klubben vant 5-1 over Sunderland denne kvelden.
Oktober 2014: Scorer hattrick mot Asteras Tripolis i Europaligaen. Avslutter kampen i mål, da keeper Lloris  ble utvist.
Februar 2015: Signerer ny fem og et halvt års kontrakt med Tottenham.
Februar 2015: Scorer begge målene da Spurs slår Arsenal i nord-London derbyet etter å ha ligget under.
Februar 2015: Vinner Premier Leagues «Player of the month» for januar.
Mars 2015: Vinner den samme prisen for februar og blir den fjerde spilleren i historien som vinner prisen to måneder på rad.
Mars 2015: Blir kalt opp til England a-tropp for første gang.
Mars 2015: Gjør sitt første Premier League-hattrick da Tottenham slår Leicester med 4-3.
Mars 2015: Debuterer for England mot Litauen da han kommer inn fra benken. Scorer etter 78 sekunder!
April 2015: Vinner årets unge spiller og blir nummer to i kåringen av årets spiller.

Harry Kane hadde som man ser en helt surrealistisk februar, mars og april. Det store gjennombruddet kom raskt og uventet. Nå starter han med helt andre kort og det blir spennende å se om han klarer å leve opp til forventningene. Tottenham er avhengige av han og Kane selv, vil neppe bli sett på som et kortvarig blaff.

Kan Harry Kane være Tottenhams frelser denne sesongen også?

Vurdering av Tottenham-stallen 2015/2016:

Keeper:

Hugo Lloris er lagets klare førstevalg, men er tvilsom til seriestart grunnet et brudd i hånden tidligere i sommer. Den tidligere Swansea-keeperen Michel Vorm vil ta over inntil videre og det bør ikke være noen krise overhodet, selv om franske Lloris er en klart bedre keeper. Etter min mening er det bare David de Gea og Thibaut Courtois som kan sies å være bedre i hele ligaen.

Forsvar:

Kieran Trippier er hentet fra Burnley og vil gi Kyle Walker god kamp om høyreback-plassen. Begge besitter god hurtiget og offensive kvaliteter. Usikkert hvem av dem som vil spille mest i løpet av sesongen, men med deltagelse i fire turneringer vil nok begge få godt med spilletid. Eric Dier kan også bli brukt i denne posisjonen.

På venstreback har man Danny Rose og Ben Davies. Her vil det nok også roteres. Jan Vertonghen er primært midtstopper, men også han har spilt en del venstreback tidligere.

Midtstoppere har man flere å velge av. Younes Kaboul og Vlad Chiriches har forlatt klubben til henholdsvis Sunderland og Napoli. Inn har man hentet Kevin Wimmer fra Køln og Toby Alderweireld fra Atletico Madrid. Sistnevne var på utlån i Southampton forrige sesong og hadde en bra sesong der. Har fått smakt på Premier League og det kan være viktig. Jan Verthongen, Federico Fazio og Eric Dier gjør at klubben har god bredde og det trenger de om de skal henge med i alle fire turneringer. Klubben lekket mye bakover forrige sesong og Pochettino viser med de nye signeringene at noe gjøres. Tror de er mye bedre rustet for denne sesongen.

Midtbane:

Bredden i midtbaneleddet er i og for seg bred og rustet for et tett kampprogram, men hvordan er kvaliteten? God nok for å kjempe om en plass i Mesterligaen? Jeg synes ikke det. Skjønt, i Nabil Bentaleb har man en av ligaens mest spennende midtbanespillere og han kommer helt sikkert til å sette sitt preg på Tottenham-laget denne sesongen også. Det var heller ikke bare Harry Kane som overrasket hos Spurs forrige sesong. Ryan Mason var det ikke mange som så for seg i klubbens 11’er, men han gjorde en god jobb ved siden av Bentaleb. Usikker på om han klarer å heve seg ytterligere denne sesongen.

Man har også hentet Dele Alli fra Mk Dons. Det jeg har sett en meget spennende midtbanespiller, men man kan ikke forvente at han går inn og dominerer fra første stund. 19-åringen var strålende for Mk Dons da de rykket opp fra League One forrige sesong. Moussa Dembèlè har et høyt toppnivå, men vi så ikke veldig mye til det forrige sesong. Om han kommer opp mot sitt beste nivå og stabiliserer seg der, vil han danne en solid duo med Bentaleb og de vil utfylle hverandre godt.

På kantene har man også flere alternativer i Andros Townsend, Erik Lamela, Nacer Chadli, Aaron Lennon og Alex Pritchard. Sistnevnte hadde en strålende sesong på utlån i Brentford forrige sesong og det skal bli spennende å se om han får sjansen til å gjøre det samme i Premier League. Chadli var tidvis bra forrige sesong, men bare periodevis egentlig. Erik Lamela vet vi har et voldsomt potensiale, men han har slitt med å vise det regelmessig på de britiske øyer. Kan han endelig slå ut i sin fulle prakt denne sesongen?

Ellers vil Christian Eriksen ha en svært sentral rolle i det offensive spillet deres. Fra sin posisjon bak spissen går mye av spillet gjennom han og målpoengene leveres jevnt og trutt i form av assists og scoringer. Han har også en strålende frispark og dødballfot blant sitt repertoar og jeg vil bli særdeles overrasket om han ikke limer et par frispark i vinkelen i løpet av sesongen.

Angrep:

Klubben har vært linket til blant andre Saido Berahino i sommer og det er ikke uten grunn. Klubben trenger noe bedre til å utfordre Harry Kane om spissplassen. Roberto Soldado har, mildt sagt, vært en stor skuffelse og han kan fort forsvinne tilbake til Spania eller andre steder i løpet av august måned. Adebayor er også i klubben enda, men han forsvinner kanskje ut han også. Nå kan man heller ikke forvente at Kane skal ha en like god sesong som i fjor, så en spiss bør absolutt være førsteprioritet på overgangsmarkedet slik jeg ser det.

Nøkkelspiller:

Harry Kane:

Det meste av grunnen til at jeg trekker frem Kane som nøkkelspiller er egentlig allerede nevnt. Om han skulle bli skadet, suspendert, eller rett og slett falle helt ut av form, har ikke klubben en skikkelig spiss nummer to. De henter nok noen, men det er umulig å si hvilken kvalitet den eventuelle spisse skulle være av.

Spiller å se opp for:

Alex Pritchard:

Jeg tror det kan være verdt å holde et ekstra øye ved Pritchard denne sesongen. Vanskelig å si hvor mye tillit han vil få, men det han viste i Championship forrige sesong viste at det bor et talent i han. Den målfarlige kantspilleren/offensive midtbanespilleren scoret tolv mål for Brentford forrige sesong og kan få sitt gjennombrudd denne sesongen om ting klaffer. Her må man dog ikke forvente et nytt gjennombrudd ala Harry Kane.

Konklusjon:

Vi føler det blir naturlig, også i år, at Tottenham maks klarer å kjempe om femteplassen og i området rundt der. Havner de høyere vil det overraske stort. Laget er nødt til å være bedre rustet defensivt denne sesongen, man kan ikke bare stole på Lloris i buret. Signeringene som er gjort, tyder på at Pochettino tar grep her og det er viktig for London-klubben. Føler også man kunne gjort en forsterkning sentralt på midten og sett litt på hva man kan gjøre på kant. Flere av Tottenhams breddeholdere har vært for variable og Tottenham bør være en attraktiv klubb for flere spillere der ute. På topp har man som nevnt bare Harry Kane og presset på han er stort nok fra før av etter fjorårets sesong, så det blir litt i meste laget å tro at han skal dra lasset alene.

Vi tror Tottenham ender på 6.plass

 

Pengene bestemmer

Vi stilte Tottenham-supporter og Nordlys-journalist, Anders Mo Hanssen, noen spørsmål om Tottenham og årets sesong. Han er ikke overrasket over tipset vårt med Tottenham på 6.plass og mener vi nå begynner å se tendensen til at pengene bestemmer mer og mer.

Vi i fotballnerd.no har tippet laget ditt på 6.plass. Vi tror rett og slett at dere har den sjette beste stallen og at det enda mangler litt før dere kan kapre en plass blant topp fire. Plasseringen kommer neppe som noe sjokk på deg, men hva tenker du om tipset vårt?

– Tipset høres helt naturlig og fornuftig ut. Man ser nå i større og større grad at pengene bestemmer hvem som havner helt i toppen, og det blir tøffere år for år å skulle bryte seg inn der. Ut fra budsjettene er det strengt tatt litt naturstridig hvis Tottenham skal snike seg foran lag som Chelsea og de to fra Manchester. Det naturlige blir å kjempe med Liverpool om femteplassen, i år som i fjor.

Hvilke forventninger har du selv til den kommende sesongen? Noen spiller vi bør se opp for?

– Som Spurs-supporter (sikkert fans av andre lag som deler denne følelsen) er man alltid optimist, nesten uten unntak. Et kalkulert tap på Old Trafford blir det nok, men det er heller ingen krise. Nå vil vi bare komme i gang. Jeg forventer å se et ikke helt ulikt lag fra i fjor, men et lag der Pochettino i stadig større grad får sette sitt preg på det. Høvelig stabilitet i lagoppstilling og managerrolle er aldri noen svakhet. Av spillere kommer Lloris, Kane og Eriksen igjen til å prege laget (hvis alle blir, noe jeg tror). Jeg håper Bentaleb fortsetter å utvikle seg på midten, han kan i beste fall bli en skikkelig klassespiller. Så setter jeg et stort utropstegn ved Dele Alli. 19 år og hentet fra MK Dons, kjørte to tunneler på Luka Modric tirsdag og ser allerede ut til å kunne utfordre og få godt med spilletid. Svært spennende spiller.

Hvordan synes du klubben din har gjort det på overgangsmarkedet?

– Ambivalent følelse. Jeg er særdeles fornøyd med salgene og den ryddejobben som er gjort. Capoue, Paulinho, Kaboul og så videre. Hvis det nå også bekreftes at Adebayor går til Villa, er det bare å sprette champagnen og ta en skål for Daniel Levy – noe som er sjelden kost for oss som følger Tottenham. Skjønt, boblevannet bør kanskje holdes igjen til overgangsvinduet stenger, for han BØR ha noe på lur av kjøp. Aller helst en sentral midtbanespiller/sjefstype, minst én spiss og gjerne en kantspiller. Per i dag står vi med Mason som førstevalg på midten og Kane som eneste rene spiss , hvis Adebayor og Soldado forsvinner, som rapportert.

Christian Eriksen har blitt en skikkelig suksess i Spurs og er etter min mening Skandinavias beste spiller om man ser bort fra Zlatan. Hvilken posisjon har han blant dere supportere? Er dere redde for å miste han, slik dere mista spillere som Modric og Bale?

– Eriksen har en høy stjerne både blant supporterne i Skandinavia og de lokale gutta på Bricklayers og andre puber rundt White Hart Lane. Han fikk det egentlig fra dag én etter en strålende debut mot Norwich. Han har hatt sine svingninger og kamper der han har falt ut, men gjennomgående er inntrykket veldig godt. Og gutten er fortsatt bare 23 år. Det er fort gjort å glemme, når man har hørt om han i så mange år og han står med over 50 A-landskamper (småsprøtt). Hvis han leverer videre som han kan, er han nok i den kategorien av spillere som vi kommer til å miste etter hvert – men jeg tror og håper ikke det skjer før tidligst neste sommer. Vi vet hvor vi er i næringskjeden og at ekte klubbfølelse er bortimot historie, så i stedet for å være bitre når spillere som Bale og Modric går til Real Madrid, bør vi heller være glade for at vi faktisk hadde dem hos oss i en del år. Selv om det går an å få til en overgang på en litt stiligere måte enn f.eks. Modric gjorde.

Vi ønsker Anders og Tottenham lykke til med sesongen!

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5.
Liverpool
6. Tottenham
7. Southampton
8. Everton
9. Swansea
10. West Ham
11. Crystal Palace
12. Newcastle
13. Stoke
14. West Bromwich
15. Aston Villa
16. Watford
17. Bournemouth
18. Sunderland
19. Leicester
20. Norwich

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -