Rangers i stor gjeld bare to seire unna opprykk til SPL

305

Etter 2011/12-sesongen ble Rangers sendt ned til fjerde nivå i skotsk fotball etter at klubben gikk konkurs. Storklubben som i alle år har konkurrert side om side med rivalen Celtic om å være det beste laget i Skottland, er nå på vei tilbake til skotsk Premier League (SPL).

Rangers vant i går 4-3 mot Queen of the South, og med 14 poengs ledelse på Falkirk, er det kun snakk om to seire til på de siste seks kampene som skal til før laget er tilbake i det gjeveste selskapet. Grunnen til dette er at Hibernian på tredjeplass har mange hengekamper, og kan oppnå 79 poeng mot at Rangers i dag står på 75 poeng.

Alt tyder forøvrig på at Falkirk, Hibernian og Raith Rovers spiller play-off mot den nest dårligste laget i SPL om den siste plassen i Skottlands elitedivisjon neste sesong.

Queen of the South ledet 1-0, men Rangers snudde til 4-1, før Queen of the South fikk to reduseringer.

- Annonse -

Samtidig som det sportslig ser ut til at Rangers er på vei tilbake til nivået de har vært på, kan Inside World Football rapportere at klubben har økt sin gjeld med 11 prosent i det finansielle året som ble avsluttet 30. juni 2015. Gjelden er på 9,04 millioner pund. Om de klarer å drive klubben i SPL er usikkert, ifølge artikkelen. Det vil være helt nødvendig med friske midler.

På veien tilbake til SPL har Rangers opplevd både boikott fra fansen og masse trøbbel i styret.

Det neste spørsmålet som nå stilles i Skottland er om Rangers kan komme tilbake som en utfordrer for Celtic, som har hatt tilnærmet fritt spillerom i ligaen de siste årene.

17. april skal forøvrig Rangers og Celtic møtes i semifinalen i den skotske cupen til et sjeldent Old Firm. Neste sesong blir det trolig minst fire av dem…

 

Bildet: Andrew Halliday (en scoring mot Queen of the South) og Rangers er på vei tilbake til SPL.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -