REISEGUIDE: Paderborn og Benteler-Arena

556
Benteler Arena, Paderborn (Foto: Sunnysteffen, Wikimedia)

BYEN PADERBORN

Paderborn er en by fra Tysklands fotballdistrikt Nordrhein-Westfalen og har ca. 145 000 innbyggere. Navnet Paderborn kommer fra elven Pader som har sitt utspring i mer enn 200 steder i Paderborn. Det sies også at det var i Paderborn at Karl Den Store tilbrakte mye av sin tid under regjeringstiden sin.

BILLETTER

Kun 15 000 får plass på Benteler-Arena og det er kamp om billettene, men det skal likevel være mulig å få billetter til Paderborns hjemmekamper. Vi anbefaler som alltid å sjekke ut klubbens hjemmesider. Prisene ligger på rundt €14-€16 euro for ståplasser og €40-€60 euro for sitteplasser.

- Annonse -

TRANSPORT

Desverre så er det ikke direkterute fra Norge til den lille lokale flyplassen i Paderborn, Lippstadt Flughafen. Men som alltids så flyr SAS, Norwegian, Lufthansa og Ryanair til Tyskland.

Her kan man ta fly til Düsseldorf flyplass eller Köln/Bonn flyplass og videre tog til sentrum av de to byene. Derretter må man ta toget til byen Hamm (Westf) og videre til Paderborn med eurobahn (EBR). Hamm ligger knappe 10 min ifra Paderborn. Fra Köln/Düsseldorf går det både ICE (Intercity) og RE (Regional-Express).

Togtider og priser kan du sjekke ut på bahn.de hjemmesider. Der kan man også få det på engelsk.

TRANSPORT FRA PADERBORN SENTRUM TIL BENTELER-ARENA

Linjene 6 og 68 går fra sentrum til Benteler-Arena. På kampdager er reisen gratis om du har kampbillett.

Adressen til arenaen er Paderborner Straße 89, 33104 Paderborn hvis du skulle være i tvil eller ønsker å ta drosje, eller om du er av de aller sprekeste å leie sykler og ta turen som veldig mange andre gjør: sykler til kamp.

OVERNATTING, MAT OG DRIKKE

Skulle ikke være noe problem å finne hoteller i Paderborn. Hotel Zu Muhle, IN VIA Hotel og Hotel Aspethera får god omtale av tidligere turister og anbefales. Prisene helt OK. Se mer her: Topp tre hoteller i Paderborn.

MAT & DRIKKE: Tror nok neppe det er mat en forbinder med Paderborn, men de har noe for enhver smak. Steakhaus El-Rancho omtales som en av de beste, ellers er det bare å google litt underveis på turen.

GOD TUR TIL PADERBORN!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -