Før runden: Franken-Derby og topplag mot bunnlag.

144

Det er duket for et aldri så lite derby i denne runden av 2. Bundesliga når Nürnberg tar imot Greuther Fürth. Byen Fürth ligge like ved Nürnberg, og de to byene har etter hvert vokst sammen. Dette er det derbyet som er spilt oftest i tysk fotball, og fredagens oppgjør er det 260. i rekken. Opprykksjagende Nürnberg har to uavgjort-resultat på rad. Sist runde ble det 1-1 borte mot Fortuna Düsseldorf. Hjemmelaget ligger foreløpig på en 3. plass, men må ha seier mot Greuther Fürth for å være sikre på å beholde plassen også etter helgens runde. Dersom Freiburg taper sin hjemmekamp mot Kaiserslautern samtidig som Nürnberg slår Greuther Fürth, kan Nürnberg gå opp på like mange poeng som Freiburg, som ligger på 2. plass. Greuther Fürth ligger på 11. plass og er for langt bak teten til å kjempe om opprykk, men det ser heller ikke ut til at de skal bli involvert i nedrykksstriden. Sist lagene møttes vant Greuther Fürth 3-2. I oppgjøret er det også mulig at tre nordmenn er involvert (Even Hovland, Nürnberg, Veton Berisha og Zlatko Tripic, Greuther Fürth), men det er nok sannsynligvis kun Veton Berisha som starter kampen.

Tabelleder RB Leipzig bør fortsette ferden mot Bundesliga når de møter bunnlaget Paderborn borte. Paderborn ligger på playoff-plassen i bunnen av tabellen og tok et viktig poeng mot Bochum sist runde. Hjemmelaget har likevel ikke vunnet en fotballkamp siden 24. oktober. RB Leipzig tok på sin side en komfortabel seier mot Union Berlin sist helg. I tillegg har stjerneskuddet Emil Forsberg signert ny kontrakt for klubben. De to lagene på nedrykksplass, 1860 München og Duisburg, møter henholdsvis Fortuna Düsseldorf og St. Pauli. Düsseldorf ligger på plassen over Paderborn, men har to sterke resultat mot topplagene Freiburg og Nürnberg. St. Pauli er også med i opprykkskampen og ligger på plassen bak Nürnberg. Om Nürnberg taper og St. Pauli slår Duisburg, går St. Pauli forbi Nürnberg.

Kamper:

Fredag 26.02 kl. 18.30:

- Annonse -
  • Nürnberg – Greuther Fürth (Tips: H).
  • Paderborn – RB Leipzig (Tips: B).
  • Union Berlin – Karlsruhe (Tips: U).

Lørdag 27.02 kl. 13.00:

  • Bochum – Sandhausen (Tips: U).
  • Freiburg – Kaiserslautern (Tips: H).
  • 1860 München – Fortuna Düsseldorf (Tips: B).

Søndag 28.02 kl 13.30:

  • Eintracht Braunschweig – FSV Frankfurt (Tips: H).
  • Duisburg – St. Pauli (Tips: B).
  • Heidenheim – Arminia Bielefeld (Tips: U).

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -