Tre Møller Dæhli-assister og Nielsen-scoring da St. Pauli og Fürth rotet bort ledelser

147
Mats Møller Dæhli. Bilde: Northside, Wikimedia.

Selv om nordmennene i 2. Bundesliga vartet opp med målpoeng, endte kampene skuffende for lagene deres. Etter tre målgivende pasninger fra Mats Møller Dæhli rotet St. Pauli bort en 3-0-ledelse i Dresden. Håvard Nielsen scoret Fürths 2-0 i Bielefeld, men også denne kampen endte uavgjort.

Dynamo Dresden – FC St. Pauli 3-3

St. Pauli utnyttet sin første målsjanse etter tolv minutter. Mats Møller Dæhlis corner stanget Dimitrios Diamantakos i nettmaskene. To minutter senere spilte nordmannen på tvers etter Diamantakos’ innlegg – Waldemar Sobota scoret fra kort hold. Etter en halvtime konvertere Diamantakos en ny god pasning av Møller Dæhli. Dresden var dog ikke sjanseløse, og etter en keepertabbe scoret Jannis Nikolaou fem minutter før pausen.

Ti minutter etter pausen scoret forsvarsspilleren sitt andre for dagen og gjorde kampen spennende igjen. Gjestene hadde likevel god kontroll og kunne ha økt ledelsen. Da tomålsscoreren Nikolaou ble utvist etter VAR sju minutter før slutt pekte alle piler på borteseier. En ny keepertabbe av Robin Himmelmann kun to minutter etter utvisningen ble imidlertid straffet av Moussa Koné som sikret Dresden ett poeng.

Arminia Bielefeld – SpVgg Greuther Fürth 2-2

Fürths høye pressing ble belønnet etter tre minutter da Branimir Hrgota sendte gjestene i føringen. Håvard Nielsen doblet ledelsen etter halvspilt omgang. Fürth styrte kampen, men et straffespark ved Fabian Klos sørget for nytt håp hos vertene. Nielsen kunne ha økt ledelsen da han brente to gode muligheter før pausen.

I andre omgang endret kampbildet seg. Bielefeld tok initiativet og skapte sjanser, mens Fürth ikke klarte å skape noe. Dette hevnet seg etter en drøy time da Joan Edmundsson utlignet. Deretter oppstod det ingen sjanser, bortsett fra Julian Greens skudd i tverrliggeren.

SV Wehen Wiesbaden – Jahn Regensburg 0-5

Wehen forblir på sisteplassen med kun ett poeng etter fem kamper. Vertene åpnet brukbart, holdt Regensburg unna eget mål og skaffet seg en del hjørnespark, uten å utnytte dem. Da Wehen begynte å miste kontrollen, var Regensburg iskalde. Marco Grüttner og Moritz Kuhns selvmål sørget for gjestenes 2-0-ledelse etter 45 minutter.

Wehen var offensive etter pausen, traff stolpen, men bød også på rom til kontringer. Dette utnyttet Jahn: Grüttner avgjorde kampen for godt etter en time. Deretter skapte gjestene flere målsjanser. Et kvarter senere fullførte Regensburg-spissen sitt hattrick. Jann George scoret kampens siste mål.