Juventus
Bilde: klubblogo

For en toppkamp!
På tross av sommervarme, åpent marked, skader og andre vanlige vansker tidlig i sesong var toppoppgjør Juventus-Napoli et ellevilt og spennende show.
Khalidou Koulibaly avgjorde den i 92. minutt. Denne gang i sitt eget mål med en tragikomisk klarering da han sto helt aleine på en dårlig slått frispark.

Juventus vant da 4-3 en kamp de hadde dominert, i stilling iallfall, helt til timen. To raske scoringer av debutant Danilo og av eksen Higuain midt i første omgang ga Den Gamle Dame en nokså trygg ledelse. Napoli hadde et par småsjanser uten å skape noe ekte farlig.
Etter pausen var kampen litt mer åpen da Juve var litt mindre aggressive. Likevel scoret de igjen med Cristiano Ronaldo på Douglas Costas innlegg.

Napoli slo tilbake ut av ingenting

Hele stadion begynte å synge «O surdato ‘nnamurato», en neapolitansk folkelåt og Napolis uoffisielle seierssang.
Mens fansene gjorde narr av motstanderne reiste Napoli seg og reduserte med en gang. Midtstopper Kostas Manolas headet uforstyrret et innlegg fra frispark. Plutselig var det kamp igjen og Juventus virket rystet og slitne.
En debutant til, Hirving Lozano, scoret ved sitt aller første skudd i Serie A på en veldig bra kontring bare to minutter senere.
Da var comebacken i full gang. I 80. minutt kastet Di Lorenzo seg på et langt innlegg (igjen på en dyp frispark) mens Juventus’ forsvar ble stille. Fra 0-3 til 3-3 i løpet av et kvarter mot de regjerende seriemesterne var et faktum. Og en sensasjon som kunne sende sesongen i en hel ny retning.

Overtidsdrama igjen

Juventus prøvde å slå tilbake uten en klar plan. Pjanic håpefull og ufarlig frispark på overtids siste minutt fikk Koulibalys håpløse forsøk med skinnbein. Ballen endte i krysset, helt utagbar for en forsteinet Meret i mål.
Juventus stadion kunne knapt tro sine øyne og at de klarte å vinne en kamp som allerede var i boks og da nesten fortapt.

Endelig en målrik Serie A

Begge topplag har bevist de fortsatt har mye å forbedre. Juventus holder ikke nivået hele 90 minutter og dette er vel bekymrende. Forsvarrekka uten Chiellini ser betydelig svakere ut: De Ligt trenger tid og Bonucci på seg selv er ikke fullstendig solid (som vi fikk se i Milan).
Napoli har store defensive problemer og, med 7 baklengs på to kamper.
Landslagspause og siste dager i overgangsvinduet skal sikker hjelpe Sarri og Ancelotti å jobbe om svakhetene og å fikse noen detaljer.
Fansene og tilskuere får derimot håpe at resten av sesongen blir like vanvittig og underholdende som disse sommerkampene. Mindre fokus på typisk italiensk taktisk forsvarspillet, mer sorgfri angrepfotball og flere målfester.