Robert Snodgrass med kontroversiell straffe på nok en målrik formiddag

277
Topp 10

Det ble nok en målrik lørdags formiddag i Englands øverste divisjon, med hele 24 mål fordelt på fire kamper. Bob Bradley og Swansea tok tre nye poeng, mens Crystal Palace fortsatte sin gode scoringsform. Robert Snodgrass med en horribel filming i samme kamp som vår egen Adame Diomande kom på scoringslista.

Hull – Crystal Palace 3-3

Etter at Mike Phelan tok over «The Tigers» permanent startet det bra for engelskmannen, men etter tapet mot sin tidligere klubb Manchester United har pilen pekt nedover. Og før dagens kamp hadde hull èn seier, èn uavgjort og resten tap på de ti siste kampene. Crystal Palace poengfangst har ikke vært særlig bedre, og før kampen lå de plassen over Hull med en ganske mye bedre målforskjell. Klubbens største signering i sommer, Christian Benteke har vært i god form i det siste og scoret to av Palaces tre mål i forrige rundes 3-0 – seier mot Southampton. Og det var også gjestene som kom best i gang på KCOM Stadium. Motstanderens Snodgrass ble gitt et tidlig gult kort etter nettopp å ha stoppet Benteke på vei fremover.

Men Snodgrass så ut til å være skikkelig påtent og etter 25 minutter ble han stoppet på ulovlig vis av bortelagets Scott Dann. Dommeren pekte på straffemerket, men etter å ha sett reprisene kan det se ut som at det kanskje heller burde vært gult for filming. Det ville isåfall resultert i en tidlig dusj for Hulls midtbanespiller. Men Snodgrass var ikke redd for å ta straffen selv og satte inn 1-0 til vertene.

Robert Snodgrass kom i negativt fokus etter å ha filmet seg til straffespark. Foto: Skysports

Like etter at andre omgang ble blåst i gang fikk Crystal Palace sin redusering. Kanskje var det karma. Snodgrass som filmet seg til en straffe i første omgang felte Wilfried Zaha inni 16 -meteren, og Christian Benteke satte den påfølgende straffen sikkert i mål. Begge lag satte opp tempoet, men til tross for litt bedre ballinnehav var det vertene som på nytt fikk juble. Etter en corner til Crystal Palace fikk Wilfried Zaha tak i ballen. Den tekniske vingen dro av Hulls forsvarere og satte ballen kontant i nettet. Men ledelsen ble kortvarig.

Minutter etterpå slod hjemmelaget tilbake. Den norske spissen Adame Diomande fikk dratt av Hulls kaptein Scott Dann, og alene med keeper Hennessey satte han ballen iskaldt i mål. Men kampen var ikke ferdigscoret. Og fem minutter senere var hjemmelaget nok en gang i ledelse. Utskjelte Snodgrass spilte vegg med Jake Livermore som kunne sette ballen i hjørnet. Hulls tredje scoring av totalt fem scoringer i kampen. Og da trodde man vel kanskje at Hull hadde sikret seg tre poeng. Men den gang ei! På overtid var Wilfried Zaha nok en gang frempå og fikk lagt inn en nydelig ball foran Hulls mål. Innbytteren Fraizer Campbell fikk stå helt umarkert og headet inn en utligning. Dette var Crystal Palace tredje kamp med tre eller flere scoringer.

Burnley – Bournemouth 3-2

Burnley tok idag i mot Bournemouth i Premier Leagues 15. Runde. Et hjemmelag som har tapt sine tre siste kamper. Bournemouth har heller ikke hatt en konstant flyt i årets Premier League utgave, men tok en noe utrolig seier mot Liverpool i forrige runde. Etter å ha ligget under 3-1 da det gjenstod 20 minutter av kampen, kom Bournemouth ført an av Ryan Fraser tilbake og vant 4-3. Bortelaget kom dermed med enorm selvtillit til denne kampen.

Men kanskje var de litt for fulle av selvtillit. For det var hjemmelaget som kom absolutt best i gang. Allerede etter kvarteret spilt satte hjemmelagets Jeff Hendrick inn 1-0. Og like etterpå kunne Stephen Ward øke ledelsen til 2-0 etter å ha snappet opp en corner. Etter det andre målet så hjemmelaget ut til å ta foten av gasspedalen og bortelaget tok gradvis over mer og mer av kampen. Og på overtid av første omgang satte Benik Afobe inn en redusering til Bournemouth. 2-1 til pause.

I andre omgang fortsatte bortelaget å skape sjanser, men uten å få noen særlig uttelling. Og ti minutter før slutt økte hjemmelaget ledelsen med en scoring fra George Boyd. Bournemouth ga ikke opp og på overtid reduserte Charlie Daniels for bortelaget, men reduseringen kom for sent. En kjip kamp for Bournemouth som helt sikkert følte at de hadde fortjent å ta med seg poeng fra denne kampen. Burnley på sin side sikret sesongens femte seier og kunne kravle litt lenger opp fra den nedre delen av tabellen.

George Boyd jubler etter å ha ført Burnley opp i en 3-1 ledelse. Foto: Skysports
Swansea – Sunderland 3-0

Begge lagene i dette oppgjøret har slitt innledningsvis i årets sesong, men etter noen solide kamper har Sunderland begynt å ta poeng. Bob Bradley og hans menn fikk seg også et solid oppløft da de vant 7-måls thrilleren mot Crystal Palace for to runder siden. To lag i bunnstrid kunne jo ikke bety noe annet enn en fartsfylt fotballkamp. Og det var hjemmelaget som grpe sjansen best fra start. Men til tross for mange sjanser stod lagene igjen med 0-0 i skudd på mål, mens hjemmelaget ledet med solide 7-1 på avslutninger utenfor mål. Det ble dermed stående 0-0 inn til pause.

Hjemmelaget fortsatte presset da de kom inn til kampens andre omgang, og etter fem minutter ble det blåst straffe. Dødballspesialist Gylfi Sigurdsson gjorde ingenting feil fra krittmerket og sørget for en tidlig kalddusj for gjestene. Like etterpå var samme man frempå på nytt, men denne gangen som servitør til spiss Fernando Llorente. To mål på de ti første minuttene inn i andre omgang tvang David Moyes til å gjøre et tidlig taktisk bytte.

Gylfi Sigurdsson var i fyr og flammer mot Sunderland idag, og bidro med ett mål og en assist i Swanseas 2-0 seier. Foto: Skysports

Sunderland prøvde desperat å komme seg inn i kampen igjen, og fikk skapt noen gode sjanser. Men ti minutter før slutt satte hjemmelagets Llorente inn spikeren i kista med sin andre scoring for dagen, og Swanseas tredje mål.

Hva mener du om den kontroversielle straffen? Diskuter gjerne i vårt kommentarfelt.