Schalke gjør endringer etter en skuffende høst!

244

Etter en fantastisk 17/18 sesong, der Schalke endte på andreplass, har Schalke slitt med å vinne fotballkamper i høst. Etter en elendig start, 5 tap på rad, og skader på flere av spissene (Burgstaller, Uth, Embolo, Teuchert) befinner Schalke seg nå bare på 13. plass med 18 poeng, 9 poeng fra den viktige 6. plassen som garanterer spill i Europa neste år. Derfor gjør Schalke nå endringer for å rette på problemene.

Seppo Eichkorn er ny assistent-trener i Schalke

 

 

 

- Annonse -

 

 

En av de første endringene som ikke har fått så mye pressedekning er ansettelsen av Seppo Eichkorn som assistent-trener. Seppo var tidligere hovedtrener for St. Pauli (1992-94) og MSV Duisburg (2000-2001) og deretter assistent-trener for Felix Magarth i VfB Stuttgart (2001-2004), FC Bayern (2004-2007), i Wolfsburg (2007-2009) og i Schalke (2009-2011). Etter at Magarth mistet jobben i Schalke i 2011, forsatte Seppo som assistent-trener i Schalke for Ralf Ragnick, Huub Stevens og Jens Keller. Seppo Eichkorn (62) representerer en helt annen generasjon av trenere enn Tedesco (33) og er mer tøff i stilen med mindre fokus på taktikk men større fokus på disiplin og hard trening. Det er derfor overraskende at det var Tedesco selv som valgte han som assistent-trener. Kanskje har Domenico innsett at laget trenger mer fokus på disiplin og at han selv mangler erfaring på dette området.

Tedesco har også gjort endringer i spillestallen. Franco Di Santo og Johannes Geis har blitt flyttet ned til U23 laget og Schalke håper på å selge de i løpet av vintertransferperioden. Schalke er også interessert i å selge Yevhen Konoplyanka og Amine Harit. Konoplyanka har ikke klart å tilpasse seg den defensive spillestilen til Tedesco og Harit har hatt problemer med manglende treningsmoral (Bild skrev også nylig om hans problemer med spilleavhengighet). Schalke ønsker også å forsterke laget med 1-2 offensive angrepspillere.

Naldos overgang til Monaco var tøfft å svelge for mange Schalke fans.

En endring som ikke var planlagt, var overgangen av Naldo til AC Monaco. Overgangen har blitt møtt med sterke negative reaksjoner hos mange Schalke-fans som ennå minnes det legendære 4:4 målet til Naldo mot Dortmund in 2017. Det virker derimot ikke som om sportsjef Christian Heidel gjorde noen direkte feil. Familiemannen Naldo (36) har nok bare 1-2 år igjen av karrieren og ønsket å avslutte karrieren på den franske rivieraen som er et mer attraktivt bosted for en brasilianer enn Gelsenkirchen etter at karrieren er over. Dette tatt i betraktning var det nok en riktig avgjørelse av Heidel å la Naldo gå og tjene noen penger på overgangen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -