Serie A tabelltips – Bunnstriden

507

Serie A er snart i gang, etter et hittil ganske merkelig overgangsvindu. Fjorårets medaljevinnere har tatt det med ro og de regjerende mesterne har til og med mistet to nøkkelspillere i forsvar og har foretrukket å forsterke angrepsfasen.

Nedre i tabellen, bortsett fra den nye kinesiske Milan, som har endret nesten hele startelleve, finner vi mange «lik for lik» overganger.
Derfor kan 2017-18 sesong bli en slags reprise av den forrige, men med en mulig, stor overraskelse…

Tabelltipset starter likevel fra nedrykksstriden. Akkurat som i fjor får vi to nyopprykkede lag ingen forventet å se på toppnivå. Og som nesten ingen forventer å se her om tolv måneder.

Igjen ser fire klubber tydeligvis svakere ut enn resten av troppen. Det kan jo hende at et eller et annet lag skal underprestere og finne seg blandet inn i striden, men disse er klare kandidater til en rask (og muligens ubehagelig) tur tilbake til Serie B.

- Annonse -

20. BENEVENTO

Heksen er klubbens symbol, og Benevento kommer til å trenge overnaturlig hjelp til å overleve. Opprykket kom etter en magisk og helt overraskende sesong som debutanter i Serie B. Oppgaven i øverste serie skal altså kreve rent trolldom, spesielt hvis de ikke forsterker startelleven.

Marco Baroni foretrekker offensiv spill med mye fokus på overlapp og taktisk frihet. Hans 4-4-2 er langt fra gammeldags og kan endres gjennom kampen.

Begeistring er stor for det nye eventyret. Hvis laget kan venne seg til toppfotball ganske fort er det lov å håpe.

Få i stallen har Serie A erfaring fra før, og ingen med brukbare resultater. Tidlig Genoa og Lazio-spiller Cataldi og eks-Atalanta D’Alessandro er de eneste som har spilt på midttabell.

Høyreving Ciciretti og spiss Puscas (henholdsvis fra Roma og Inter sine akademier) har god potensiale.

19. SPAL

Et historisk navn gjør sitt comeback i Serie A, selv om det ikke er «ekte» SPAL fra Ferrara, som gikk konkurs, men lokalklubb Giacomense med det gamle navnet.
SPAL vant Serie B som outsider og det går an å sammenligne dem med Crotone fra i fjor.
De har også valgt å beholde ryggraden som har fungert så bra i nedre etasje, men historien forteller at det sjelden, hvis aldri, er nok på høyeste nivå.

Leonardo Semplici debuterer i Serie A som 50-åring. Hans 3-5-2 er basert på løpsstyrke og kan bli en superoffensiv 4-2-4. I Serie A kan det vel hende at han skal satse på 5-3-2.

Meret er en lovende keeper og forsvarsduo Oikonomou og Felipe kan (knapt) holde sitt i Serie A. Spiss Alberto Paloschi er revansjesugen etter en ydmykende sesong i Atalanta.

Akkurat som Benevento er stallen tynn i både rutine og kvalitet.

Federico Viviani har vært antydet som en stor talent for noen år allerede. Det er nå eller aldri for 25-åringen, som skal få sjanse til å styre midtbane uten konkurranse.

18. CROTONE

Fjorårets Askeladden klarte tidenes snuoperasjon og fornyet en Serie A kontrakt etter en utrolig sluttspurt.

Laget har mistet toppscorer Falcinelli, uten å erstatte ham med en like farlig spiss (Serie B helt Budimir har aldri scoret på toppnivå; Marcello Trotta var skuffende i fjor allerede med bare 3 mål).
Andre nye spillere er neppe bedre enn de som forsvant, altså er Crotone nesten i samme situasjon de var for seks måneder siden.

Davide Nicola er ikke en «taktisk fundamentalist» og har utviklet formasjon avhengig av stallens egenskaper. Han unngikk nedrykk med en brukbar 4-4-2 og det finnes ikke gode grunner til å endre.

De utførte miraklet én gang, de kan gjøre det igjen. Lampefeber er vel borte, og det kan gi Crotone en stor fordel over andre nedrykkskandidatene.

Stallen er svakere enn i våres. Klubben har fått en gyllen mulighet til å ta et stort steg frem men hittil har de ikke tatt vare på sjansen med beskjedne operasjoner på markedet.

Ingen… Nesten alle har allerede bevist hva de kan bidra med.

17. HELLAS VERONA

Seriemestere fra 1984-85 er tilbake og de håper de skal gjenetablere seg som et midttabell-lag.

Stallen ser nok solid ut, men de beste spillerne er også de som kan skuffe pga fysisk eller psykologisk svakhet. I så fall er Veronas potensial betydelig mindre og en ikke-overbevisende defensiv fase kan fort få til ubehagelige konsekvenser.

Fabio Pecchia, tidligere Rafa Benitez’ assitent, spiller med en offensiv 4-3-3 og med fokus på ballbesittelse og med plutselige spurter. Stilen skal sannsynligvis tones ned i Serie A. Her ligger den største utfordringen for en ung trener…

Cerci og Pazzini kan lett avgjøre en del kamper på egen hånd. Midtbane er iallfall brukbar i bunnstrid sammenheng.

Pazzini er 33, Cerci har vært i elendig form siden hans mislykkete overgang til Atletico Madrid for 3 år siden. Hvis én av dem, eller begge to, ikke presterer har Verona ikke noen greie alternativer.
Også nøkkelspillere i forsvaret, Romulo og Caceres, har en lang skadehistorie.

Brasiliansk-italiensk midtbanespiller Daniel Bessa, 1993-modell, er endelig klar for en viktig rolle etter mange år som «fremtidens profil» i Inter sin låneliste.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -