Spania -topplagene fester grepet!

192

En innholdsrik ligarunde er spilt i Spania. Real Madrid fortsetter å slite med å få spillet til å sitte, Barcelona og Atletico fortsetter å vinne, Villareal er over streken og To ganger hattrick i målfest i Sevilla. Getafe fortsetter å imponere og fester grep om 4. plassen og Champions League.

Barcelona slo Rayo Vallecano relativt greit 3-1, men det måtte et mål i mot før de våknet. Rayo scoret først, men Pique sørget for balanse før pause, og Suarez og Messi sørget for de andre målene. Atletico klarte så vidt å dra i land en 1-0 seier på straffe. Leganes keeper reddet, men returen gikk i beina på Niguez og da ble de scoring likevel. Getafe klarte nok en seier da Huesca ble slått 2-1 etter to mål av Jaime Mata.

Søndag var det duket for målfest i Sevilla da de fikk besøk av Real Sociedad. 5-2 ble sluttresultatet. Sarabia scoret først for hjemmelaget, men Oyarzabal sørget for balanse og 1-1 til pause. I andre omgang våknet Ben Yedder og scoret ekte hat trick på 13 minutter og brått var det 4-1. Oyarzabal scoret de to siste, en i hvert mål, så en form for hat trick ble det også på han.

Det tetter seg til i kampen om 5. og 6. plass som gir Europa-spill. Alaves og Sevilla innehar plassen i dag, men Valencia og Betis ligger et poeng bak.

Real Valladolid og Real Madrid møttes søndag kveld. Real Madrid har vært under enorm press den siste uken etter å ha blitt slått ut av Ajax i CL. Det var spenning rundt kampen på forhånd og mange skader på sentrale spillere. Første omgangen kunne blitt katastrofal for Madrid. To VAR-avgjørelser annulerte to mål for Valladolid. I tillegg hadde de et straffespark som ble skutt høyt over. VAR avgjørelsen var riktige, men hårfine offsideavgjørelser. Hadde Valladolid hatt marginene på sin side, hadde det stått 4-1 til pause. Etter pause så har bortelaget skjerpet seg og Benzema setter en straffe og en heading og dermed 3-1 til bortelaget. Helt på tampen setter Modric inn 4-1 og dermed en komfortabel seier, men det så veldig stygt ut i første omgang.

Avslutningsvis tar vi med litt rykter fra Spania. Manchester United skal visstnok være villige til å legge 115 mill. EUR på bordet for Coutinho som sliter med å finne seg helt til rette i Barcelona. I Real Madrid meldes det om store konflikter mellom kapteinene Ramos og Marcelo. De to hadde gått løs på hverandre på gårsdagens trening. Ingen av de var i troppen mot Valladolid. Ramos suspendert og Marcelo var utelatt pga. hendelsene på treningen i går.