Tyske medier: Klubb-VM fra 2021 med 24 lag

270
Foto: VM klubblag

Den tyske tv-kanalen ZDF og sportsavisen kicker beretter at FIFA har kommet fram til å endre klubb-VM betydelig. Fra 2021 skal 24 lag delta.

- Annonse -

ZDF beretter at FIFA kommer til å vedta endringen på sitt rådsmøte på fredag. Kicker bekrefter denne informasjonen.

– Ja, det vil bli slik. Vi vil vedta et nytt klubb-VM og kommer til å ta denne avgjørelsen på fredag, siteres det brasilianske FIFA-rådsmedlemmet Fernando Sarney i ZDF.

Ifølge kicker skal turneringen erstatte prøve-VM, som sist ble arrangert i 2017, i kalenderen. Avisen beretter at den første turneringen skal spilles i juni og juli 2021. 24 lag skal delta i åtte grupper. Gruppevinnerne skal spille en utslagsrunde.

Det er likevel en del usikkerhet rundt planene. FIFA ønsker at 12 lag fra Europa deltar, men UEFAs president Aleksander Ceferin ønsker ikke at flere enn 8 klubber fra Europa blir med. I tillegg er det også uvisst hvilke lag som skal få delta, ettersom dette bestemmes av de kontinentale forbundene. I tillegg er det også uvisst hvor mye penger de deltakende klubbene skal få.

ECA (European Club Association), som representerer Europas fotballklubber, skal være imot FIFAs planer. Samtidig skal organisasjonen mene at det er for tidlig å spille den første nye turneringen i 2021. ECA har dog ikke stemmerett når FIFA-rådet møtes.

Så langt har klubb-VM blitt spilt mot slutten av hvert år. Sju lag deltar i turneringen: Vinnerne av de største kontinentale turneringene, samt et lag fra vertsnasjonen. Fra Europa deltar Champions League-vinneren. Så langt har kun brasilianske eller europeiske lag vunnet turneringen.

Kommentarer

kommentarer