Spania vurderer å søke om EM i 2028

290
Wanda Metropolitano, hjemmebanen til Atletico Madrid, er en av 19 stadion i Spania som per i dag kan benyttes til å arrangere EM-kamper. Foto: Wikimedia Commons

Spania planlegger å søke om å få arrangere europamesterskapet i 2028. Det spanske fotballforbundet har denne uken hatt diskusjoner med FIFA-president Gianni Infantino og den spanske statsministeren Pedro Sanchez.

Spania har ikke arrangert et stort mesterskap siden 1982 da de var vertskap for verdensmesterskapet.

Spania har også vurdert VM i 2030, men der er en rekke land interessert, og særlig er det kjent at Argentina, Uruguay og Paraguay vil gå sammen om en søknad, som også regnes som favoritt ettersom det første VM ble arrangert i Uruguay i 1930 – og mange vil nok ha 100-årsjubileet i samme land som det første mesterskapet.

Under Euro2020, som skal spilles i 13 byer, er San Memes i Bilbao en av arrangørbyene.

- Annonse -

VM i 2026 skal arrangeres i USA, Canada og Mexico, mens det 27. september avgjøres om det blir Tyskland eller Tyrkia som arrangerer EM i 2024.

Avisen Marca skriver at Spania selvsagt er klar til å arrangere EM i 2028. Det er ingen planer om å utvide mesterskapet, slik at det blir 24 lag som skal spille 51 kamper. Arrangementet gjennomføres på maksimalt 32 dager.

Spania har også stadionkravene inne. Man må ha minst åtte stadion å arrangere på, og laveste kapastitet er 30.000. Men ett av dem må ha over 50.000 og ytterligere tre over 40.000.

Følgende stadion kan per i dag kunne brukes i EM:

Barcelona (Camp Nou, Montjuic og Cornella), Madrid (Bernabeu og Metropolitano), Sevilla (La Cartuja, Sanchez Pizjuan og Benito Villamarin), Bilbao (San Mames), Valencia (Mestalla), Elche (Martinez Valero), Zaragoza (La Romareda), La Coruna (Riazor), San Sebastian (Anoeta), Las Palmas (Gran Canaria), Murcia (Nueva Condomina), Oviedo (Carlos Tartiere), Malaga (La Rosaleda) og Gijon (El Molinon).

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -