Sunderland overrasket hjemme mot Chelsea

233

Det som skulle bli en enkel tur til østkysten av England for Chelsea, ble langt mer utfordrende enn forventet. Etter en trøbblete sesong for Sunderland var det 3 kjære poeng i potten. Vertene var i «sumpa» før dagens kamp og kunne med 3 nye poeng, rykke fra Norwich og Newcastle.

Men kampen startet på verst mulig måte for vertene. Allerede etter 12 minutter får Costa ballen rett foran mål. Det som så ut som en dø vinkel, ble senere til en scoring, signert av Chelsea-spissen.

Sunderland presset på og det ga nesten uttelling i det 26.minutt. Defoe legger inn og på bakkerste stolpet stiger Yedlin til himmelen, men klarer ikke å få mye nok kraft på kullen til å lure Chelsea-keeperen. Vertene fortsatte og de fikk til slutt avkastning.

Etter et svakt innlegg av Sunderland, klarerer Chelsea og ballen ser ut til å ende opp i en ufarlig posisjon. Der står Khazri, som kliner til. Ballen er steinhard og går i mål. Stadium of light blir sendt til himmels og håpet om Premier League neste sesong lever.

Men det skulle ikke ta lang tid før gjestene scorte det andre målet. På overtid i 1.omgang kommer Chelsea. Azpilicueta har ballen på høyrekant og ser at Matic er alene i midten og nikker ballen videre. Chelsea-midtbanespilleren tar med ballen og setter den enkelt mellom bena til Mannone. For en kalddusj for Sunderland-spillerne.

Etter pausen dundrer Chelsea ut i 100. Costa får to gigantiske muligheter, men klarer ikke å sette noen av de. En spiss av Costa sin kaliber, skal klare å sette en av de to. Mannone holder liv i kampen, noe som skulle vise seg å være verdifullt. Fordi i 67. minutt ender ballen opp hos Borini som står innenfor 16-meteren og den tidligere Chelsea-spilleren er nådeløs. Sunderland scorer og stillingen er 2-2, men mer skulle det bli.

2 minutter etter Borini sin scoring, kontrer vertene. Ballen blir slått knallhardt inn i Chelsea sin 16-meter og ballen ender opp hos Defoe. Engelskmannen er nådeløs og sender hele Sunderland til himmels. Håpet for en fremtid Premier League-plass er tent.

Kamper ender 3-2 og Chelsea reiser skuffet hjem. På den andre siden, er Sunderland overlykkelige for å ha berget 3 nye poeng. For en kamp.