Tilbakeblikk Sarpsborg 08: Sesongen 2011.

255

Etter opprykket fra Adeccoligaen så hadde Sarpsborg et lite håp om å holde seg oppe i Eliteserien 2011. Sarpsborg startet utrolig bra med å slå Ole Gunnar Solskjær og Molde 3-0 i debuten til Solskjær. Etter 15 kamper så hadde Sarpsborg kun 16 poeng med 4 seiere, 4 uavjort og 7 tap. Sarpsborg endte med 21 poeng på 30 kamper. De slapp inn 65 mål, og scoret 31 mål. Det endte dessverre med nedrykk for Sarpsborg, men de hadde veldig lyst til å rykke rett opp igjen.

Hva var forventningene for sesongen?

Vi hadde møter om forventningene våre da vi var på treningsleir på La Manga. Jeg husker at det var ganske bred enighet om at vi skulle gå for å holde plassen. Da var jo S08 en klubb som kun to år tidligere hadde ligget på nedrykk i 1. divisjon halvveis ut i sesongen og det var ikke mye Tippeliga-erfaring hverken i klubben eller på laget. Vi forventet å lære mye, at det kom til å bli tøft å holde plassen og at vi måtte nyte hver eneste kamp nå som vi hadde klart å komme oss til øverste nivå.

Hvordan var miljøet i gruppa?

- Annonse -

Miljøet var veldig bra vil jeg si. Det er vanskelig å si med sikkerhet hvordan alle hadde det, men det var mye kødding blant oss eldre, samtidig som det var en åpen tone i garderoben og det var mulig å ha interessante samtaler med mange av spillerne. De unge kan nok ha følt seg litt utenfor den kjernen (de eldre altså), også ettersom det var de etablerte som spilte mest. Men, inntrykket mitt var at de også trivdes godt og følte seg sett og tatt vare på.

Var spillergruppa fornøyd med sesongen?

Ingen var fornøyde med å rykke ned. Etter en såpass god start som vi hadde så var det skuffende at vi ikke klarte å være med å kjempe om plassen helt inn. Men vi brukte mye av erfaringen til å rykke opp igjen året etter.

Var treneren fornøyd med sesongen?

Nei, Roar følte det vel litt på samme måte som oss spillerne.

Hvilke kamper var dere veldig fornøyd med?

De fire første hjemmekampene, med åpningskampen mot Molde og Solskjær som høydepunktet. I tillegg var vi gode i spillet i mange andre kamper, uten at vi klarte å vinne. Den mest flatterende kampen var nok hjemme mot Rosenborg hvor vi rundspilte dem og tapte 0-6.

Hvem mener du var best i 2011-sesongen?

Jeg ble selv kåret til årets spiller av teamet rundt laget, men jeg synes det er vanskelig å nevne noen som var veldig gode det året. Hoås er den beste jeg har spilt med. Breive var ofte god den sesongen. Og Jørgensen gikk jo videre i løpet av sesongen, han var massiv.

Statistikk:

Flest kamper: Morten Giæver (30 kamper)
Flest mål: Øyvind Hoås (6 mål)
Flest gule kort: Hugues Wembangomo & Ole Heieren Hansen (4 gule kort)
Flest røde kort: Joachim Jørgensen (1 rødt kort)

Spillerstall 2011:

1. Joacim Heier
84. Magnus Hjulstad

2. Hugues Wemabangomo
4. Kjetil Berge
5. Joakim Eyde
6. Jo Nymo Matland
9. Berat Jusufi
13. Ole Heieren Hansen
15. Joackim Jørgensen
16. Magnar Ødegaard
32. Claes Kronberg

6. Stian Andersrød
8. Morten Giæver
10. Michael Røn
14. Mehmed Divanovic
17. Erik Jonvik
18. Olav Øby
19. Mathias Engebretsen
21. Tobias Henanger
23. Tom Erik Breive
24. Mohammed Elyounoussi
34. Stanley Ihugba

7. Martin Wiig
11. Øyvind Hoås
20. Michael Trulsen
25. Glenn Roberts
39. Mohammed Ahamed

HT: Roar Johansen

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -