Tilbakeblikk Sarpsborg 08: Sesongen 2014.

303

Sarpsborg mistet mange gode spillere før 2014-sesongen. Mohammed Elyounoussi gikk til Molde, mens klubblegenden Berat Jusufi gikk til rivalen Moss. De fikk inn Bojan Zajic og Joachim Thomassen, begge fra Vålerenga. Inn kom også forsvareren Andreas Nordvik. Sarpsborg startet utrolig bra, med en 3-0 seier over Brann. Målene kom av Bojan Zajic og 2 mål av Aaron Olanare. Sarpsborg endte på 8. plass, som var klubbens beste noen gang.

Jeg tok en prat med midtbanegiganten Tom Erik Breive:

Fortell meg om sesongen, hva var forventningene, hvordan var miljøet, hvordan var trenerne?

Vi avsluttet 2013 sesongen veldig dårlig og endte i kvalik mot Ranheim. Der kontrollerte vi begge kampene. Vi var revansjelystne i inngangen 2014 sesongen. Vi følte vi hadde under prestert veldig i 2013. Målsetningen for 2014 var øvre halvdel av tabellen. På vårt beste var vi veldig gode så potensialet var der.

- Annonse -

Trenerne, Deane og Burchnall gjorde flere grep i oppkjøringen. Det ble mye tøffere treninger og mye mer fokus på den fysiske biten. Vi jobbet mye med defensiv organisering. De hadde fått et år mer erfaring og det mye mer struktur i treningsarbeidet. De hadde helt klart lært mye av det første året som trenere i Norge.

Stemningen i laget og klubben var veldig god. Vi tapte ikke noen treningskamper i oppkjøringen helt til siste kamp før serien startet. Selvtilliten var bra før sesongstart.

Vi vant første kamp men hele vårsesongen gikk i bølgedaler.
Vi kom oss til semifinalen i cupen og var veldig gode borte mot Odd i første omgang. Vi fikk dessverre en klønete/uheldig utvisning mot oss tidlig i andre omgang som ødela resten av kampen for oss.

Havnet på 8 plass den sesongen som var klubbens beste plassering den gangen. Som sagt gikk sesongen i bølgedaler. Når vi vant en eller to kamper så slet vi med å følge opp gode resultater.

Vi hadde en bra spillegruppe med en sammensveiset gjeng. Det var flere spillere fra andre land i spillegruppen nå enn da jeg kom til klubben. De kom fint inn i miljøet og bidro til en god og harmonisk spillegruppe.

Statistikk:

Flest mål: Gudmundur Thórarinsson (29 kamper)
Flest kamper: Bojan Zajic (6 kamper)
Flest gule kort: Steffen Ernemann (6 gule kort)
Flest røde kort: Tom Erik Breive & Ole Heieren Hansen (1 rødt kort)

Spillerstall:

1. Gudmund Kongshavn
27. Duwayne Kerr
31. Christian Sukke

3. Andreas Nordvik
4. Kjetil Berge
13. Ole Heieren Hansen
16. Joachim Thomassen
22. Claes Kronberg
69. Jeremy Berthod

5. Thórarinn Valdimarsson
8. Gudmundur Thórarinsson
11. Kristoffer Tokstad
12. Olav Øby
17. Steffen Ernemann¨
23. Tom Erik Breive
36. Bojan Zajic
41. Gagandeep Singh Lally

6. Jerome Polenz
7. Martin Wiig
10. Alejandro Castro
14. Badr Rahhaoui
19. Franck Dja DjeDje
21. Oliver Feldballe
99. Aaron Olanare

HT: Brian Deane

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -