Tilbakeblikk Sarpsborg 08: Sesongen 2013.

298

Sarpsborg rykket opp til Eliteserien i 2012 og var fastbestemt med å holde seg oppe i Eliteserien 2013. Sarpsborg åpnet mot Lillestrøm på Åråsen, laget som har vært lengst i Eliteserien. Der ble det 2-2 med to mål av Mohammed Elyounoussi. Sarpsborg slet i bunnstriden hele sesongen. De fikk en gavepakke av Molde i nest siste serierunde der de vant 1-0 med mål av Martin Wiig, som var en stor prestasjon av Sarpsborg. Seieren mot Molde sikret de kvalikkplass. Der slo de Ranheim i begge oppgjørene, sammenlagt 3-0. Dermed var de klare for Eliteserien 2014.

Jeg tok en prat med forsvarskjempen Christian Brink:

Hva var forventningene før sesongen?

Forventningene foran 2013-sesongen var selvsagt spente, men som nyopprykket lag visste vi at det ville bli tøft å holde seg i Tippeligaen. Vi hadde også fått inn to nye og ferske trenere fra England (Deane og Burchnall) så alle var spente på hvordan dette skulle gå. Vi trente godt gjennom vinteren og fikk en del gode resultater tidlig i sesongen. Mtp på budsjettet vårt, som var i abslolutt nedre sjikt i toppfotballsammenheng, så hadde vi en fantastisk bra vår.

- Annonse -

Minnes at vi lå og vaket rundt midten ganske lenge før det plutselig snudde og vi sank nedover mot bunnstriden da høsten kom. Heldigvis klarte vi kvalikplassen som gjorde at vi fikk spille en dobbelkamp mot Ranheim om den siste gjenværende eliteserieplassen for 2014. Det endte jo som kjent ganske bra, vi vant 3-0 sammenlagt etter to mål av Moi i Trondheim, og det var hallelujah-stemning i Olavs by ved hjemkomst. Husker av alle de 1000-vis av særpingene på torget på kvelden. Det ble en fuktig kveld, sier han med en smil på munnen.

Hvordan var garderobemiljøet?

Garderobemiljøet i Sarp var veldig bra. Vi hadde en god gruppe med sultne spillere og stemninga i laget var alltid bra – selv når det ikkje gikk veien resultatmessig. Man følte seg alltid hjemme, enten det var i garderoben eller blant alle de frivillige som la ned en fantastisk innsats for klubben og oss spillere. Det ble mye kortspill og som regel var det straff til taperen, noe som bidro til mye humor og god stemning.

Var dere fornøyd med sesongen generelt?

Ut fra forutsetningene så mener jeg vi hadde en grei sesong. Vi hadde minst stall, minst penger og de minst rutinerte trenerene (selv om Brian hadde x-100 kamper på engelsk toppnivå) som heller ikke kjente norsk fotball.

Hvem mener du var den som gjorde best i den sesongen?

Er vel kanskje på sin plass å berømme Moi (Mohammed Elyounoussi), selv om han kanskje ikkje var den beste hver kamp eller den som var mest stabil, men han hadde et voldsomt potensiale og det slo jo ut for fullt året etter. Nå er han jo som kjent i England.

Hva gjør du i dag? Spiller du fortsatt fotball?

Per i dag jobber jeg i bilindustrien. Jeg har vært ansatt som daglig leder for Stord Bilhjelp (bilberging) og Avis Bilutleie Stord/Haugesund siden 2015. Akkurat nå er jeg på vei over i en ny stilling som salgssjef på Fylkesnes Bil for vår nyetablerte Hyundai-avdeling her på Stord så det er hektiske og spennendes tider. Fotball blir det dessverre ikke så mye tid til lenger og etter sesongen i fjor la jeg skoene på hylla etter å ha spilt noen år på mosjonistnivå i 5.div her på vestlandet. Utenom jobb går det stort sett i familielivet og håpet er jo at ungene også skal ta opp interessen for leken med ball.

Statistikk:

Flest kamper: Gudmundur Thorarinsson (30 kamper)
Flest mål: Mohammed Elyououssi & Martin Wiig (6 mål)
Flest Gule Kort: Thorarinn Valdimarsson (7 gule kort)
Flest Røde Kort: Tom Erik Breive (1 rødt kort)

Spillerstall:

1. Haraldur Björnsson
27. Duwayne Kerr
31. Christian Sukke

3. Alvaro Baigorri
4. Kjetil Berge
6. Christian Brink
9. Berat Jusufi
13. Ole Heieren Hansen
20. Magnus Sylling Olsen
22. Claes Jørgensen (Kronberg)
26. Martin Thømt Jensen
28. Derek Decamps
69. Jeremy Berthod

5. Thorarinn Valdimarsson
8. Gudmundur Thorarinsson
10. Michael Røn
12. Olav Øby
16. Asgeir Asgeirsson
17. Steffen Ernemann
19. Mathias Engebretsen
21. Tobias Henanger
23. Tom Erik Breive
24. Mohammed Elyounoussi

7. Martin Wiig
11. Øyvind Hoås
99. Aaron Olanare Samuel

HT: Brian Deane

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -