TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 1 – Molde

616

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 1 – Molde

Nr. 1 – Molde Fotballklubb

Det var lenge knyttet stor spenning til hvorvidt Tor Ole Skullerud skulle klare å leve opp til Ole Gunnar Solskjærs tre titler på like mange år da han i forkant av 2014-sesongen ble ansatt som ny Molde-trener. Sesongen 2014 ble imidlertid enda mer suksessrik enn de tre foregående og endte til slutt med «the double» for Romsdalingene. I forkant av kommende sesong har sjelden et lag vært større forhåndsfavoritter enn det Molde er i år – med god grunn. Etter nærmest å ha lekt seg gjennom 2014-sesongen der de tok hele 71 poeng, er forventningene enorme i rosenes by. Når klubben også har beholdt brorparten av sin enorme og kvalitetsrike spillerstall, i tillegg til også å ha forsterket med noen veldig, veldig gode spillere, skal det i 2015 mye til at noen skal kunne hamle opp med Molde.

Inn dørene på Aker Stadion har solide, norske forsterkninger i form av blant andre Fredrik Semb Berge, Ola Kamara, Thomas Kind Bendiksen og Mushaga Bakenga kommet. Sistnevnte skadet seg for øvrig nylig i en treningskamp mot Aalesund og er uheldigvis ute i 4-6 måneder.

Det som først og fremst sier mest om Moldes styrkeforhold sammenliknet med hovedkonkurrentene er det faktum at de på papiret kunne mønstret to førsteellevere som begge hadde vært kapable til å ta gull i Tippeligaen. Helt bakerst finner vi Norges landslagskeeper Ørjan Nyland, amerikanske Ethan Horvath, samt svenske Andreas Linde. I forsvarsleddet bugner det nærmest over av spillere som kunne spilt seg inn på et hvert Tippeligalag. Her kommer Flo og Linnes etter all sannsynlighet til å bekle de to backplassene, mens bunnsolide navn i form av Toivio, Forren, Semb Berge og Gabrielsen kommer til å sloss om stopperplassene. På den sentrale midtbanen i Moldes 4-4-2 formasjon kommer det til å rulleres mellom blant andre Thomas Kind Bendiksen, Harmeet Singh, Daniel Berg Hestad, Etzaz Hussain, Agnaldo og unge Eirik Hestad. Når det gjelder på kant og helt på topp, kan det egentlig bare nevnes i fleng. Her har Molde rett og slett så mange alternativer at langtidsskader på nøkkelspillerne Guldbrandsen og Bakenga ikke nødvendigvis trenger å svekke de overhodet. Den offensive slagkraften i form av blant andre Mohamed Elyonoussi, Ola Kamara, Tommy Høiland, Pape Patè Diouf, Mathias Moström og supertalentet Sander Svendsen er grunn nok i seg selv til å ta det helt med ro for «småbekymrede» moldensere etter Bakengas nylige skade. Det er dog ikke utenkelig at Molde henter en erstatter for den skadde trønderen i siste liten før overgangsvinduet stenger.

- Annonse -

Kort oppsummert så er årets Molde-utgave rett og slett for god til å tippes på noe annet enn en soleklar gullplass. Dette først og fremst av tre hovedgrunner; de har en vanvittig bred stall bestående av landslagsspillere over hele linja som ingen konkurrenter engang kan sammenlikne seg med, de har en trener i Tor Ole Skullerud som i fjor virkelig fikk viste hva som bor i han, og Molde har sist, men ikke minst, enorme økonomiske muskler med duoen Røkke og Gjelsten i ryggen. Dette gir klubben stor handlefrihet dersom det plutselig skulle forsvinne et par sentrale spillere i løpet av sesongen. For å si det enkelt, Moldes styrker er rett og slett de soleklart sterkeste i årets Tippeliga.

SkullerudTor Ole Skullerud hadde i 2014 enorm suksess i sin første sesong som Molde-sjef.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Har ligaens soleklart bredeste og sterkeste stall. Landslagsspillere over hele linja. Kanskje den kvalitetsmessige sterkeste stallen en norsk lag noen sinne har hatt. Kan på papiret mønstre to førsteellevere som begge kunne tatt seriegull.
  • Enorm offensiv slagkraft til tross for langtidsskader på Guldbrandsen og Bakenga.
  • Økonomiske muskler ingen annen klubb i Norge kan måle seg med pr dags dato.
  • Tor Ole Skullerud leverte en fantastisk førstesesong som Molde-trener i fjor. Nå har han fått enda et år på seg.

Minuser (-):

  • Selv om ikke Bakengas plutselige langtidsskade svekker Molde-angrepet nevneverdig, var det likevel en strek i regningen for de regjerende seriemesterne da Bakenga nok var tiltenkt en plass i førsteelleveren.
  • Fjorårets assistenttrener Geir Bakke skal ha mye av æren for den fantastiske 2014-sesongen. Han har nå blitt hovedtrener i Sarpsborg.

 

Antatt førsteellever:

  • Ørjan Nyland – Martin Linnes – Vegard Forren – Joona Toivio – Per-Egil Flo – Mathias Moström – Harmeet Singh – Thomas Kind Bendiksen – Mohamed Elyonoussi – Ola Kamara – Sander Svendsen

 

Se opp for:

Sander Svendsen. 97-modellen blir regnet som et enormt spisstalent. Kan få sitt gjennombrudd i årets Tippeligasesong. Har scoret 5 mål på like mange kamper i vinter.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -