TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 14 – Mjøndalen

1167
Mjøndalen_feiring
Mjøndalen. Foto: Wikimedia

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 14 – Mjøndalen

Nr. 14 – Mjøndalen Idrettsforening

Laget som sendte Brann ned én divisjon i fjor høst er igjen tilbake på Norges øverste nivå etter en imponerende sesong i 1. divisjon som til slutt endte med en 3. plass og kvalik – der bruntrøyene fra Nedre Eiker som kjent gjorde rent bord. Nå skal de altså måle seg mot ypperste motstand, for første gang på 22 år – og det med en trener i spissen som har vært kaptein på skuta i lang tid. Mjøndalen sitter nemlig på en meget rutinert og kompetent trener i Vegard Hansen som har sittet siden 2006. Han har i aller høyeste grad utrettet underverker med svært begrensede ressurser. Hansen mangler dog erfaring som hovedtrener i Tippeligaen, noe som fort kan bli en utfordring da presset fra alle hold vil bli langt større. Er det likevel en person som skal takle dette, er det nettopp Vegard Hansen, så det trenger ikke nødvendigvis å bety noe negativt.

Mjøndalen kan på mange måter minne litt om 2011-utgaven av Sarpsborg 08. Laget er relativt godt sammensatt og består av noen gode enkeltspillere som Sanel Kapidzic (16 mål i fjor), Vamouti Diomande (8 mål i fjor) eller midtstopperbauta Morten Sundli. Det som også gjør at bruntrøyene kan minne litt om sarpingene anno 2011, er måten klubben drives på. De har en relativt trygg og god økonomi, et budsjett på rundt 30 millioner, og et mål om å gjøre 2015 til et så godt år som overhodet mulig, selv om de ikke har et uttalt målsetting om å berge plassen. Likevel virker det ikke utad som at det er noen krise dersom klubben skulle rykke ned – noe det for så vidt heller ikke er, bare så det er sagt. Det som derimot er litt bekymringsfullt er at klubben fremstår som litt naive. De har hentet inn spissen Tim Nilsen fra Sogndal, men han er også eneste nevneverdige forsterkning. Det virker nesten som at de kanskje tar litt lett på det – at laget skal kunne kjempe om å beholde plassen kun ved den troppen og den spillestilen de har hatt de siste par sesongene i 1. divisjon. For all del – Mjøndalen har et godt lag, men det er en del spillere som er relativt uprøvd på dette nivået.

Det er uansett naturlig å tro at angrepsrekken deres bestående av spennende og etablerte spillere som blant andre Sanel Kapidzic, Magnus Sylling Olsen, Alagie Sosseh og Tim Nilsen, i tillegg til det relative beskjedne presset fra omgivelsene, skal være nok til å i hvert fall unngå direkte nedrykk. Disse faktorene bidrar trolig til å plassere bruntrøyene et lite hestehode foran Stabæk og Start. Sett under ett; en relativt uerfaren tropp, kombinert med en litt naiv tilnærming til den nye fotballhverdagen gjør at spådommen sier 14. plass og kvalik på Mjøndalen.

- Annonse -

Vegard Hansen

Vegard Hansen er en trener som gir mye av seg selv – både på sidelinja og i media.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Kontinuitet er alltid et pluss i fotball. Det har Mjøndalen i trener Vegard Hansen som har sittet i klubben siden 2006. Han kjenner med andre ord klubben bedre enn sin egen bukselomme.
  • Offensivt har Mjøndalen et svært spennende lag. Sanel Kapidzic, Vamouti Diomande, Magnus Sylling Olsen, Tim Nilsen, Christian Gauseth og Alagie Sosseh kommer til å plage mange Tippeligaforsvar i år.
  • Midtstopperkjempen Morten Sundli blir en viktig brikke i år.
  • Venstreback Joachim Olsen har en dødballfot få andre norske fotballspillere kan skilte med. Kan fort stelle i stand mye trøbbel for motstanderlagene.
  • Laget kommer til å bli tippet nord og ned av så å si samtlige eksperter i år. Mjøndalen har med andre ord et relativt beskjedent press på sine skuldre. Det at trener Vegard Hansen også uttaler under en debatt på Ullevaal Stadion, dog på en noe humoristisk måte, at laget i hvert fall skal «kunne kjempe om 16. plassen», gjør ikke akkurat presset på spillerne noe større.
  • Har tidvis sett solide ut i vinterens treningskamper.

 

Minuser (-):

  • En relativt ung og uerfaren forsvarsrekke.
  • Flere spillere har lite å vise til på dette nivået.
  • Førstekeeper Forn har en tendens til å levere litt ustabilt.
  • Svært beskjedne ressurser. Storebror Strømsgodset suger nok til seg mange lokale sponsorer Mjøndalen kunne hatt god nytte av.

 

Antatt førsteellever:

Ivar Andreas Forn – Joachim Solberg Olsen – Ulrik Arneberg – Morten Sundli – Erik Midtgarden – Karanveer Singh Grewal – Michael Stilson – Vamouti Diomande – Magnus Sylling Olsen – Sanel Kapidzic – Tim Nilsen

 

Se opp for:

Joachim Solberg Olsen. Var bunnsolid på venstrebacken i fjor. Har kanskje Norges beste dødballfot.

Solberg Olsen

 Venstreback Joachim Solberg Olsen er en viktig brikke i Mjøndalen-forsvaret.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -