TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 6 – Viking

226

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 6 – Viking

Nr. 6 – Viking Fotballklubb

Viking ble før sesongen 2014 trukket frem som en av de klareste medaljekandidatene, kanskje til og med en gullkandidat. Inn hadde solide forsterkninger i form av de robuste islendingene Sverrir Ingason og Björn Daniel Sverrisson, samt Elfsborg-seriemester Joachim Jørgensen kommet. Dessuten var det ventet at 2014 var det året den unge, lokale spissen Veton Berisha endelig skulle få sitt store gjennombrudd – noe han i aller høyeste grad ikke fikk. Tross en god start på sesongen, skuffet Viking så til de grader og Kjell Jonevrets menn endte til slutt på en meget skuffende 10. plass.

I 2015 skal «siddisene» reise kjerringa, selv om vi ikke tror de kommer til å lukte medaljer heller i år. Dette kommer av den enkle grunn at det fortsatt pr. dags dato er fem lag i årets Tippeliga som blir vurdert som bedre enn Viking. Årets tropp er uansett veldig sterk og en av de bredeste i ligaen. Inn har blant annet de unge, nigerianske angrepsspillerne Suleiman Abdullahi og Samuel Abegbenro kommet, i tillegg til solide navn som Karol Mets, Anthony Soares og ikke minst en av forrige sesongs store spillere, rutinerte Magne Hoseth. Også utenlandsproff Zymer Bytyqi har vendt hjem til Rogaland. Viking har med andre ord gjort meget gode og smarte signeringer.

Problemet til Viking er bare at de sesong etter sesong har blitt trukket frem som medaljekandidater – uten å levere det helt store, til tross for at laget på papiret er mer enn godt nok for nettopp det. Men. Dersom Kjell Jonevret endelig får satt dette laget og endelig får dannet et skikkelig system, er det faktisk ikke utenkelig at Viking i år kan blande seg inn helt i toppen om de edleste medaljene. Så mye kvalitet besitter faktisk denne troppen. Et av de klareste svakhetstegnene de siste årene har imidlertid vært at laget tidvis har slitt tungt med å score mål. Årets stall bugner nesten over av offensive alternativer, men haken her er at alle er relativt unge av alder og av den grunn kan ha en tendens til å levere noe ustabilt.

- Annonse -

Uansett, dette laget skal i utgangspunktet ikke ha det minste problem med å minimum klare en 6. plass i årets sesong. Ellers har Kjell Jonevret & co. gjort en svært dårlig jobb med et lag som innehar så mange kvaliteter som årets Viking-stall.

Kjell JonevretKjell Jonevret (til venstre) går inn i sin fjerde strake sesong som Viking-trener.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Besitter en av ligaens bredeste tropper bestående av kvalitetsspillere i alle ledd.
  • Har på papiret stor offensiv slagkraft i form av Thorsteinsson, de Lanlay, Chikere, Bytyqi, Bödvarsson, Berisha, Abegbenro og Abdullahi.
  • Magne Hoseth storspilte for Stabæk i fjor. I år skal den rutinerte herremannen styre Vikings midtbane.
  • Austbø og Østbø er et solid keeperpar.
  • Den innhentede assistenttreneren Ian Burchnall fra Sarpsborg kan fort vise seg å være et varp for Viking. Burchnall skal ha mye av æren for Sarpsborgs fantastiske fjorårssesong.

Minuser (-):

  • Har tross svært gode forutsetninger de siste sesongene slitt med å innfri det helt store.
  • Viking virket under fjorårets sesong å ikke ha et klart spillemønster overhodet. Dette må Jonevret virkelig ta tak i før 2015-sesongen sparkes i gang.
  • Når klubben ikke innfrir, innfrir heller ikke Stavanger-publikummet. Laget har de siste sesongene derfor tidvis spilt på et nærmest folketomt stadion. Dette ødelegger den intime stadion-opplevelsen og er sjelden en fordel for hjemmelaget.

 

Antatt førsteellever:

Arild Østbø – Andrè Danielsen – Anthony Soares – Karol Mets – Ingridi Sigurdsson – Yann-Erik de Lanlay – Magne Hoseth – Joachim Jørgensen – Steinthor Thorsteinsson – Veton Berisha – Jon Dadi Bödvarsson

 

Se opp for:

Samuel Adegbenro. Nysigneringen har sett meget kvikk ut i vinter og scoret blant annet nylig i 4-2 seieren over Rosenborg. Den 18 år gamle nigerianeren er helt åpenbart et stort talent som er verdt å se opp for denne sesongen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -